Jakým Drivem nakopnout Laney GH 50???
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakým Drivem nakopnout Laney GH 50???
tim typem myslis velikostne nebo zvukove?
Velikostně.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak tam by mel sednout jakkykoliv standartni HB..akorat to nebude mit tu krytku, ale to je spise otazka designu....pokud chces teda ostrejsi hutnejsi sound muzu ti doporucit ten DiMarzio D activator X (defakto nastupce X2N) je to snad nejsilnejsi pasivni snimac, tak pri velkych hlasitostech muze byt problem s kristalove cisitm kanalem..ja mam kombo 50W na 5/10 hlasitosti a kdyz poradne zaberu trosilinku to nakresluje, ale zkresleny je labuzo
me prijde treba X2N jako docela na h***o snimac. i kdyz na nej hral muj oblibenec Chuck Schuldiner
proti nemu bude ten paf navic hodne slabej. jestli ti nebude lito penez tak bych sel do klasicky kombinace gibson 498T + 490R.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo to je fakt, bude to velky rozdil, to mi nedoslo
OK.Dík za názor pouvažuju. 
Chtěl bych znova otevřít diskuzi o dokopnutí GHčka. Potřebuju mít většinou nastavený 3 zvuky - (skoro)čistej na vybrnkávky, zkreslenej na doprovody a pak něco na sóla. Podle mě bude stačit nějakej overdrive třeba od Bosse, ale nemám s krabičkama moc zkušenosti. Cenu si představuju do 1500 a chci kupovat z bazaru.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
používáš footswitch? nebo ten OD musí umět dva zvuky?
Znám dobře GH100 a protože má higainu ažaž a na stejný zvuk krásně táhne begly i sóla, tak bych doporučil spíš clean boost nebo třeba Boss EQ. Overdrive mi přijde zbytečný, měl bys asi beztak drive na minimu a nakopával levelem.lukybraby píše:Chtěl bych znova otevřít diskuzi o dokopnutí GHčka. Potřebuju mít většinou nastavený 3 zvuky - (skoro)čistej na vybrnkávky, zkreslenej na doprovody a pak něco na sóla. Podle mě bude stačit nějakej overdrive třeba od Bosse, ale nemám s krabičkama moc zkušenosti. Cenu si představuju do 1500 a chci kupovat z bazaru.
Pak máš buď možnost ten boost či EQ dát před vstup a "nakopávat" (což GH podle mě fakt nepotřebuje) a nebo (což preferuju) dát krabku do smyčky, protože nepřidáš zkreslení, ale "pouze" si přidáš na sola či vyhrávky o 2-3 dB hlasitost. Ale to už je otázka osobních preferencí.
| Cruel YT | Cruel sptf
Teď to dělám tak, že gain mám na minimu, aby byl zvuk jakž takž čistej a drive cca na 14 hodin, ale je tam velkej hlasitostní rozdíl. Často proto sahám na volume u kytary, což u LP chce chvíli cviku a u rychlých přechodů je to docela vopruz. Líbí se mi Randy Rhoads zvuk a mám možnost koupit MXR distorsion+, kterej bych používal pro zkreslení a drivem na GHčku bych dokopával na sóla. Snímače mám RM a používám HI vstup. Prostě to vyzkoušet a nějak to nakombinovat... Je to "dobrej" nápad s tím MXR?
Takže vlastně řešíš něco jiného, než na co ses zeptal prvně. 
Moc se mi to nezdá, protože by mi bylo proti srsti mít primární higain přes jakýkoli dist. a luxusní lampové zkreslení z GH použít jako dokopnutí, to je takové naruby.
Kdybys to aspoň mohl nezávazně zkusit, s prodejcem si domluvit třeba případné vrácení dist. druhý den, určitě by to bylo rozumnější, než do toho pokusu rovnou hupnout.
Boj s čistým vs. zkresleným zvukem ti nezávidím, je fakt, že na GH je to docela peklo, vlastně se vždycky nastaví jeden na úkor druhého a když se jde do kompromisu, tak nehraje ani jeden zvuk tak dobře, jak by mohl sám o sobě. Já GH totiž teď používám pouze na higain a pak jde nastavit nekompromisně. Nevím, zda by nešla u nějakého šikovného stavitele/opraváře zesiků vymyslet úprava toho pseudocleanu na něco, co bude skutečně použitelné, to by ti možná bodlo nejvíc.
