PEAVEY 5150 / 6505
Pravidla fóra
Re: PEAVEY 5150
Pořiď si k tomu grafický ekvalizér, zapoj ho do smyčky, vyřízni středy. Podle nastavení jich tam máš moc, to nikdy nebude hrát dobře, zvukaři tě pošlou pryč. Zaexperimentoval bych ještě s BBE Sonic Maximizerem, který bych s oběma potenciometry na maximu dal za ekvalizér do smyčky. Pořídil bych prázdný 412 box, do něho bych dal libovolné 12" repráky, které se dávají do PA beden. Taková pila spolehlivě rozseká půlku obecenstva i se zvukařem.
Ještě vyměň snímače, dej Dimarzio X2N ke krku a k němu paralelně nějakej pořádně uřvanej singl co nejvíc ke kobyle!
jojo děkuju vám s vyjímkou 2 za napsání vašeho nastavení na to sem se přesně ptal no 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
V tomto případě je tvé přaní zbytečné. Očividně si nenecháš poradit. Můžu ti tady napsat nastavení aparátu, který nemám, ty bys na to reagoval tím, že to není vůbec pila.
Lidi tvé hraní nebude bavit, ty se neuslyšíš, kytaru pověsíš na hřebík. Pak si vzpomeneš na toto téma a budeš litovat.
Lidi tvé hraní nebude bavit, ty se neuslyšíš, kytaru pověsíš na hřebík. Pak si vzpomeneš na toto téma a budeš litovat.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ale on nepotřebuje poradit, on chce poradit nám!klobasnik píše:V tomto případě je tvé přaní zbytečné. Očividně si nenecháš poradit. Můžu ti tady napsat nastavení aparátu, který nemám, ty bys na to reagoval tím, že to není vůbec pila.
jde o to, že každý, kdo někdy na 5150/6505 hrál a představí si takové nastavení, tak ho musí jímat hrůza. Z vlastní zkušenosti jsem na většině aparátů neodchýlil ze středové polohy a víc než čtvrt-otáčky /výjimka je např. JCM800/. V případě, že ten zvuk lovím v těch krajních polohách, tak jsem si nejpíš nevybral nejlepší aparát...
Zjištuju, že ten náš doom/death asi hrajeme hrubě podgainovaně.
BTW už si nepamatuju, kolik jsem nastavoval gainu na klasické 5150, když jsem ji zkoušel, ale teď na EVH jsem s gainem někde na 9 hodinách. A málo gainu to rozhodně nemá.
BTW už si nepamatuju, kolik jsem nastavoval gainu na klasické 5150, když jsem ji zkoušel, ale teď na EVH jsem s gainem někde na 9 hodinách. A málo gainu to rozhodně nemá.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma píše:teď na EVH jsem s gainem někde na 9 hodinách.

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Co je to za blbost. nikoho sem s tim nastavenim nikam neposlal jedině kdo s tim mym nastavenim má problíém ste ve většině vy. jen jsem napsal že kytara musí bejt prostě pila jak v exodusech. to sem řikal že se mi takovej zvuk líbí a komu ne tak to chápu.Jinak předchvilkou sem zkusil nastavení co tu hned napsal demilich a zní fakt hodně dobře.Sice je to trošku jakoby v takový kouli utlumený ale to může bejt tim mym boxem. jinak skvělej zvuk pro deathmetal určitě dobrej. Já mam rád takovej ten exodusáckej jak už po několikátý píšu a tomu sme se přiblížil tim mym nastavenim...Ale chci zkusit hodně variant, neni to zesilovač kterej si zachvilku vyštelujete a máte hned svuj zvuk...proto mě zajímalo vaše nastavení, ale jestli se chcete dál trefovat a řikat ze srandy co si mam všechno pořídit at všechny zabiju tak klidně můžete. Těm co sem napsali svoje nastavení děkujububucci píše:ale on nepotřebuje poradit, on chce poradit nám!klobasnik píše:V tomto případě je tvé přaní zbytečné. Očividně si nenecháš poradit. Můžu ti tady napsat nastavení aparátu, který nemám, ty bys na to reagoval tím, že to není vůbec pila.
