Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od martina72 »

Třeba Picato. Vezměme překližkovou nízkolubovku s blokem uvnitř typu E335, ovšem zavěšený struník, palisandrovo - kovovou o-matic kobylu. A ostré syrové vazbící odschool singly. Předěláme celou kytaru nebo dáme struny, které jsou "mrtvé", ale mají, řekněme po prvním týdnu, tři týdny (při normální flákárně, kterou tady většina (ne) provozuje) příjemný zvuk v té zmíněné kombinaci? Je fakt, že cena snímače, který by se eventuelně měnil, je většinou cenou patnácti až dvaceti sad strun. Je na každém, co jak často mění :) .

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

...a nebo si hned na začátku koupit kytaru, která mi zvukově sedí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Moje zkušenosti: za těch osm let, co hraju, jsem vyzkoušel docela dost značek..první struny byly Fender 0.10 - bohužel, rychle korodovaly. Potom GHS Boomers 0.10 i 0.11, na které jsem nějakou chvíli hrál, ale pořád to nebylo pocitově ono.. Ernie Ball 0.10 vadný hned po výměně. GOR jen dočasná náhrada, když praskne struna. Struny D'addario 0.10 mi vydržely dost dlouho, ale když mi tři sady po sobě brzy prasknuly, zkusil jsem DR 0.09 a voilá - to je to pravé pro mě :) Zvuk zůstává čistý asi nejdéle ze všech značek, které jsem zkoušel, nepraskají (alespoň mně) - jiné bych už nechtěl..teď jsem akorát přesedlal na 0.10.

Jenom jednou se mi u DR stalo, že byla vadná sada - na třech tenčích strunách byly mezery a hned při napnutí praskly. I v krámu na to koukali s podivem, že se jim to nikdy nestalo..
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Na sedmu superstrata se zámky a tremolem:
GHS Boomers GBCL hybridy 0.09-0.46 + dokupuju kusové H 0.60
http://www.ghsstrings.com/strings/electric/boomers-2

Na semiakustickou superstrat sedmu s piezzem a humbuckery, aby struny na spodkách tak nedrnčely při akuplácání:
Ernie Ball Slinky pro osmistrunnou kytaru, přičemž mi nejsilnější 0.74 zbude, těch 0.10 - 0.64 se pro tuhle kytaru ukázalo jako optimální řešení.
http://www.ernieball.com/products/elect ... ckel-wound

Na akustickou sedmu jumbo:
D'Addario EXP26 0.11-0.52 a k tomu H 0.70 z barytonové sady EXP23
http://www.daddario.com/DADProductFamil ... amilyid=14

Na el. šestistrunnky většinou natahuju DR Tite-Fit MT-10.

Na nylonku jsem zatím vyhraněný jen pro "hard tension", D'Addario jsou fajn, teď vyzkouším Savarez.
negativecreep

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od negativecreep »

zdravím. V současné době používám struny GHS, jsem s nimi celkem spokojený. Trochu se zajímám o struny cleartone. Mám pár dotazů. pro přehlednost to napíšu do bodů.

- Není lepší než si koupit jedny struny za 300 a šmrdlat je 3 měsíce, si koupit raději třeba tři balíčky obyčejných strun a častěji měnit ? (pominu teda to otravný natahování strun)
- struny mi nepraskaj, většinou jsou ohraný na pražcích, jsou vymačkaný. To se např, u elixírů nebo cleartone děje taky ne? Přesto si zvuk drží ?
-další co mě na dlouhodoběji používaných strunách štve je vytahování, jsou časem víc měkčí. jak je to u strun elexírů a cleartone s vytažením.

No asi bude nej jedny struny vyzkoušet. Předem dík za odpovědi.
negativecreep

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od negativecreep »

omlouvám se, ale dotaz není na struny akustických kytar, při hledání jsem si nevšiml, že je to vlákno akustických kytarách, prosím o případné smazání
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Není nutno mazat. Přesunuto do správného vlákna ;).
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

negativecreep píše:Není lepší než si koupit jedny struny za 300 a šmrdlat je 3 měsíce, si koupit raději třeba tři balíčky obyčejných strun a častěji měnit ? (pominu teda to otravný natahování strun)
Jestli myslíš el. kytaru, tak celoživotně :wink: jasně hlasuju pro normální kvalitní struny a jejich častější výměnu v kombinaci s nějakým tím čištěním (GHS Fast Fret a pod.). Pro méně otravné výměny hlasuju i nohama pro zamykací mechaniky, za těch pár let dozadu už mám na všech kytarách Sperzely (i na akustice :wink: - tedy samozřejmě kromě kytary s FR tremolem a zámky :) ).

