Nadmerne zaoblené sedlo kobylky???

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Nadmerne zaoblené sedlo kobylky???

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. Dnes sa mi do rúk dostala elektroakustika (Cena cca: 350,00 Eur), spracovanie a zvuk naozaj perfektný, určite oveľa lepší ako napríklad také čínske Takamine elektroaukustiky v tejto cenovej triede. Naozaj som tou gitarou milo prekvapený.

Mám ale trochu nejasnosti ohľadne zaoblenia sedla kobylky. je normálne aby zaoblenie sedla kobylky bolo až také extrémne, ako je na priložených fotkách? Teda že krajné struny sú oveľa nižšie ako struny stredné??? Ešte som sa s takýmto extrémom nestretol, tak preto sa mi to nejak nepozdáva. Aký má význam takéto extrémne zaoblenie??? Pokiaľ viem, tak zaoblenie sedla kobylky by malo zhruba kopírovať rádius hmatníka, ale rádius hmatníka takýto extrémny určite nie je.

Fotky: http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... e4a137b23a

Ešte mám otázku, čo sa týka dohmatu. Zdá sa mi, že dohmat u tejto gitary je relatívne vysoký, a to 4mm nad 12. pražcom. je to na akustiku v norme??? Ďakujem
Naposledy upravil(a) Ivan.ps dne 7.01.2014 17:19, celkem upraveno 2 x.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Nadmerne zaoblené sedlo kobylky???

Příspěvek od džetro »

Plátek mi přijde naprosto normální a výška strun 4 mm nad 12 pražcem je tak na hraně ale záleží jak to je tak kolem osmého pražce, za se většinou už moc nehraje. Já osobně mám na Sigmě taky 4 mm (teochu jsem si to zvyšoval ať mi to nikde nezadrnčí) :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Nadmerne zaoblené sedlo kobylky???

Příspěvek od Ivan.ps »

Tak som sa trochu pohral s krkom a dohmat je teraz niečo okolo 2,8 - 3,0mm.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“