Lidi tvé hraní nebude bavit, ty se neuslyšíš, kytaru pověsíš na hřebík. Pak si vzpomeneš na toto téma a budeš litovat.![]()
jde o to, že každý, kdo někdy na 5150/6505 hrál a představí si takové nastavení, tak ho musí jímat hrůza. Z vlastní zkušenosti jsem na většině aparátů neodchýlil ze středové polohy a víc než čtvrt-otáčky /výjimka je např. JCM800/. V případě, že ten zvuk lovím v těch krajních polohách, tak jsem si nejpíš nevybral nejlepší aparát...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ale ten zvuk exodusů není jen tím nastavením, ale tím, že tu kytaru maj v nahrávce třeba 2x přes sebe, ty koule tam dělá dobře sehraná basa s kopákem...a né to, že si to nastavíš aby to mělo koule samo o sobě (nebo spíše jednu kouli
)
Naši většinu trápí to, že máš profi aparát, který przníš hloupým nastavením, které sice záleží na tobě, ale tady jde o to, že nechápeš a ignoruješ to, že je špatné. Klidně si s tím hrej, náš problém to není.
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
A nahrávkama můžeš disponovat? Abychom se mohli přesvědčit na vlastní uši.innerself píše:Už několikrátBummer píše:A už jsi koncertoval? Někde kde byl zvukař?
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
jeslti myslíš nahrávky z koncertu tak ta je snad jedna a to sem hrál ještě na starej aparát, jinak sme nahrávali něco jakoby demo do počítače. kámoš tam udělal bicí nějak tak a trošku s těma programama umí. neni to žádnej profík ale chtěli sme aby byla na bandzone nějaká ukázka. to se nahrávalo přes druhýho kytaráka 6505 nějak přes pream out. tady je ukázka dyštak jeslti to pomůže http://bandzone.cz/deathonarDafčánek píše:A nahrávkama můžeš disponovat? Abychom se mohli přesvědčit na vlastní uši.innerself píše:Už několikrátBummer píše:A už jsi koncertoval? Někde kde byl zvukař?
jo takle no jo no...tak to by i visací zámek měl začít hrát na něco jinýhoklobasnik píše:Naši většinu trápí to, že máš profi aparát, který przníš hloupým nastavením, které sice záleží na tobě, ale tady jde o to, že nechápeš a ignoruješ to, že je špatné. Klidně si s tím hrej, náš problém to není.
no oni i samy o sobě ty kytary co sem slyšel naživo maj právě fatální zvuk. Gain mi přišel uplně až přetočenej od 180 stupnů, nbanasovaný to taky bylo a trahvý zároven. študoval sme ot když je tenkrát nazvučovali, už nevim kde to bylo ale pamatuju se že měli peavey triple xxxMcKozias píše:ale ten zvuk exodusů není jen tím nastavením, ale tím, že tu kytaru maj v nahrávce třeba 2x přes sebe, ty koule tam dělá dobře sehraná basa s kopákem...a né to, že si to nastavíš aby to mělo koule samo o sobě (nebo spíše jednu kouli)
Naposledy upravil(a) MilanT dne 22.05.2013 20:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
Důvod: Sloučil jsem ti několik příspěvků napsaných během pár minut. Přístě prosím použij funkci UPRAVIT.
Ty jseš zpěvák, co? Ten, co v tý nahrávce začíná... Ten zvuk je opravdu hrozná koule a co je horší -- basáka máte úplně zbytečně. Kdybyste mu dali trochu prostoru, možná byste zjistili, že se to dá dělat i jinak a k čemu ho vlastně máte.
Neber to, prosím, jako buzeraci, ale jako námět na zlepšení. 5150 je super aparát, se kterým se dá udělat výtečně průrazný zvuk, ve kterém jsou slyšet všechny nuance hry. Jen se musí kytarista smířit s tím, že výsledný zvuk dělá celá kapela.
