Superior Drummer
Pravidla fóra
-
mirka.tupa
Re: Superior drummer
Ahoj nevim jakou zvolit instalaci - jake jsou mezi nimi rozdily: basic installation nebo fullinstallation. V nich je pak: sticks only a all tools. Jsou to dost velke rozdili ve velikosti instalací. dekuji Mirka
Zvol basic installation, to druhý je myslím instalace včetně dalších zvukových bank. Ty ale chceš nainstalovat pouze Superior drummer+základní banku. Po té si můžeš instalovat další zvukové banky (když je vlastníš).
Hudba si vyžaduje své přednosti, které nemají kompromisy.
Aha, tak to je škoda no....Ale díky moc
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Vocalist Live Pro - Digitech
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Vocalist Live Pro - Digitech
Stačí si sehnat metal foundry bankuBenulin píše:Aha, tak to je škoda no....Ale díky moc
Pre doplnenie.
Ďalšia možnosť ako editovať sady od EZX je naloadovať si ich do superioru alebo si ich rozhodiť na multichannel.
Ďalšia možnosť ako editovať sady od EZX je naloadovať si ich do superioru alebo si ich rozhodiť na multichannel.
Jak se dá rozdělit na multichanel? Mě napadl jen export jednotlivých stop.majso píše:Pre doplnenie.
Superior Drummer 2.0 - jak ze stereo stopy do multichannel?
Zdravím všechny,
Kvůli lepšímu zvuku jsem si pořídil Superior Drumer2.0 a oproti DFH jsem opravdu spokojenější. Nastal u mne však jeden problém. Nechte mne prosím popsat situaci, jak jsem dělal bicí do skladby:
1) Vytvořím si track v Guitar Pro a exportuju do Midi.
2) Otevřel jsem SD2.0 s defaultním Avatarem v DAW (Reaper). Nekoukal jsem na jiné packy jako Metal Foundry, protože mi to přijde naprosto zbytečné.
3) SD jsem otevřel jako VST s multitrackem. A importoval MIDI do hlavni VST stopy s SD.
4) Na netu jsem si nasel fajn preset pro SD a tak jsem ho sosnul a importoval ho. Zvuk je super, ale problém je v tom, že SD mixer používá jednu stopu Solo a to Amb Close. Upravil jsem tak hlasitost jednotlivých bubnů a činelů v "constrution" casti, aby vše bylo vyvážené a maličko ještě upravil stopu s bicími kvůli dynamice.
Tohle vše šlo ok a byl jsem celkem spokojen, ale rád bych měl vše tip top, a tak jsem chtěl nastavit multitrack v Mixeru pro jednotlivé bubny a činely. Vše proto, abych mohl používat nezávisle další efekty na jednotlivých částech, ať už externí vst nebo ty, které jsou k SD (zejména kompresor na kopák).
Problém je ten, že při změně na multitrack (a vypnutí solo kanalu) vše zní zase hrozně (hlasitost a asi špatné efekty v SD z presetu, nevím). K tomu se třeba kopák přehodil na činel.
Co byste mi doporučili? Nebo jak byste postupovali? Tu stopu z midi dát vedle a přesouvat jednotlivé nástroje na adekvátní kanál, nebo to není nutné a vše může být v hlavní SD.20 stopěstejně jako u DFH?
Abych se přiznal, tak v tom Mixéru se cítím maličko zmateně. Vím, že si můžu nastavit třeba první tři posuvníky jako mikrofony u kopáků, ale nevím, jestli je to špatně nebo dobře a musím změnit další věci. Jestli ty kanály neslouží k jiným věcem.
Další zvláštností je, že odpovídající klávesy v mappingu jsou o oktávu výše. Ale to bych asi moc neřešil.
Snad jsem můj problém vysvětlil relativně srozumitelně. Pokud má někdo odkaz na tutoriály (některé na yt jsem i zkoukl ale nepomohly mi), tak budu rád. Případně pokud někdo řešil podobný problém.
Díky.
Kvůli lepšímu zvuku jsem si pořídil Superior Drumer2.0 a oproti DFH jsem opravdu spokojenější. Nastal u mne však jeden problém. Nechte mne prosím popsat situaci, jak jsem dělal bicí do skladby:
1) Vytvořím si track v Guitar Pro a exportuju do Midi.
