Připojení reproduktoru k Jacku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Thrall

Připojení reproduktoru k Jacku

Příspěvek od Thrall »

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám nový lampový zesilovač a potřebuji k němu box. V jednom solidním boxu mám naprd reproduktor tak bych tam chtěl hodit jiný Celestion V30 a používat to k tomu novému zesilovači. Ten box byl originálně používán k tranzistorovému zesilovači. Na reproduktoru je na plusu a mínusu připájen drátek: červený + černý -, které se zbíhají v JACK. První dotaz zní, zda můžu k propojení mezi tou V30 a LAMPOVým zesilovačem použít ten samý kabel s tím, že bych odstřihl tu část co byla připájena. Zdůrazňuju lampový protože bych si hodně nerad zničil zesík tím, že nějak odpálím dráty. A druhý dotaz, zda by tedy případně na oholený kablík stačilo ohnout tu přípojku a nasunout na příslušné + a - na V30 nebo je na to nějaký speciální trik - například přidání pájky nebo nějaký zvláštní materiál přípojky. Strašně rád už bych si na to zahrál doma, ale tohle mi stojí v cestě :twisted: :twisted: Přidávám foto - ten původní reproduktor je tuším 8ohm (byl připojen tím Jackem do 8ohm vstupu tranďáku) 12". Je tam vidět ta případně použitá propojka. Díky za rady :)
Přílohy
2013-05-11 01.24.17.jpg
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení reproduktoru k Jacku

Příspěvek od mirostrat »

ideál je to poriadne napájkovat , ale može sa aj nasunút tá svorka , dneska sa hlavne tie svorky používajú ale nemusia , špička na jacku je + , červený , podstatné je aj kolko Wattový zosilovač máš , lebo možeš mat aj 5 W 10, 20, 50 ,100 , keď 100 W tak jeden V 30 je málo , ked s tým chceš hrat trebárs v skúšobni , ale hrával som aj na stovke doma na jeden V 30 , Celestion V 30 má 60 Watt , podla tej fotky by som to odcvakol a napájkoval , ale poriadne , kábel by som kúpil nový
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Thrall

Příspěvek od Thrall »

Bude hodně vadit když ta dám ten původní kabel? Jiný momentálně nemám a nechávat si ho posílat za 100 se mi moc nechce... :)) Zdá se v pořádku, já hlavně kvůli výkonu. Tu hlavu budu používat na 50W tak to snad pošlape... :)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím, klidně můžeš použít ty původní kablíky. Nechceš-li riskovat zničení výstupního trafa, doporučuji pečlivě zapájet ty fastony (to jsou ty pružné "propojky"), protože z fotky je zřejmé, že je to uděláno lajdácky. Nejspolehlivější by však bylo pečlivě připájet vodiče přímo na reproduktor bez fastonů; každý spoj = potenciální zdroj poruch.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Thrall

Příspěvek od Thrall »

Na konec jsem to připájel přímo na to... :) Díky moc za rady, už to hraje :)
Thrall

Příspěvek od Thrall »

Prosím Vás, chtěl bych se ještě zeptat, kde by se dali sehnat ty kablíky k reproduktoru a ještě ten plastový nevím co, který je v zádech boxu - strčí se do něj jack a z druhé strany pak kabel k hlavě. Nikde jsem to nenašel... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Kablíky si budeš muset udělat (nebo nebudeš, ale není to nic těžkého) a misky zkus hledat třeba tady: http://eshop.prodance.cz/search.asp?EXP ... archType=0
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Thrall

Příspěvek od Thrall »

Díky moc, ještě bych se zeptal, jak se jmenuje ten mezikus do kterého z jedné strany píchnu jack od repra a z druhé kabel k hlavě. Do téhle misky si to přichytím... :) Nechci si to nějak zbytečně ztěžovat. Asi použiju ty staré kablíky, jak jsou na fotce s tím, že je zastřihnu. Jinak jsem na ten reproduktor používal trubičkovou pájku a kalafůnu. Doufám, že to není nějak špatně kvůli přenosu signálu... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Snad ne. Nebo můžeš použít faston konektory. Není potřeba je k dnešním reproduktorům pájet, takže máš rychlejší servis.

Ten mezikus je tohle: http://www.ges.cz/cz/kabely-konektory/a ... CG4_8.html (prostě zásuvka :), na Prodance se mi to nechtělo hledat)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Thrall

Příspěvek od Thrall »

Jass, díky moc za pomoc!! :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“