První klávesy do 4000

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Verča007

První klávesy do 4000

Příspěvek od Verča007 »

Zdravím,
sháním nějaké klávesy nebo keyboard tak do 3 - 4 000,- . Jsem úplný začátečník pouze hraji 3 roky na kytaru tak se trochu v notách vyznám. Kdybyste měli nějaký typ, určitě bych ho uvítala.

Děkuji
Kytary: Ibanez GRGA 11 (CA), Ashland by crafter SC 270
Comba: Laney LX35R, Roland micro cube
Baskytara: Flea bass junior bass (The Wild One)
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: První klávesy

Příspěvek od Ivan.ps »

Chceš to iba na domáce brnkanie a potešenie, ale chceš začať chodiť k učiteľovi?
Verča007

Příspěvek od Verča007 »

Chci to jen domů, naučit se na to chci sama.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Za túto cenu jedina bazár a aj to je dosť malá suma na niečo seriózne, ale pri troche šťastia by sa dalo niečo nájisť.
Verča007

Příspěvek od Verča007 »

Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Do nového by som nešiel v žiadnom prípade. NIe v tejto cene. Ja sa veľmi v týchto lacných klávesoch nevyznám, ale zrovna pred 2 dňami som bol v NAY elektrodome a tam mali zrovna takéto nejaké yamahy. Zvuky v tej cenovej kategórií neboli až také úplne najhoršie, ale tá klávesová mechanika bola neskutočne úbohá, to sa snáď ani nedalo nazvať klávesmi.
nemous

Příspěvek od nemous »

Tolik tragicky bych to zase neviděl. Na hraní doma ti podobné klávesy, co jsi uvedla jako příklad, stačí. Jenom bych určitě volil nástroj s dynamikou, abys mohla sílou úhozu ovlivnit hlasitost zvuku při hraní (PSR E233 dynamiku nemá). V téhle ceně bych určitě do jiné značky než Yamaha nešel, aby se výsledný zvuk dal aspoň trochu poslouchat. Je jisté, že klaviatura nebude z nejlepších, ale stačí to.

Doporučuju ti tento inzerát, pokud tedy nástroj odpovídá uvedenému stavu:
http://hudba.bazos.cz/inzerat/15528934/ ... SR-320.php
majkla112

Re: První klávesy do 4000

Příspěvek od majkla112 »

Zdravím, já osobně bych doporučovala tyto klávesy http://www.muzikant.cz/klavesy-9/klaves ... -58879.php. Mám je doma už nějaký ten pátek a nemůžu si je vynachválit. Prodávají je téměř všude. Samozřejmě tě výjdou levněji nějaké bazarové kousky, kterých je všude požehnaně, ale zase kde máš záruku, že?
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Ty klávesy by měly vydržet docela dlouho, třeba moje bývalé klávesy jsou staré 11 let a doufám, že budou ještě dlouho sloužit..
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
b.a.rr.a.96

Příspěvek od b.a.rr.a.96 »

ahojte, chtěla jsem se zeptat jestli seženu i klávesy třeba za 2500 a budou za něco trochu stát. Jsem úplný začátečník, neumím noty, hraju podle sluchu ale chcu se naučit noty. Zatím jsem zkoušela hrát jen ve škole nebo v kavárně když byl čas s kámoškou. Teď jsem se rozhodla že bych se chtěla naučit hrát, prostě mě to baví ale chci hrát jen doma a učit se sama. Potřebovala bych poradit jestli koupím nějaké levné, protože nejsou peníze a nevím jetli mamka bude chtít mi něco investovat. Stačí mi úplně obyčejné ale aby to trošku znělo. Myslím že za 2500 jedině z bazaru ne ? :D :D díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Prakticky ano. Dám pár tipů:

http://www.midi.cz/inzerat/125281/yamaha-psr-290/
http://www.midi.cz/inzerat/122238/yamaha-e413-keyboard/
http://www.midi.cz/inzerat/125074/yamaha-psr-e333/
http://www.midi.cz/inzerat/123798/yamaha-cs1x/

V zásadě by to mělo být do toho cenového limitu z tématu, 2500,- Kč je fakt dost málo i na bazar...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
viti

Příspěvek od viti »

Hledam klavesy pro dceru (6 let).
V mladi jsem sice mnoho let chodil 'do piana', ale ohledne klaves jsem absolutni laik ... zde na foru jsem vycetl, ze bude vhodne neco od Yamahy z rady PSR, nejlevnejsi varianta je zrejme tahle:

YAMAHA PSR-E343 http://kytary.cz/yamaha-psr-e343/HN138803/

Ma smysl koukat i po necem jinem (drazsi Yamahy, ci napr Casia) ?
Je jasne, ze stroj musi mit dynamickou klavesnici, zvuk mne moc netrapi ... jake jine vlastnosti ma jeste smysl sledovat ? pripadne za co priplatit ? Maji cene nejake ty vyukove programy ?