negativecreep píše: struny mi nepraskaj, většinou jsou ohraný na pražcích, jsou vymačkaný. To se např, u elixírů nebo cleartone děje taky ne? Přesto si zvuk drží ?
Jasněže děje. Ale i tak zvuk podrží o něco déle. Nicméně subjektivně mi nesedí poměr cena/výkon, takže za mě viz. bod A. :) Na akustickou kytaru mám ale longlife struny rád, viz. o příspěvek výš.

negativecreep píše:další co mě na dlouhodoběji používaných strunách štve je vytahování, jsou časem víc měkčí. jak je to u strun elexírů a cleartone s vytažením
Stejné - spíš záleží na daném typu strun, zkus ty GHS vyměnit za jiné ve stejné cenovce - jestli jsi to už neabsolvoval.
Ale teď, když jsi na to upozornil, mi došlo, že pro mě nějaké vytahanost strun spadá do řádu irelevantních nuancí :) , protože často přeskakuju na různé kytary s různýma strunama.

Ale klidně nějaké ty longlife struny zkus, není nad vlastní zkušenost a 300-400 asi není položka, kvůli které bys umřel hlady.
Kruelmaster

Příspěvek od Kruelmaster »

Zdar všem kytaristům,

Já používám už léta struny DR, ale teď jsem přesedlal z HI-BEAM na DROP DDT to konkrétně na sadu DROP DDT-11 (011",015",019",032",042",054"). Podlaďuji o tón dolů a lákal mě právě ten rozměr 11-54 a ne 11-50, měl jsem strach, že struna 54 bude až moc tvrdá, ale byl jsem opravdu skutečně mile překvapen! Jednak díky svojí tloušťce struna tolik "neplandá" a navíc je pocitově +- stejně měkká, takže flažolety se hrají jedna báseň. Trošku jsem zkoumal, čím to je a povedlo se mi zjistit, že struny mají tenčí jádro a tlustčí vinutí, proto se hodí ideálně právě pro podladěnné aplikace. Další co nás v kapele potěšilo byla basová sada na 5-tku 055", 075", 095", 115", 135", náš basák taky podlaďuje o tón dolů a opravdu vystřídal v průběhu několika let 10-15 sad od různých výrobců. Už jenom najít sadu na 5-ku, která by začínala na rozměru 55 je zázrak. Většinou však byl pořád stejný problém plandajícího H-čka, které je jednak daleko tišší oproti ostatním strunám a jednak opravdu neladí/ neartikuluje. Teď už je všechno v pohodě, struny jsou hlasitostí vyrovnané a basa daleko líp ladí a drží tón.

Další zajímavost co potěší hlavně 7- strunné kytaristy je ja sada DROP DDT7-11 (011",015",019",032",042,054",065").

Jinak na akustickou kytaru používam několi let DR Medium Pre Alloy 012"/054", které měním tak jednou za půl roku, protože opravdu vydrží a narozdíl od Elixíru hrají v celém spektru vyrovnaně. Mluvím z osobní zkušenosti jednoho nejmenovaného kytaráře, který mi je doporučil a já mu děkuji a nehodlám již měnit!

Poslední novinkou jsou struny Neon od DR v muzikeru teď mají neon white, které si dokážu představit ideálně na černých kytarách :-).

Zdar
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jinak na akustickou kytaru používam několi let DR Medium Pre Alloy 012"/054", které měním tak jednou za půl roku, protože opravdu vydrží a narozdíl od Elixíru hrají v celém spektru vyrovnaně.
Hodně kytaristů používá Elixíry právě proto, že jsou "potahované" a vydrží déle, krásně kloužou i po měsící a víc. Nemá smysl, aby kupovali obyč. struny, protože by je měnili každých 14 dní/měsíc. DR jsou obyčejně dělané struny a nebo tyhle jsou taky nějak upravované, aby odolaly potu a další špíně?
Pokud ne, tak bych je raději porovnal se stejně dělanými strunami.
To jak zní různé struny a u akustik zvlášť, záleží hodně na typu kytary. Co nesedí na tvojí, může mě nebo někomu jinému sedět líp, než cokoliv jiného :).