2) Otevřel jsem SD2.0 s defaultním Avatarem v DAW (Reaper). Nekoukal jsem na jiné packy jako Metal Foundry, protože mi to přijde naprosto zbytečné.
3) SD jsem otevřel jako VST s multitrackem. A importoval MIDI do hlavni VST stopy s SD.
4) Na netu jsem si nasel fajn preset pro SD a tak jsem ho sosnul a importoval ho. Zvuk je super, ale problém je v tom, že SD mixer používá jednu stopu Solo a to Amb Close. Upravil jsem tak hlasitost jednotlivých bubnů a činelů v "constrution" casti, aby vše bylo vyvážené a maličko ještě upravil stopu s bicími kvůli dynamice.
Tohle vše šlo ok a byl jsem celkem spokojen, ale rád bych měl vše tip top, a tak jsem chtěl nastavit multitrack v Mixeru pro jednotlivé bubny a činely. Vše proto, abych mohl používat nezávisle další efekty na jednotlivých částech, ať už externí vst nebo ty, které jsou k SD (zejména kompresor na kopák).
Problém je ten, že při změně na multitrack (a vypnutí solo kanalu) vše zní zase hrozně (hlasitost a asi špatné efekty v SD z presetu, nevím). K tomu se třeba kopák přehodil na činel.
Co byste mi doporučili? Nebo jak byste postupovali? Tu stopu z midi dát vedle a přesouvat jednotlivé nástroje na adekvátní kanál, nebo to není nutné a vše může být v hlavní SD.20 stopěstejně jako u DFH?
Abych se přiznal, tak v tom Mixéru se cítím maličko zmateně. Vím, že si můžu nastavit třeba první tři posuvníky jako mikrofony u kopáků, ale nevím, jestli je to špatně nebo dobře a musím změnit další věci. Jestli ty kanály neslouží k jiným věcem.
Další zvláštností je, že odpovídající klávesy v mappingu jsou o oktávu výše. Ale to bych asi moc neřešil.
Snad jsem můj problém vysvětlil relativně srozumitelně. Pokud má někdo odkaz na tutoriály (některé na yt jsem i zkoukl ale nepomohly mi), tak budu rád. Případně pokud někdo řešil podobný problém.
Díky.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Dá sa nastaviť DAW tak, aby routoval či už EZ drummer alebo SD2.0 Do jednotlivých stôp a tak sa dá editovať každá stopa osobitne mimo drummer. Neviem čo máš za DAW.Nik 555 píše:Pre doplnenie.
Jak se dá rozdělit na multichanel? Mě napadl jen export jednotlivých stop.
To midi musíš mať na stope, kde sú všetky tracky z drummera v jendnom buse.Wakizashi píše:..jeden problém..
Takhle jsem to měl samozřejmě v DFH s EZDdummer. A mám to tak i v SD. Pro mne je španělská vesnice to, jak si správněš nastavit ten multitrack, aby některá stopa měla kopáky (vím, že první tři slidy v mixeru jsou právě defaultně pro kopák - ale co zbytek), jiná tomy, jiná snare a jiná činely.majso píše:To midi musíš mať na stope, kde sú všetky tracky z drummera v jendnom buse.Wakizashi píše:..jeden problém..
To, že mi pak začal místo kopáku jet činel mne taky maličko překvapilo.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Re: Superior Drummer
Zas neviem v akom midi ukladá GP, ak je to GM, tak no problem. Ono v mixeri v SD si môžeš nastaviť na každý nástroj track aký chceš, môžeš ich tam groupovať do busov a pod.
To je to routování třeba všech bicich do jednoho slidu? To je to co nechápu. Když si dám třeba první tři slidy jako kick, tak jednou je to přímej zvuk, pak další nějak utlumený atd. Nevím pak, jak přidávat ostatní nebo pojmenovávat ostatní slidery, aby to dávalo smysl. Co se týče změny mappingu, tak je to možná otravné, ale přinejhorším by se muselo s části stopy hýbnout a hodit na správný key, to by bylo asi to nejmenší.majso píše:Zas neviem v akom midi ukladá GP, ak je to GM, tak no problem. Ono v mixeri v SD si môžeš nastaviť na každý nástroj track aký chceš, môžeš ich tam groupovať do busov a pod.
