Srovnání výstupní úrovně hlasitosti

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
majkysekv

Srovnání výstupní úrovně hlasitosti

Příspěvek od majkysekv »

Nevíte někdo o nějaké krabce, kterou by se dal srovnat výstupní signál z multiefektu?Problém je v tom, že při přepínání banky nebo efektu je problém srovnat úroveň hlasitosti, aby zvuk zněl stejně hlasitě.Např. když jde z mulťáku clean a přepne se na zkreslený kanál, je hlasitější.Když to chci nějak srovnat na mulťáku, tak většinou rozházím nastavení efektu a je to v p....i.

Díky za radu Majky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Srovnání výstupní úrovně hlasitosti

Příspěvek od Hendrek »

Jaký multiefekt?
Např. na multiefektu Zoom G2.1Nu, který vlastním, je za tímto účelem volba Patch level, která mění jen úroveň hlasitosti, bez vlivu na zvuk. Člověk si pak požadované efekty uloží s předvolenou úrovní hlasitosti a pak mu nehrozí tyto hlasitostní skoky při přepínání. Něco externího IMHO nebude moc fungovat.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zatím jsem nepotkal multiefekt, který by tohle neřešil, zkus ještě pohledat v nastavení - měla by tam být samostatně hlasitost, bez ovlivnění nastavení konkrétního zvuku.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Vážně by nám pomohlo, kdybychom věděli o jaký multiefekt se jedná.

Také jsem se nesetkal, že by chyběla možnost nastavit volume jednotlivého presetu.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
majkysekv

Příspěvek od majkysekv »

Je to Boss ME 25 z druhé ruky a návod jsem u něj neměl.Nastavení hlasitosti u každého efektu samozřejmě je, ale je to fakt vopruz to srovnat do stejné úrovně.Jen jsem se chtěl zeptat, jestli to někdo neřeší jinak.Nezbyde mi tedy nic jiného než si s tím pohrát.

Každopádně díky za všechny rady Majky
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ale vždyť to je přece nejlogičtější, nejelegantnější a nejjednodušší řešení. Kdybys používal nějaký externí booster, tak bys musel přece nastavovat pro každý preset zvlášť úroveň. Navíc bys musel preset a booster aktivovat najednou. :roll:
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Fořt píše:Ale vždyť to je přece nejlogičtější, nejelegantnější a nejjednodušší řešení. Kdybys používal nějaký externí booster, tak bys musel přece nastavovat pro každý preset zvlášť úroveň. Navíc bys musel preset a booster aktivovat najednou. :roll:
On asi měl na mysli krabičkǔ, která funguje podobně jako kompresor. Např. pokud by procházel signál s úrovní 0.5 db, zesílila by ji krabička na přednastavený 1 db. Kdyby procházel signál o úrovni 1.5 db, srazila by krabička jeho úroveň na onu přednastavenou hodnotu, tedy 1 db.
Nevím o ničem takovém, přijde mi jako zhovadilost shánět krabičku proto, že se mi něco nechce dělat ručně.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

IMHO něco takového ani není možné, jelikož krabička nemůže dopředu vědět, jaká bude maximální amplituda signálu a tudíž jej nemůže přepočítat na požadovanou konstantní maximální hodnotu (normalizovat).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

majkysekv píše:Je to Boss ME 25 z druhé ruky a návod jsem u něj neměl.
http://www.roland.com/support/article/? ... &p=ME%2D25

Prosím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“