Malá lehká celolampová hlava do 30W a 15 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Neilon

Malá lehká celolampová hlava do 30W a 15 000

Příspěvek od Neilon »

Zdravím,
vybírám si nějakou malou celolampovou hlavu, která by mi sloužila na hraní převážně ve zkušebně, popřípadě malé kluby. Nepotřebuji nic velkého, protože v 2. zkušebně mám Marshall JTM 60 a ten by mi v případě potřeby většího kraválu určitě stačil. Hledám zvuk, pro alternativní, psychedelický, blues-rock. Zvuk bych přirovnal kapelám White stripes, Black keys, Black angels...

Rád bych si nechal poradit, či se nechal inspirovat ve svém vybírání. Nechci dát více jak 15.000, přičemž mě zaujaly tyto aparáty: Orange Tinny Terror, VOX Night train, Egnater Rebel 20. Z čehož nejvíce Egnater pro jeho asi největší zvukovou variabilitu. Vše jsou jednokanály, ale nebráním se ani dvoukanálům. Nehledám však velké, těžké krávy s příliš velkým výkonem.

Děkuji za všechny názory.
qwer
Odborník

Re: Malá lehká celolampová hlava do 30W

Příspěvek od qwer »

Pokud máš kytaru se singlama, tak bych zkusil Orange Rocker 30. Už se nevyrábí, za těch 15t. jde sehnat na bazaru. Super aparát...
Neilon

Příspěvek od Neilon »

Díky za tip, momentálně jsou v bazaru, tak si o nich něco zjistím z googlu... líbí se mi, že mají pouze 2 koncové lampy. Zvukově z youtubových ukázek je jasné, že to má britský zvuk, bojím se, že bych byl bez singlů moc "zahuhňaný". Můžu se zeptat na subjektivní názor ohledně Egnateru? Na bazaru je momentálně Egnater Rebel 30 (dvoukanál) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum a to se mi taky celkem zalíbilo.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Proč ne rovnou Orange Dual Terror?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Rocker si nerozumí s humbáčema hlavně na čistém kanálu, zní to zahuhňaně. Zkreslený je samozřejmě s HB úplně OK a ten zkreslený má stejný rozsah gainu jako třeba Tiny Terror, takže na něm člověk nakroutí od čistého zvuku přes crunch až docela pořádné zkreslení. Oproti Terroru nebo Dual Terroru je to imho úplně jiná liga, ten zkreslený zvuk je fakt parádní a jedinečný, za ty prachy totální luxus :)
Neilon

Příspěvek od Neilon »

Tak jsem se mrknul na net na ten Orange Rocker 30 a zdá se mi to dosti podobné jako můj Marshall JTM 60. Asi bych šel do něčeho menšího a zvukově trochu odlišného, abych měl pro Brit zvuk svůj Marshall JTM a pak něco více Fendrovského...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Když jsi u Egnateru, tak bych mrkl ještě na Tweakera třeba, jen se bude asi obtížně hledat. :) Mně se zalíbil moc, málem jsem ho kupoval. A je to prcek :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Neilon

Příspěvek od Neilon »

Sajmon píše:Když jsi u Egnateru, tak bych mrkl ještě na Tweakera třeba, jen se bude asi obtížně hledat. :) Mně se zalíbil moc, málem jsem ho kupoval. A je to prcek :)
Na tweakera jsem se už taky díval, vypadá příjemně, ale více mi je sympatický Rebel 20. Ten bych musel ale objednat asi z Rakouska, blíže jsem to nenašel. Když se ale podívám na Egnater Rebel 20 (10kg) + 12"box (14kg) a celková cena i s boxem kolem cca 20,000Kc, tak se mi na mysl dostalo i ne hlava, ale kombo Fender Super Sonic 22 (18kg), které by mě nyní vyšlo na audioteku na 25000Kc. Má s tím Fenderem někdo nějaké zkušenosti? Nejvtipnější mi přijde, že člověk chce v počátku něco a většinou se to zvrhne v úplně něco jiného :D
kos99

