má s ním niekto neaké skúsenosti ?? v recenziach som na neho čítal len samú chválu ale mám strach.že z neho dostanem 150 wattov
Phil Jones Bass FCS Flightcase
Pravidla fóra
Phil Jones Bass FCS Flightcase
rozmýšlam nad kúpou nového komba a to presnejšie nad touto značkou a modelom : Phil Jones Bass FCS Flightcase : http://www.muziker.sk/basgitary/basove- ... Flightcase
má s ním niekto neaké skúsenosti ?? v recenziach som na neho čítal len samú chválu ale mám strach.že z neho dostanem 150 wattov
samozrejme že pred kúpou plánujem navštívit predajnu a osobne si ho odskúšať 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Phil Jones Bass FCS Flightcase
Učitel teď využil té slevy v Muzikeru a koupil si toho menšího brášku. (http://www.muziker.cz/baskytary/basova- ... -Amplifier)
Příští týden bych ho měl slyšet. Asi to nebude vůbec marné kombo, byť má malé repro, ty basy dohání svou konstrukcí.
Určitě vyzkoušej a porovnej i s komby s většími reproduktory a zjisti si, co ti zvukově více sedne.
Výhodou je, že na to jak je to malé to hraje celkem nahlas.
Příští týden bych ho měl slyšet. Asi to nebude vůbec marné kombo, byť má malé repro, ty basy dohání svou konstrukcí.
Určitě vyzkoušej a porovnej i s komby s většími reproduktory a zjisti si, co ti zvukově více sedne.
Výhodou je, že na to jak je to malé to hraje celkem nahlas.
určite vyskušam,taketo veci sa nedaju kupiť len tak cez eshop,nebudem predsa kupovať mačku vo vreci
potom sem pridám neaké to info a dufam,ze všetky tie recenzie o tomto kombe sú pravdivé
potom sem pridám neaké to info a dufam,ze všetky tie recenzie o tomto kombe sú pravdivé
- Paparatzzi
- Kontaktovat uživatele:
zkoušel jsem toho od nich hodně, díval bych se jiným směrem
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to právě o těch osobních preferencích a co od toho člověk očekává a co po tom požaduje. Pokud člověk nepotřebuje hutný nabasovaný zvuk a požaduje kombo malých rozměrů s dostatečným výkonem, pak je to dobrá volba.
No, učitel mi večer poslal krátkou a výstižnou SMS: "Kombo Phil Jones hraje naprosto skvele!!!"
Těším se, až si jej sám poslechnu.
No, učitel mi večer poslal krátkou a výstižnou SMS: "Kombo Phil Jones hraje naprosto skvele!!!"
Jestli to bude v Tvých možnostech, hoď sem recenzi GK MB 150S versus Phil Jones.Hendrek píše:Ano, je to právě o těch osobních preferencích a co od toho člověk očekává a co po tom požaduje. Pokud člověk nepotřebuje hutný nabasovaný zvuk a požaduje kombo malých rozměrů s dostatečným výkonem, pak je to dobrá volba.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
pokiaľ by išlo len o hlavu tak ano PJB hrá skvele, ale ani ich viacreprákové krabice nedokážu vyvinúť takmer žiaden tlak, to radšej niečo s 1x12"
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je třeba si ovšem uvědomit, že to kombo spadá do kategorie malých komb, ať už rozměry, nebo hmotností. Rozhodně nemá konkurovat dospělým sestavám s velkými repry. Existuje v případě požadavku na vysokou portabilitu a zároveň kvalitu zvuku nějaká jiná alternativa? Podle mě asi moc ne. Je to podobná filosofie jako má Markbass u Minimark.
Proto by mě zajímalo to porovnání s kombem Microbass GK. Zatím jsem nic lepšího v této velikosti,kvalitě a výkonu neobjevil.Hendrek píše:. Existuje v případě požadavku na vysokou portabilitu a zároveň kvalitu zvuku nějaká jiná alternativa? Podle mě asi moc ne. .
GK MB 150 S, GK MB 800
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Á, tak to je mea culpa. Nevěděl jsem, že je to taky malá krabiceMoon píše:Jestli to bude v Tvých možnostech, hoď sem recenzi GK MB 150S versus Phil Jones.
No, kdo by si nechtěl udělat přímé porovnání komb GK vs. PJ vs. Markbass ... ?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přidávám jedno aktuální info, co jsem od učitele zjistil: koupil si v eshopu na základě vynikajících referencí Phil Jones Bass Cub BG-100. Než mu dorazil, usoudil, že ještě využije té slevy v Muzikeru a jel na prodejnu zkusit toho Phil Jones Bass FCS Flightcase. Po testování a porovnání s Bass Cub BG-100 přímo na prodejně si domů odvezl druhé Phil Jones Bass Cub BG-100. Že prý využije oba. O tom Flightcase mi psal, že je to "chladné, bez duše".
