Peavey Valveking 100W Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mejla

Re: Peavey Valveking 100W Head

Příspěvek od Mejla »

Určitě bych bral IRT60 všema deseti. :) Má pěknej clean, rhythm i lead na sóla, prostě bomba.
Betks

Příspěvek od Betks »

Mám trochu strach z těch wattů :D :D
Na hraní zatím doma :)
ZackyV
Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness

Příspěvek od ZackyV »

Mám Valvekinga 100 head s HB 2*12 boxem s V30 a nemůžu si stěžovat. Předčil moje očekávání. Sice chvilku trvá než si člověk nakroutí zvuk dle gusta, ale určitě se dobře odvděčí. Za tu cenu, za kterou se dá sehnat na bazaru je to dobrá koupě, když má člověk omezenej rozpočet.
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
Betks

Příspěvek od Betks »

Hrajete s tím i doma třeba :D :D ? Nevysklí to okna :D :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Promysli to, s nějakým boxem s jedním reprem nebo dvěma a i tak to bude možná rachot. Slyšel jsem ho ve zkušebně a těch 100W je fakt dost i ve zkušebně a budeš to muset hodně krotit. Proč chceš zrovna toto, když to bude jen na doma? Nechceš na doma něco levnějšího (nějaký roland CUBE nebo malou lampu s krabičkou)? Až budeš chtít něco do zkušebny tak valvekinga chápu, ale na doma... nevím nevím :).
ZackyV
Bandzone: http://bandzone.cz/countdowntomadness

Příspěvek od ZackyV »

Betks píše:Hrajete s tím i doma třeba :D :D ? Nevysklí to okna :D :D
Doma by mohlo :D Já ho mám ve zkušebně a musím se fest krotit. Těch 100w je fakt rachot.
Zacky Vengeance-ZV Mirror custom; Epiphone Les Paul CUSTOM PRO AW
Peavey Valveking 100H
Harley Benton G212 Vintage 30
---------------------------------------------------------------
http://bandzone.cz/countdowntomadness
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

jednou jsem doma valvekinga zkoušel a bylo to tak na hraně použitelnosti...
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Právě a proto mě zajímá, proč si vybral zrovna takový rachot :).
Betks

Příspěvek od Betks »

Já bych klidně bral i slabší, jenomže které. Za ty prachy ta hlava hraje dost dobře :( :D
Nebo toto Peavey Valveking 112 jenomže, pre se nějak zhoršila kvalita výroby a teď to stojí za nic :( tak nevím
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

"Za ty prachy" myslíš nového nebo bazarového valvekinga? Kolik tak chceš za to kombo dát? Vyzkoušel jsi třeba Roland CUBE? Sice to není lampa, ale zkreslení je u něj moc povedené i při nižších hlasitostech (třeba v bytě). Crate FW má taky fajn zkreslení, záleží co hledáš. Zkus ještě zajít do hudebnin a vyzkoušet si i menší komba. Z těch lampových mě napadá VHT 6 ultra- to má gainu pro mě docela dost a ty si k tomu můžeš přihodit nějakou krabičku.
Nevím, jestli je to tady vhodné, když se neptáš přímo na valvekinga už, řekni kolik tak chceš za to kombo dát a já tě přesměruju do vhodnějšího vlákna a nebo se tu porozhlédni sám pomocí tlačítka HLEDAT.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Ještě Blackstar HT-5 hraje slušně, po bazaru se taky často válej. Blackstar i bez krabičky. Max. noise gate a tubescreamer. 8)
Naposledy upravil(a) Mejla dne 24.05.2013 22:32, celkem upraveno 2 x.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Blackstar nebo blackheart s nějakou krabičkou správně, zapomněl jsem :)
Betks

Příspěvek od Betks »

cca 15 k, 100 % lampa, 2 kanály
Mejla

Příspěvek od Mejla »

No za 7 500 cca. bych ti doporučil Jet City JCA 50W, ale bohužel na Thomannovi teď měli pár kousků po dlouhé době a hned zase vyprodané. V týhle cenový bys lepší zesík nepohledal. Je to designed by Soldano a když ho vytavíš, hraje to opravdu hodně slušně na to, kolik to stojí. Sám jsem o něm uvažoval, ale nakonec jsem nekoupil, protože ho stejně nevyužiju.
Betks

Příspěvek od Betks »

Nevím asi půjdu do Laney LC 30 už kdysi jsem nad tím uvažoval :)
Mejla

Příspěvek od Mejla »

S tím chybu neuděláš.
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Tak mám doma kombo a chtěl sem se zeptat, jestli je normální, že ty ekvalizér tolik neovlivnuje zvuk. Čekal sem mnohem dramatičtější změny, ale třeba basy od 12 hodiny po šestou se snad vůbec nemění. A resonance taky vůbec neslyším rozdíl.také volume když zmáčknu tak se nic neděje. A ještě dotaz: funguje bright switch i na zkreslenym kanalu? Jinak to hraje pekně :D
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

U toho ekvalizéru bych imho řekl, že dost záleží na hlasitosti, já to tak třeba taky u svýho aparátu mám, že když je to potichu, tak s tím ekvalizerát tolik změn neudělaá jak nahlas (ale nevím, jak je to u valvekinga, když jsem na něj hrál, takjsem to zas tak nezkoumal...). A bright switch funguje jen na cleanu.
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

To bude asi pravda, zatim sem ho hrál jen doma.
Lario1

Příspěvek od Lario1 »

Lacodekany píše:Tak mám doma kombo a chtěl sem se zeptat, jestli je normální, že ty ekvalizér tolik neovlivnuje zvuk. Čekal sem mnohem dramatičtější změny, ale třeba basy od 12 hodiny po šestou se snad vůbec nemění. A resonance taky vůbec neslyším rozdíl.také volume když zmáčknu tak se nic neděje. A ještě dotaz: funguje bright switch i na zkreslenym kanalu? Jinak to hraje pekně :D
Takže čo sa týka toho ekvalizéru, tak naozaj môžem povedať, že Valveking nereaguje tak ako ostatné zosilňovače. Proste on akoby fakt tie korekcie boli v nejakých divných pásmach. Ale ak nastavuješ jednu vec, napríklad basy, tak až taký dramatický rozdiel nespoznáš. Aby si to pocítil, musíš s nastavením jednej korekcie pohnúť aj druhou. Na nastavenie si musíš spraviť viac času. Resonance reaguje počuteľne až pri vyššej hlasitosti, pri nižšej to možno až tak nepočuješ.
Bright je možné zapnúť len na čistom kanáli, gain boost a volume len na skreslenom. Pozor, ak chceš tieto funkcie zapínať pomocou footswitchu, musíš mať daný gombík, ktorý chceš nastavovať stlačený aj na kombe/hlave.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“