Diky za pripadne rady.
tieu

Příspěvek od tieu »

mno pokud máte low budget, tak bych šel do toho p-35 nebo casio CDR-110? Ale z testování mi připadá p-35 yamaha lepší.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

viti píše:Hledam klavesy pro dceru (6 let).
V mladi jsem sice mnoho let chodil 'do piana', ale ohledne klaves jsem absolutni laik ... zde na foru jsem vycetl, ze bude vhodne neco od Yamahy z rady PSR, nejlevnejsi varianta je zrejme tahle:

YAMAHA PSR-E343 http://kytary.cz/yamaha-psr-e343/HN138803/

Ma smysl koukat i po necem jinem (drazsi Yamahy, ci napr Casia) ?
Je jasne, ze stroj musi mit dynamickou klavesnici, zvuk mne moc netrapi ... jake jine vlastnosti ma jeste smysl sledovat ? pripadne za co priplatit ? Maji cene nejake ty vyukove programy ?

Diky za pripadne rady.
Pokud to chcete pro děcko jen na hraní doma, že ho budete učit sám, jen aby si to oťukávalo a hrálo si jednoduché písničky, pak je ta Yamaha určitě OK. Mám ji doma jako cestovní piáno pro syna, třeba aby na prázdninách u prarodičů na piáno aspoň šáhnul. Má obrovskou spoustu docela povedených zvuků, samozřejmě včetně docela povedeného zvuku piána, automatické doprovody a spoustu jiných užitečných vlastností (display se zobrazením klávesnice a notového zápisu, knihovnu songů s výukovým programem). Má prakticky normální rozměr kláves jako na klavíru, ale pozor - je jich jen 61, a ač mají dynamiku, není to kladívková ani vyvážená mechanika. Je to prostě taková měkká, houbovitá synťáková mechanika.
Takže, pokud uvažujete o výuce dcery v hraní na piáno, např. v ZUŠce, bude muset mít digitální piáno s plným rozsahem 88 kláves a kladívkovou mechanikou. V ZUŠ po vás nejspíš budou chtít pořídit si akustické piáno, ale někde jsou benevolentnější a kvalitní digi piáno tolerují.
Nejlevnější takové nové piáno je skutečně asi Yamaha P-35 (dá se najít za cca 11000), případně použitelné je ještě asi Casio CDP 120 (tak 10000). Navíc budete potřebovat stojan (určitě seženete pod 1000).
Na bazaru je myslím výhodná tato nabídka Casia CDP 100:
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... =25&order=
Kvalita klávesnice a zvuku bude srovnatelná s CDP 120, ale má omezené možnosti (např. jen 5 zvuků, bez metronomu).
viti

Příspěvek od viti »

Co se tyka budgetu - klidne koupim neco drazsiho, pokud uvidim, ze to ma smysl, coz ted bohuzel nedokazu urcit ;-) takze jsem radeji zacal hledat neco levnejsiho.

Klavesy jsem preferoval oproti digi-pianu, jelikoze se mi zdalo, ze pro deti to bude zajimavejsi a pohodlnejsi (mozna to je blbost) ... piano jeste zvazim, asi je fakt, ze pokud by nekdy v budoucnu chodily do ZUSky, bylo by uz ted lepsi si na piano klapky zvykat (klasicke piano u nas neprichazi do uvahy).

Diky za informace, kouknu na ty Casia CPD a Yamahy P35.
master940_cz
Nový uživatel

Nejlepší keyboard pro začínajícího studenta (do 4000,-)

Příspěvek od master940_cz »

Zdravím,

Hledám si nějaký keyboard pro začátky. Hudbu ovládám a jsem učenlivý, potřebuji jen pomoci s výběrem co se technických schopností zařízení týče.
Zařízení by mělo stát do 4000,- kč

děkuji
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 15.11.2014 19:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do odpovídajícího vlákna
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Asi bych doporučil pořídit si model s dynamickou klaviaturou (tj. zvuk závisí na stisku klávesy). U Yamahy je nejlevnější model s touto schopností PSR E333 (předchůdce současnho PSR E343), u Casia asi CTK3200. Oba modely jsou ale trochu nad 4000 (viz Heuréka).
Z jmenovaných značek se kvůli zvuku občas doporučuje spíše Yamaha, sám nemohu porovnat (to Casio jsem si ještě nezkusil).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“