Lampy ve tmě!
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lampy ve tmě!
Napájení LED pásku jsi vyřešil jak? Ze zesilovače nebo trafo bokem?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- Dawa
- last.fm: http://www.last.fm/user/DistortedDawa
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/thoughtlessangel
12V Trafo...Fade píše:Napájení LED pásku jsi vyřešil jak? Ze zesilovače nebo trafo bokem?
ledky jsou na pevno přilepené a hlavou mám protažený káblík vyvedený vzadu se samici pro klasické trafo.
Ibanez RGT 42DX
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
A jak to teda je tou "modrou září"? Dokázal bych ji nějak vykouzlit na EL84?
Kytara: Cort KX5
Kombo: Marshall MG10 - na doma | Laney LC30 - na zkušebně
Efekty: Zoom G1N, Marshall JH-1
Kabely: Fender
Trsátka: Jim Dunlop 0,94 a George Dennis 0,73
Kombo: Marshall MG10 - na doma | Laney LC30 - na zkušebně
Efekty: Zoom G1N, Marshall JH-1
Kabely: Fender
Trsátka: Jim Dunlop 0,94 a George Dennis 0,73
no stim toho asi moc neuděláš . Ten modrej závoj má podle mě nasvědomý vysoký napětí . tůty malý lampy (EL84) jedou na napětí cca kolem 200V a ty velký (6V6,EL34,KT88 a podobný ) jedou na cca 400V pro ty KT88 neni problém ani 500V .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Debatu o osvětlení výbavy LED páskami jsem oddělil - ostatni-f73/osvetleni-led-paskou-ot-z-l ... 36294.html
Pokud tou modrou zari myslis takovy jakoby plamen, ktery se dela uvnitr, prusvitny, tak o tom jsem cetl a neco se o tom napsalo i myslim v tomhle threadu. Pokud si dobre pamatuju, je to zpusobeno nejakyma necistotama (ve smyslu chemickeho slozeni te slitiny) v zelezech, co jsou uvnitr te elektronky. Narazejici elektrony na tech necistotach potom zpusobuji takovou tu modrou auru, co vypada jako plamen, nebo modra zare, ci jak to chces nazvat. Je-li to (mmmm, jelito) tedy tak, pak to nevykouzlis nijak. Je to zalezitost danych lamp, vyrobce, serie, nebo i mozna jednotlivych kusu.tyrpeek píše:A jak to teda je tou "modrou září"? Dokázal bych ji nějak vykouzlit na EL84?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Dawa
- last.fm: http://www.last.fm/user/DistortedDawa
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/thoughtlessangel
Modra záře určitě není způsobená nečistotma, ale interakcí vyražených elektronů a skleněného povrchu lampy. Nevím jak je to u EL84 přesně, ale pokud pracují s nižším napětím pak i elektrony mají nižší energii a daná interakce sice probíhá, ale s mnohem nižší intenzitou, takže ta modrá aurolela není tak viditelná.
Ibanez RGT 42DX
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
Ibanez A300 E
Engl 335 Screamer II
Orange PPC412
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
taky jednu přidám

St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Krásné. Začíná mě mrzet, že mám lampičky jen dvě. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Věř mi, že tě to mrzet přestane, až zjistíš, že je potřeba je vyměnit. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Tak je fakt, že v tomhle ohledu jsem nadmíru spokojenej.
Zaregistroval jsem tu tvůj účet.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Alternátor
Koukám, že jsi přešel na Laneye. Jak se ti na něj hraje? Mimochodem fakt hezký. Takovej pohled se mi do komba nenaskytne 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Hraje se na něj podstatně hůř než na Blackstara, musí se do něj fakt řezat. Jinak je to ale bestie, co přímo žadoní, abys jí okouřil a pak sebevědomě burácí.
Do paneláku to opravdu není. A má fantastickej clean.
- Alternátor
Jo, špatnej clean jsem u Laneye ještě neslyšel. Já na svejch Laneyích miloval ten rozptyl od jemnýho hraní až po pořádný řezání, člověk se na tom sice víc nadřel, ale o to větší byla radost z reakce na hru.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida