Nahrávání na diktafon, mobil apod.
Pravidla fóra
Nahrávání na diktafon, mobil apod.
Ahoj, zkoušíme v sestavě 2 akustické kytary, banjo a elektr.baskytara, ozvučená jen v podstatě jenom ta baskytara. Zkoušíme v místnosti plné regálů a zboží (prodejna), zkoušeli jsme se nahrát na diktafon zavěšený od stropu. Výseldek byl tak úděsný, že z toho máme všichni depku. Celý život zpívám, ale najednou po poslechu společné nahrávky zjišťuji že hrozně a falešně. Je možné, že je nahrávka je zkreslená, nebo mám o sobě celý život zkreslenou představu?
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Re: Nahrávání na diktafon, mobil apod.
Pošli nahrávku a uvidí se, jestli zpíváš dobře..
Ale za mě timohu říci, že na mobily a nekvalitní diktafony, třeba i mp3 s mikrofonem jsem nahrával dlouho a je to opravdu velmi nekvalitní. proto jsem se rozhodl pro první dražší krok vnahrávadle(zoom H1), kterých je nezpočet mnoho na trhu a dokážou opravdo nahrávat ze svých zabudovaných mikrofonů velice kvalitně(jakože dema).
Ale za mě timohu říci, že na mobily a nekvalitní diktafony, třeba i mp3 s mikrofonem jsem nahrával dlouho a je to opravdu velmi nekvalitní. proto jsem se rozhodl pro první dražší krok vnahrávadle(zoom H1), kterých je nezpočet mnoho na trhu a dokážou opravdo nahrávat ze svých zabudovaných mikrofonů velice kvalitně(jakože dema).
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - může být pravda to i to
ale nahrávadla obvykle tonálně nezkreslují a přebuzení má tedy jiný zvukový charakter. Notabene pokud nástroje nebyly falešně, tak to chyba přístroje asi nebude
Samozřejmě na nějaký "progresivnější" test by to chtělo asi malinko jiné podmínky, ale jak píšu výše, asi je lepší počítat s tou druhou variantou...
P.
P.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
notebook a nejaký kondíkový mikrofon na baterku ku video kamere to vyrieši,spravíte s tým solídnu nahrávku,pri troche penazí behringer mic C-1,behringer mix s phantomom,na bazáre tak do 2,5 tis.s tým spravíš na amatérske podmienky nahrávku ,že tomu sám neuveríš tak smelo do toho 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2miro: ano, ale pouze za předpokladu, že fakt nezpívá blbě (což evidentně neví)
takže nejlépe někde si to vyzkoušet v lepších podmínkách a na lepší technice - no a pak se teprve může něco dít dál.
P.
P.
Díky všem 
Sluchátka Wesc pro profi i domácí použití.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem jeden rychlodotaz, bohužel bez rychlé odpovědi, tudíž to dám ještě sem, možná si tu toho všimne některý z odborníků snáze:
Potřebuji v pátek nahrát varhanní koncert a řeším improvizovanou nahrávací soustavu, jelikož to, co používám pro nahrávání standardně, budu potřebovat na souběžné akci.
Takže záznamové zařízení mám k dispozici Eltrinex V4Pro.

Po odpojení vrchní části (dual microphone) mám k dispozici zdířku jack TRS 3,5mm pro externí mikrofon nebo linku (přepínatelnou z mikrofonního na linkový signál).
Dotaz zní, zda mohu nějak připojit přímo kondenzátorový mikrofon (napájený externím phantomem) - tzn. jestli to bude fungovat vyrobím-li si kabel xlr - trs 3,5mm (a případně jak zapojit piny?). Je to pro mě nejjednodušší řešení, jelikož na to nepotřebuji nic dalšího shánět.
Druhou možností je, že bych si k tomu půjčil minimix (což je ale problém logistický - musel bych si nasadit raketové boty, jelikož minimix bude pravděpodobně těsně před tím využíván jinde) a prohnat ten mikrofon přes něj a pak linkou do nahrávadla. Takto by to bylo košér, jen mě zajímá, jestli první možnost je až taková hereze, že bych na ni neměl ani pomyslet?
Třetí možností je použít tamější stávající mixpult a přivést do něj delším kabelem signál z mikrofonu umístěného na kůru. Diktafon napojit do mixu standardně na výstup REC OUT. Tady nevím, jak se na kvalitě nahrání projeví délka mikrofonního kabelu.
Nahrávka by kvalitativně měla být na úrovni demo nahrávky, nebude to pro nějaké následné komerční využití.
Potřebuji v pátek nahrát varhanní koncert a řeším improvizovanou nahrávací soustavu, jelikož to, co používám pro nahrávání standardně, budu potřebovat na souběžné akci.
Takže záznamové zařízení mám k dispozici Eltrinex V4Pro.

Po odpojení vrchní části (dual microphone) mám k dispozici zdířku jack TRS 3,5mm pro externí mikrofon nebo linku (přepínatelnou z mikrofonního na linkový signál).
Dotaz zní, zda mohu nějak připojit přímo kondenzátorový mikrofon (napájený externím phantomem) - tzn. jestli to bude fungovat vyrobím-li si kabel xlr - trs 3,5mm (a případně jak zapojit piny?). Je to pro mě nejjednodušší řešení, jelikož na to nepotřebuji nic dalšího shánět.
Druhou možností je, že bych si k tomu půjčil minimix (což je ale problém logistický - musel bych si nasadit raketové boty, jelikož minimix bude pravděpodobně těsně před tím využíván jinde) a prohnat ten mikrofon přes něj a pak linkou do nahrávadla. Takto by to bylo košér, jen mě zajímá, jestli první možnost je až taková hereze, že bych na ni neměl ani pomyslet?
Třetí možností je použít tamější stávající mixpult a přivést do něj delším kabelem signál z mikrofonu umístěného na kůru. Diktafon napojit do mixu standardně na výstup REC OUT. Tady nevím, jak se na kvalitě nahrání projeví délka mikrofonního kabelu.
Nahrávka by kvalitativně měla být na úrovni demo nahrávky, nebude to pro nějaké následné komerční využití.
Podle obrázku máš obyčejný malý diktafon, takže se dá předpokládat, že Ti kromě fantomového napájení mikrofonu bude chybět i mikrofonní předzesilovač s možností regulace síly signálu z mikrofonu.
Jistější volbou pro páteční nahrávíní proto bude použití nějakého třeba i malého mixu s fantom. zdrojem a mikrofonními vstupy.
Jistější volbou pro páteční nahrávíní proto bude použití nějakého třeba i malého mixu s fantom. zdrojem a mikrofonními vstupy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Phantom mám, to jsem psal výše.
Ale souhlasím s tím košér řešením přes mix, jen teda nevím, jak to časově zvládnu
.
Tak díky.
Ale souhlasím s tím košér řešením přes mix, jen teda nevím, jak to časově zvládnu
Tak díky.