Re: Malá lehká celolampová hlava do 30W a 15 000

Příspěvek od kos99 »

osobně si myslím že dnes je nabýtka dostatečně široká H+Ketnerr , Marshall , Engl , Carvin , 6line

já mám dva favority H+K 18nebo36W 4 lampy plné midi , nebo 6Line 25DT což je asi ten největší sound co jsem u těchto malích aprátu viděl ale to většinou je třeba posoudit sám sebe a moc nespěchat ...
nekde se tu potuluje i kámoš co před časem chtěl mermocí prodat Laney TT 50 a že koupí H+Ketnerr nakonec z toho sešlo neb přímé porovnání vyznelo jasně pro TT alespon v jeho případě je to prostě velmi individualní.....
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

kos99 píše: nebo 6Line 25DT což je asi ten největší sound co jsem u těchto malích aprátu viděl

Line6 bych nechal stranou vzhledem k tomu, co autor threadu hledá - přece jen tam je to spíš o jednoduché čisté lampě, ne o modelingovém aparátu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Neilon

Co na hard, stoned, psychedelic rock?

Příspěvek od Neilon »

Zdravím,
1. rád bych si přečetl nějaké názory a tipy, jaký aparát by se mohl hodit na hard, stoned, psychedelic rock. Zvukově vycházím z kapel jako Led Zeppelin, Samsara blues experiment, Witchcraft, Radio Moscow, The Re-stoned a jim podobné. Tudíž hledám zvuk, jenž je hutnějšího rázu s větší gainovou rezervou a hutným plným zvukem, ale přitom s medovým a průzračným až zasněným cleanem a to vše bez užití krabiček.

2. zesilovač onoho charakteru je lepší vyhledávat s výkonem 30w a nebo raději 50w? 100w se mi zdá zbytečně moc a s cenou bych to viděl +- 25,000,-Kč

Děkuji za veškeré tipy, rady a názory

(osobně jsem se začal pokukovat po značkách Orange, Engl, Blackstar... Nyní hraji na Marshall JTM 60 a to se mi zdá nedostačující)
chroustjazz

Re: Co na hard, stoned, psychedelic rock?

Příspěvek od chroustjazz »

záleží, jestli hraješ na tubu, nebo jsi z Pelhřimova
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Neilon píše:Zdravím,
Tudíž hledám zvuk, jenž je hutnějšího rázu s větší gainovou rezervou a hutným plným zvukem, ale přitom s medovým a průzračným až zasněným cleanem a to vše bez užití krabiček.
(osobně jsem se začal pokukovat po značkách Orange, Engl, Blackstar... Nyní hraji na Marshall JTM 60 a to se mi zdá nedostačující)
Myslím, že ta JTM 60 není tak zlá, ale budiž ...
Neumím si asi úplně přesně ty vznosné přívlastky u cleanu přetavit v uchu do něčeho jednoznačně definovaného, ale chápu to tak, že má být opravdu čistý, a přitom ne sterilní. Zasněnost ... máš asi na mysli nějaký reverb?
Z tvou uvedených si nejsem jistý, který by takový clean uměl.
Já osobně bych jako tip dal Fender Supersonic. Clean je typicky fenderovský, tam na tom málokterý nebutikový nebo vintage zesilovač bude líp. Co se týče zkresleného zvuku, možnosti jsou díky dvěma gain stage taky obrovské, od vintage crunche po hi-gain, a podle toho, jak se oba gain stage zkombinují, tak může být zvuk modernější-pevnější, nebo dřevně fuzzovitý-chlupatý, rozplizlý, chrhlavý, a to i bez krabiček.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

chroustjazz píše:záleží, jestli hraješ na tubu, nebo jsi z Pelhřimova
Tipoval bych Chrudim a el. kytaru. Dechová sekce je jinde.

Neilone, nemohl jsi pokračovat ve svém threadu z letošního května? Nemám ti to s tím sloučit?
komba-zesilovace-reproboxy/mala-lehka-c ... ml#p607738
Neilon

Příspěvek od Neilon »

Ok, můžeš to sloučit, ať tu nedělám nepořádek.
P.S.: nejsem ani z Chrudimi ani z Pelhřimova, jedná se o inside jokes?
Naposledy upravil(a) Neilon dne 15.11.2013 10:32, celkem upraveno 1 x.
Neilon

Příspěvek od Neilon »