Ty neonové struny nejsou moc velká novinka, už se tu kolikrát zmiňovaly.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

DR jsem dřív kupoval a zněly dobře, ale byly drahé a s odolnosti proti potu na tom byly stejně, jako jakékoliv jiné, obyčejné struny. To radši obětuji trochu toho zvuku a ještě ušetřím. ;-)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
OVERun
Bandzone: www.bandzone.cz/sknajpy

Příspěvek od OVERun »

Rozdíl meži obyčejnými a DR drop strunami jsou to, že mají vyvážený průměry jádra k dané struně. Také je používám ale pouze třinácky. Mám drop B. A musím říct, že ani na podladění do B na Gibsonu neplandají jako jiné 13cky.
A musím říct, že drahé už taky nejsou, dají se se hnat za velmi dobrou cenu, stačí jen hledat.
A co se týče strun neon white, tak málo kde se dají sehnat. Kruelmastakilla má pravdu.
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Tak na struny DR, po letitých pokusech, nedám dopustit :D Používám je de facto přes 15 let. Ačkoli, sem tam, vyzkouším něco nového, zůstávám jim věrný. Asi jde o zvyk...ale dle mého mají perfektní zvuk, stabilitu a výdrž a hlavně...nepraskají mi, ačkoli se s nimi zrovna nemazlím :mrgreen: Cenově jsou nepatrně výš, ale za kvalitu se platí. Léta používám sadu DR Tite Fit JH 10 - 56 a BT 10 - 52. No a protože jsem rozšířil arsenál o "sedmu", tak teď vyzkouším DR Drop DDT7, čili 11 - 65 a uvidíme.
Struny, stejně jako trsa, jsou velmi individuální záležitost...ale já jsem naprosto spokojen a doporučuji :D
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
Kruelmaster

Yorkee píše:Tak na struny DR, po letitých pokusech, nedám dopustit :D Používám je de facto přes 15 let. Ačkoli, sem tam, vyzkouším něco nového, zůstávám jim věrný. Asi jde o zvyk...ale dle mého mají perfektní zvuk, stabilitu a výdrž a hlavně...nepraskají mi, ačkoli se s nimi zrovna nemazlím :mrgreen: Cenově jsou nepatrně výš, ale za kvalitu se platí. Léta používám sadu DR Tite Fit JH 10 - 56 a BT 10 - 52. No a protože jsem rozšířil arsenál o "sedmu", tak teď vyzkouším DR Drop DDT7, čili 11 - 65 a uvidíme.
Struny, stejně jako trsa, jsou velmi individuální záležitost...ale já jsem naprosto spokojen a doporučuji :D
No nevím, kde je kupuješ, ale ceny šly teď hodně dolů viz.:

http://www.audiotek.cz/product-23733-dr-jh-10

A ty BT 10-52 ti seženou určitě taky!

Až budeš mít ty DR Drop DDT7 11-65 tak dej pak vědět jak si snima spokojený :-)
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

^Fíha, já je vždycky kupoval za 260,-.. tak to raději udělám větší objednávku z netu, ať se to vyplatí.
Kruelmaster

Adamz Asah píše:Můžete mi doporučit struny, které nemají velký rozkmit a mají teplý více basový tón. Koupil jsem si teď tyhle Dadarka. http://kytary.cz/daddario-exp110/HN109169/ a jsou to snad nejhorší struny, co jsem kdy měl, je to strašné bláto a nemá to žádné hloubky, je to strašně uječené. Hraju standardně v Ečku, ale má kytara má tendenci struny hodně rozkmitávat, takže hledám struny, který tento fakt trošku potlačí. Díky. :)
Jestli mohu doporučit, tak zkus struny DR PURE BLUES, jsou to struny s kulatým jádrem a ovin mají z niklu(ne poniklovaný). Díky tomu mají struny silné basy a dlouhý sustain. Mohu jednoznačně doporučit!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Doporučit sice můžeš, ale pochybuji, že bude tato rada Adamovi co k čemu, když se ptal před 10 měsíci, navíc byl na fóru naposledy před 3 měsíci. Trochu rozumu do hrsti Kruelmastře, není třeba odpovídat na každý archivní dotaz, to by tu byl brzy pěkný nepořádek.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

A tak zase někomu jinému to může pomoct tím, když by hledal struny s dlouhým sustainem atd. ;) Já si je třeba kvůli tomu příště koupím a vyzkouším je. Tyhle DR Blues jsem ještě neměl.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pět chválu na struny (v tomto případě DR) se dá i bez odkazování na 10 měsíců starý dotaz ;).
Kruelmaster

zaza_3121 píše:A tak zase někomu jinému to může pomoct tím, když by hledal struny s dlouhým sustainem atd. ;) Já si je třeba kvůli tomu příště koupím a vyzkouším je. Tyhle DR Blues jsem ještě neměl.
Určitě vyzkoušej, myslím, že tyhle struny jsou ideální pro člověka co vyhledává tlustý a dlouhý tón, který práve díky kulatému jádru a niklovému ovinu tyto struny mají. Pro mě OSOBNĚ je vhodnější ocelová poniklovaná struna s šestihraným jádrem (HI BEAM, HI VOLTAGE nebo DROP D). Jsem rád, že moje příspěvky mohou někoho inspirovat, či mu pomoci :D.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“