Ahoj, chtěl bych se s Vámi podělit o problém, který řeším. Mám celolampové kombo Laney LC50-II, chystám se vyměnit koncové lampy. Nevím, zda se dá u tohoto komba vůbec nastavovat Bias, zkoušel jsem hledat na googlu a jiných forech, ale přesvědčivé odpovědi jsem se nedopátral, našel jsem pouze schéma zapojení, kterému ale nerozumím. Uvnitř je jeden trimmer, ale nedokážu říci jestli je to ono. Budu rád za každou radu, v případě bych poslal schéma které mám v pdf.
Díky za rady
Bias v Laney LC50-II
Pravidla fóra
Re: Bias v Laney LC50-II
Dobrý večer, schema Vašeho LC50-II mi Google nenašel, tak mám pouze schema původního LC50. Ten má bias pevný a NENASTAVITELNÝ. Jak je to u Vašeho modelu nevím. Jestli máte opravdu elektronické schema a ne jen blokové (které mi gůgl nabídnul hned několikrát) můžete ho poslat a já Vám sdělím je-li ten trimr na nastavení biasu. Moje adresa: tubeguru@seznam.cz
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Re: Bias v Laney LC50-II
Ahoj, LC50-II má regulovatelný BIAS, je tam trimr, jelikož jich tam zase tak moc není (teda není tam jinej), tak se nemůžeš seknout. Na tišťáku by měl být značený jako PS1. Hodně zdaru s přelampováním!