Fořt píše:
Neilon píše:Zdravím,
Tudíž hledám zvuk, jenž je hutnějšího rázu s větší gainovou rezervou a hutným plným zvukem, ale přitom s medovým a průzračným až zasněným cleanem a to vše bez užití krabiček.
Myslím, že ta JTM 60 není tak zlá, ale budiž ...
Neumím si asi úplně přesně ty vznosné přívlastky u cleanu přetavit v uchu do něčeho jednoznačně definovaného, ale chápu to tak, že má být opravdu čistý, a přitom ne sterilní. Zasněnost ... máš asi na mysli nějaký reverb?
Z tvou uvedených si nejsem jistý, který by takový clean uměl.
Já osobně bych jako tip dal Fender Supersonic. Clean je typicky fenderovský, tam na tom málokterý nebutikový nebo vintage zesilovač bude líp. Co se týče zkresleného zvuku, možnosti jsou díky dvěma gain stage taky obrovské, od vintage crunche po hi-gain, a podle toho, jak se oba gain stage zkombinují, tak může být zvuk modernější-pevnější, nebo dřevně fuzzovitý-chlupatý, rozplizlý, chrhlavý, a to i bez krabiček.

S tím supersonicem jsi clean celkem trefil, nyní mám Supersonic 22, je to krásný cinkavý zvuk, kde můžeš navalit spoustu reverbu a případně zvuk okořenit kanálem fat, ale druhý kanál na tvrdší styl u tohoto komba pokulhává. Druhý kanál proženu jistě fuzzem, ale byl bych rád, kdyby samotný aparát uměl trochu přitvrdit na hi gain. U Marshalla JTM 60 se mi zdají basy jakoby za dveřmi a gain by mohl být tak o polovinu větší. Teď mě zaujal například Engl Screamer 50, nevím však jestli to je to pravé ořechové, jdu ho zkusit za týden.

Zde uvádím dvě hudební ukázky kapely Samsara blues experiment. Má otázka stručně: co koupit a neprohloupit, když chci na dalších pár let mít aparát na jim podobný styl.

http://www.youtube.com/watch?v=k1kPpxmnZco

http://www.youtube.com/watch?v=_TnNb3cBzuE
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tihle stoner borci se zvukem jak stehno vetsinou ale prave pari na mnohowattove bestie. Koukni na ampy co pouziva treba kapela UFOMAMMUT. Nebo Sunn-o))). Jde o headroom a urcitou plnost zvuku. Musi to byt proste stena :) Pokud nehledas az takovou naloz, tak nemusis samozrejme valit takove bomby na watty a zamer se spise na zvuk. Tam opravdu tezko rict. Mnohdy takovy staromodni stoner zvuk vytahnou starsi ampy, do kterych bys to nerekl diky jejich renome v jinych zanrech...

Jinac, ty mas rad Samsaru jo? Parada. Nejsi od Prahy? Mohli bychom pojamovat, s kapelou se nam tenhle styl libi a neco podobneho casto jamujem.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
krys96
Bandzone: krys96

Příspěvek od krys96 »

Zdravím doufám že nebude vadit když toto vlákno nabourám s další ze svých otázek ohledně výběru lampové hlavy do zkušebny, který se snad už blíží ke konci. Tak tedy mám snad už poslední 3 favority a to jsou ampeg gvt15 H, blackheart handsome devil a orange tiny terror. Dosud jsem měl možnost hrát jen na orange a s vyzkoušením dalších dvou bude asi dost problém. Která hlava myslíte že se bude hodit do kapely hrající od rocku až po hardrock nejvíc? Líbí se mi zvuk třeba Jimmyho page Angus young nebo slashe. Předem díky za odpovědi.
xaero

Příspěvek od xaero »

Zkus někde sehnat nějakýho jetýho marshalla ;) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum... JCM2000 se dá na bazaru sehnat kolem 17ti což by IMHO také nebyla špatná volba.

Ale zdá se že chceš něco menšího/slabšího. Už mi docela štve po klubech tahat halfstack. Nejvíc mě asi zaujmul Orange Tiny Terror a k němu nějakou pěknou 2x12. To už je relativně skladné. Ale myslím že podle toho cos napsal, by ti nejvíce vyhovoval nějakej Marshall JTM/JMP!!!!/JCM.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“