Moc se mi to nezdá, protože by mi bylo proti srsti mít primární higain přes jakýkoli dist. a luxusní lampové zkreslení z GH použít jako dokopnutí, to je takové naruby.
Boj s čistým vs. zkresleným zvukem ti nezávidím, je fakt, že na GH je to docela peklo, vlastně se vždycky nastaví jeden na úkor druhého a když se jde do kompromisu, tak nehraje ani jeden zvuk tak dobře, jak by mohl sám o sobě. Já GH totiž teď používám pouze na higain a pak jde nastavit nekompromisně. Nevím, zda by nešla u nějakého šikovného stavitele/opraváře zesiků vymyslet úprava toho pseudocleanu na něco, co bude skutečně použitelné, to by ti možná bodlo nejvíc.
| Cruel YT | Cruel sptf
Klidně zkus Hardwire CM-2. Mám ho k VH100R (což je GH100L + čistej kanál) a sedí si perfektně. Sehnat se dá kolem tisícovky a za to dostaneš TSko v kvalitním provedení s dvěma druhy voicingu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Je fakt, že je to škoda dokopávat, páč zkreslení samotnýho aparátu je luxusní... Jedině to udělat opačně - abych mohl mít gain aspoň na 12 hodin a na "čistý" zvuky tomu nějak ubrat. Napadá mě volume pedál, ale to je asi blbost...
Není. Jen budeš hůř regulovat hlasitost čistýho a zkreslenýho zvuku. Nebo prodej GH a kup VH. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Nebo pokud to chceš skokově, tak se na to dá taky koupit pedál, nebo ti ho někdo určitě udělá, není to nic těžkýho...
-
Stanley Glazoff
Tak tohle jsem kdysi resil,teda spis nez o nejaky nakopavani mi slo o ten jump na sola,ale u zadneho aparatu,at uz jsem kreslil hlavou ci krabickou,se mi nepovedlo zvysit hlasitost pridanym drivem pred to hlavni zkresleni,takze jsem to nakonec musel resit pres smycku.Ale nezkousel jsem teda nakopavatka primarne urceny k zvysovani hlasitosti,jen normalni drivy,jako SD 1,TS,MXR ZV atd.Tahle zkusenost me od dalsich pokusu odradila,a dodnes tak nejak mam presvedceni ze tudy cesta nevedecherreda píše: a nebo (což preferuju) dát krabku do smyčky, protože nepřidáš zkreslení, ale "pouze" si přidáš na sola či vyhrávky o 2-3 dB hlasitost.
Když jsi používal zkreslení krabičkou, mohl jsi jen prohodit pořadí a booster dát až za zkreslovač. Pokud jsi šel do (skoro) čistého kanálu na zesilovači, měl by boost fungovat, a to do určité míry i se zmíněnými OD. Dokonce to může určitým způsobem i "zkultivovat" (zakulatit, přidat středy) zvuk, např. při použití nějakého chlupatého fuzzu.
-
Stanley Glazoff
Zkousel jsem to,bylo to pro mne logicky,kdyz hlasitost zvysi ten posledni potak volume,co je v ceste,ale doslo k razantne zmene zvuku,a vysledek se mi nelibil.Ale to zrovna byla sada boss HM 2 a tubescreamer,kdyz se distortion nakopaval drivem,znelo to nadherne,obracene uz to neslo,i kdyz jsem s potakama kroutil vselijak.Ale verim ze s jinyma krabickama by to mohlo fungovat a rad se necham poucit,nicmene tady uz je to OTFořt píše:Když jsi používal zkreslení krabičkou, mohl jsi jen prohodit pořadí a booster dát až za zkreslovač. Pokud jsi šel do (skoro) čistého kanálu na zesilovači, měl by boost fungovat, a to do určité míry i se zmíněnými OD. Dokonce to může určitým způsobem i "zkultivovat" (zakulatit, přidat středy) zvuk, např. při použití nějakého chlupatého fuzzu.