Najlepšie si pozháňať nejaké presety a "obkukať" ako je to spravené tam v mixe a tak sa naučiť ako to funguje.
Ono prvé dva tracky budú asi kick L a R a tretí bude "bottom" kickov. Ja si to cele routujem už v drummeri do busu, ktorý mám ako globálny kick a ten potom vytiahnem von na track, obdobne to robím so snare, kde si zoberem top a bottom do busu a ten si dám ako track 2.. a ostatné podobne.
Potom ti v DAW vznikne strom stôp, tie si ešte môžeš externe upraviť.
A to pomenovanie v mixe je len na tebe.
Ono ide o to, že v tom presete si to už mal nejak porozostavované, že čo ide kam a čo je poslané do ambientu a čo na reverb a tým, že si prepol na multitrack si zresetoval všetky stopy v mixeri a zoradili sa zaradom.
Ono prvé dva tracky budú asi kick L a R a tretí bude "bottom" kickov. Ja si to cele routujem už v drummeri do busu, ktorý mám ako globálny kick a ten potom vytiahnem von na track, obdobne to robím so snare, kde si zoberem top a bottom do busu a ten si dám ako track 2.. a ostatné podobne.
Ono ide o to, že v tom presete si to už mal nejak porozostavované, že čo ide kam a čo je poslané do ambientu a čo na reverb a tým, že si prepol na multitrack si zresetoval všetky stopy v mixeri a zoradili sa zaradom.
Ah díky,majso píše:Najlepšie si pozháňať nejaké presety a "obkukať" ako je to spravené tam v mixe a tak sa naučiť ako to funguje.
no vypadá to pro mne tak, že se metodě pokus omyl tady nevyhnu. Díky za tvoje příspěvky.
-
SMECOHOLIK
Superior Drummer
Ahoj lidi, potřeboval bych menší radu, chtěl bych si zakoupit originál software Superior Drummer Metal Foundry
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=6324
ale stačí mi koupit tento rozšiřovací paket? stačí mi stáhnout Superior Drummer a tohle origoš tam nějak nainstaluju? nebo si budu muset nejdřív pořídit tohle?
http://www.pmuzik.cz/produkt-5500/
poraďte pls, dělám si vlastní songy doma a používám jen základní soupravu v EZ drummer, ale tam nejsou přechoďáky atd. takže naprd, neni to propracovaný co se týče bicích, tak bych chtěl to Metal Foundry a nebo Metal kit from hell...ale jestli to prostě fláknu do toho neorigoš základu, Ez drummer mám ale origoš zákald
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=6324
ale stačí mi koupit tento rozšiřovací paket? stačí mi stáhnout Superior Drummer a tohle origoš tam nějak nainstaluju? nebo si budu muset nejdřív pořídit tohle?
http://www.pmuzik.cz/produkt-5500/
poraďte pls, dělám si vlastní songy doma a používám jen základní soupravu v EZ drummer, ale tam nejsou přechoďáky atd. takže naprd, neni to propracovaný co se týče bicích, tak bych chtěl to Metal Foundry a nebo Metal kit from hell...ale jestli to prostě fláknu do toho neorigoš základu, Ez drummer mám ale origoš zákald
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.04.2013 5:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledat.
Důvod: Přesunuto do správné sekce a sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledat.
-
SMECOHOLIK
A nešlo by stáhnout SD z netu a pak to rozšířit tim origoš paketem MF ?
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
myslíš nejdřív ukrást plnou verzi a pak si koupit expansion? 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - byť ze zhruba 50% ušlechtilá myšlenka, tak bych tipoval, že by to stejně nefungovalo (co mám zkušenost, tak expansions a updates nejdou nainstalovat bez prokázání originálu základu, případně může být kontrola již při objednávání....). Ale jestliže to SD ošéfované nemá, tak by to holt byla jejich smůla 
P.
P.
-
SMECOHOLIK
Tak dát 10 000,- za prográmek do kompu je docela dost 
Nejsi ten, který určuje cenu. Kup, nebo nech být. Něco mezi je krádež.SMECOHOLIK píše:Tak dát 10 000,- za prográmek do kompu je docela dost