Neber to, prosím, jako buzeraci, ale jako námět na zlepšení. 5150 je super aparát, se kterým se dá udělat výtečně průrazný zvuk, ve kterém jsou slyšet všechny nuance hry. Jen se musí kytarista smířit s tím, že výsledný zvuk dělá celá kapela.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
V pohodě já se neurazim.Jo já sme pzěvák. Hele budeš se divit ale ta druhá kytara byla moje line 6 kterou sme nahráli přes mikrofon. Basáka máme protože je to hodně dobrej člověk. Sice neni na basu žádnej virtuoz ale je hodně dobrej člověk kterýho v kapele fakt je třebaBummer píše:Ty jseš zpěvák, co? Ten, co v tý nahrávce začíná... Ten zvuk je opravdu hrozná koule a co je horší -- basáka máte úplně zbytečně. Kdybyste mu dali trochu prostoru, možná byste zjistili, že se to dá dělat i jinak a k čemu ho vlastně máte.
innerself: Pokud jsme tě nepřesvědčili my, tak doporučuju sehnat multitrack verze nějakých metalových věcí. Já osobně došel jistýho "osvícení" při poslechu Lamb of God - Sacrament (Producer edition). A to je ještě jedna z těch "prasečtěji" udělaných nahrávek ze zvukařskýho pohledu, ale zní dobře. Asi budeš překvapenej, co běžně na nahrávce hraje kytara.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
určitě poslechnu. Tak jako log zase nemaj nějak uplně extra zvuk kytar (tim nechci říct že je to hrozný to vůbec ne, šlape jim to fakt výborně),ale tam maj všechno postavený hlavně na chrisovi a na perfektnim nazvučení bicích. a taky na perfektní práci všech muzikantů samozřejmě. Přiznám se že když je poslouchám tak se zaměřuju převážně na ty bicí.Nikdy sme je naživo neslyšel takže jako takle z alba zvuky kytar já osobně nehodnotim protože je nemam jak serovnat. ve studiu jde udělat cokoliv.takže konec keců. du to poslechnoutWohma píše:innerself: Pokud jsme tě nepřesvědčili my, tak doporučuju sehnat multitrack verze nějakých metalových věcí. Já osobně došel jistýho "osvícení" při poslechu Lamb of God - Sacrament (Producer edition). A to je ještě jedna z těch "prasečtěji" udělaných nahrávek ze zvukařskýho pohledu, ale zní dobře. Asi budeš překvapenej, co běžně na nahrávce hraje kytara.
Jasný, já třeba LoG normálně neposlouchám, ale můžu ti garantovat, že co se týče hrubýho rozdělení frekvenčních pásem a úloh v mixu, tak tohle bude naprosto běžný v podstatě u většiny metalových nahrávek (nebo minimálně u deathových apod.).
EDIT: Hledej na YouTube lamb of god guitars only
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jasný jasný.ale i tak když si poslechneš jejich normální sound tak takovej ten agresivní zvuk kytar nikdy neměli. ne že by to bylo špatně ale prostě nejvíc agresivní kytary maj věčinou thrasheři a to log určitě nejsou, A co se týče umu tak by to thrasherum natřeli na plný čáře a hlavně bubeníkWohma píše:Jasný, já třeba LoG normálně neposlouchám, ale můžu ti garantovat, že co se týče hrubýho rozdělení frekvenčních pásem a úloh v mixu, tak tohle bude naprosto běžný v podstatě u většiny metalových nahrávek (nebo minimálně u deathových apod.).
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ale zas na druhou stranu, pokud jsi se zvukem spokojeni, ostatní členové si nestěžují a lidi na Vás chodí a líbí se jim Váš sound, tak bych to asi ani neřešil 
Záleží kdo ten sound hodnotí. Jestli jde o pár ožralých vlasáčů, kteří to mají rádi chlupaté a špinavé, mohlo by se stát, že po výjezdu za hranice toho, kde je znají budou lidi znechucení.McKozias píše:ale zas na druhou stranu, pokud jsi se zvukem spokojeni, ostatní členové si nestěžují a lidi na Vás chodí a líbí se jim Váš sound, tak bych to asi ani neřešil
Po zkušenosti z minulého týdne mě udivují lidé, kteří jsou v kotli, kde je nejtragičtější místo pro poslech už tak tragického soundu. Řádili jako pominutí, přitom třeba kytary byly zalité plnotučnou basou a nebyly slyšet vůbec.