presonus 16.4.2. a párák??

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
byzzon

presonus 16.4.2. a párák??

Příspěvek od byzzon »

Zdravím, prosím o radu....... co zvolit za idealní párák k mixu presonus 16.4.2. předem díky za nápady.:-)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: presonus 16.4.2. a párák??

Příspěvek od Letho »

Presonus koukám nemá možnost digi páráku, což je škoda.

Já bych to viděl na minimálně 25 párů - aby jsi pokryl všechny vstupy i výstupy (kde například ten monofonní výstup použiješ na případné krmení subu.) + samozřejmě ještě nějaké rezervní (tady bych to viděl alespon na tři, nebo možná i více, pokud by jsi rozšiřoval aparát).

Tomu vyhovuje tento http://eshop.prodance.cz/belden-28-paru ... r/d-95648/ .
Nakoupíš podle požadované délky, připájiš na obě strany multikonektory (například něco z tohoto http://eshop.prodance.cz/32-pinu/c-986/?typtree=1 )
a dáš na buben (ten si najdi podle délky páráku). Potom protikusem multikonektoru osadíš nějaký stagebox, ten posléze osadíš rozstřelem na jednotlivé vstupní a výstupní konektory (tady opravdu se vyplatí neutriky).

Dalším protikusem uděláš rozstřel u mixu, kde je dobré ten multipin na pevno usadit a přidělat na volné místo v kejsu od mixu (aby ses při stavění aparátu nemusel jeb*t se zapicháváním jednotlivých konektorů). Drátky od druhého konce tohoto multipnu pak osadíš klasickými konektory na kabel.
LTH

EDIT : nad takovými těmi hotovými od Bespeca a AH bych ani neuvažoval.
byzzon

Příspěvek od byzzon »

Dekuji za utvrzeni nazoru v hotovejch parakach jako je AH atd.....ackoliv celej aparat prozatim mam na 90% v klubu na "nenarocnejch" kapelach ....... kazdy zacatky jsou nerozhodny, hlavne pokud me to moc nejde s micro pajkou :-( kazdopadne jeste jednou dekuji za tip na kabel a celkovou ochotu B.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

byzzon píše:Dekuji za utvrzeni nazoru v hotovejch parakach jako je AH atd.....ackoliv celej aparat prozatim mam na 90% v klubu na "nenarocnejch" kapelach ....... kazdy zacatky jsou nerozhodny, hlavne pokud me to moc nejde s micro pajkou :-( kazdopadne jeste jednou dekuji za tip na kabel a celkovou ochotu B.
S mikropájkou se nauč, když si pořídíš nějakou kvalitnější (s regulací teploty, tepelným čidlem,..) bude to hračka.
Nebo pokud si nevěříš, tak to dej nějakému servisákovi/zvukaři v okolí.
LTH
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

otázkou je, jaký akce chceš dělat - pokud to neni nic světobornýho, tak bych se třeba zrovna ADAM-HALLu nebál... já sem ho používal 6 let - pak jsem pořizoval delší.... podívej se taky po bazarech - spousta lidí se páráků zbavuje...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Tak to máš na dráty asi štěstí, Jensi. Mě se na hotovým AH subpáráku (12 IN, 10 m) začaly trhat drátky v konektorech od rozpletu asi po roce používání. Sice jsem je hned po druhém utrženém konektoru v pohodě přepájel na NC3MXX, ale ty spoje od výrobce nestály za moc. Teď valí v pohodě jako záložní párák k bicím.

V bazarech máš svatou pravdu, tam se teď spoustu lidí zbavuje analogových věcí. Ikdyž k Presonu bych fakt pořídil něco odpovídajícího, navíc myslím, že multipin bude daleko pohodlnější (a ten se myslím bohužel neprodává hotový).
LTH
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

to jo - je pravdou, že jsem ten AH předělal z volně loženýho na buben ŠIBA a udělal na něm multipin, ale jinak kabel jako takovej byl v pohodě.... já tak rok a půl zpátky (mimochodem taky k Presonusu) sháněl delší drát (ano, 30m je fakt málo) a sehnal sem klotz v přepočtu asi za 100,- metr (32 žil)... podotýkám to hlavně proto, že si nejsem jistej, zda se k presonusu oplatí nějakej megadrahej novej párák...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Jens Ludwig píše:to jo - je pravdou, že jsem ten AH předělal z volně loženýho na buben ŠIBA a udělal na něm multipin, ale jinak kabel jako takovej byl v pohodě.... já tak rok a půl zpátky (mimochodem taky k Presonusu) sháněl delší drát (ano, 30m je fakt málo) a sehnal sem klotz v přepočtu asi za 100,- metr (32 žil)... podotýkám to hlavně proto, že si nejsem jistej, zda se k presonusu oplatí nějakej megadrahej novej párák...
Tak to pak jo, AH má docela fajn kabeláž, jen ne moc kvalitní a tenké vodiče - to vadí především u konektorů a ne až tak na délce kabelu.

Já bych třeba k Presonu koupil kvalitní párák, moc lidí ty mixy nemusí, ale zrovna tady (na páráku) bych nešetřil.
LTH
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“