Trochu mě zviklal, tak až na prodejnu Muziker v Ostravě dopraví Bass Cub BG-100 (teď tam nemají), tak to zajedu porovnat na vlastní uši. S jedním z těch malých komb PJ pak plánuju asi odjet domů.
Trochu mě zviklal, tak až na prodejnu Muziker v Ostravě dopraví Bass Cub BG-100 (teď tam nemají), tak to zajedu porovnat na vlastní uši. S jedním z těch malých komb PJ pak plánuju asi odjet domů.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Informace z porovnávání komb Phil Jones Bass na krámě
Porovnávané modely:
Bass Cub BG-100..........Briefcase............Flightcase BG-150......Super Flightcase BG-300
...
...
...
Výsledky testu:
Bass Cub BG-100
Nejmenší kombo PJB, 100W, avšak překvapilo velmi dobrým zvukem i hlasitostí. I přes svou velikost má dobrý přednes basů a zvládá krásně i H strunu na pětce. Velkým plusem jsou dva kanály a možnost připojení mikrofonu. Jeden DI výstup a dva linkové pro možnost připojení dalších zařízení. Bonusem je kvalitní taška přes rameno pro snadné přenášení.
Toto kombo má prostě koule.
Briefcase
Druhý nejmenší zástupce komb PJB, 100W. Možnost provozu na speciální baterie i z autobaterie. Opět přes svou velikost znělo i v basech dobře a hrálo poměrně hlasitě. Mělo tlak, ale zvuk byl oproti výše uvedenému Cub BG-100 trochu tupější.
Flightcase BG-150
150W, 4 reproduktory, dalo by se říct, že na tom s hlasitostí bude lépe než dvě předchozí komba. Ale ouha. Ať jsem na kombu kroutil jak se dalo, přišlo mi, že nemá žádný tlak, ba dokonce hraje tišeji než dva menší bráchové. V manuálu je uvedeno, že hodně záleží na tom, kam se umístí kombo a posluchač. Kombo by mělo být zády ke stěně a posluchač v dostatečné vzdálenosti od něj (několik metrů). Tyto podmínky bohužel nemohly být v prodejně splněny, tudíž můžu alespoň doufat, že toto větší a dražší kombo bude po jejich splnění hrát tak jak má.
Super Flightcase BG-300
Tady platí skoro to samé jako u Flightcase. 300W a o dva reporoduktory víc, ale prostě to nějak netlačilo. Zřejmě opět bude hodně záležet na splnění podmínek s umístěním komba.
Závěrem:
Koupil jsem prcka Bass Cub BG-100 kvůli snadné přenositelnosti a hlavně proto, že ten zvuk je prostě skvělý.
Porovnávané modely:
Bass Cub BG-100..........Briefcase............Flightcase BG-150......Super Flightcase BG-300
...
...
...
Výsledky testu:
Bass Cub BG-100
Nejmenší kombo PJB, 100W, avšak překvapilo velmi dobrým zvukem i hlasitostí. I přes svou velikost má dobrý přednes basů a zvládá krásně i H strunu na pětce. Velkým plusem jsou dva kanály a možnost připojení mikrofonu. Jeden DI výstup a dva linkové pro možnost připojení dalších zařízení. Bonusem je kvalitní taška přes rameno pro snadné přenášení.
Toto kombo má prostě koule.
Briefcase
Druhý nejmenší zástupce komb PJB, 100W. Možnost provozu na speciální baterie i z autobaterie. Opět přes svou velikost znělo i v basech dobře a hrálo poměrně hlasitě. Mělo tlak, ale zvuk byl oproti výše uvedenému Cub BG-100 trochu tupější.
Flightcase BG-150
150W, 4 reproduktory, dalo by se říct, že na tom s hlasitostí bude lépe než dvě předchozí komba. Ale ouha. Ať jsem na kombu kroutil jak se dalo, přišlo mi, že nemá žádný tlak, ba dokonce hraje tišeji než dva menší bráchové. V manuálu je uvedeno, že hodně záleží na tom, kam se umístí kombo a posluchač. Kombo by mělo být zády ke stěně a posluchač v dostatečné vzdálenosti od něj (několik metrů). Tyto podmínky bohužel nemohly být v prodejně splněny, tudíž můžu alespoň doufat, že toto větší a dražší kombo bude po jejich splnění hrát tak jak má.
Super Flightcase BG-300
Tady platí skoro to samé jako u Flightcase. 300W a o dva reporoduktory víc, ale prostě to nějak netlačilo. Zřejmě opět bude hodně záležet na splnění podmínek s umístěním komba.
Závěrem:
Koupil jsem prcka Bass Cub BG-100 kvůli snadné přenositelnosti a hlavně proto, že ten zvuk je prostě skvělý.
Ten Bass Cub se mi začíná docela zamlouvat, nehledě na to, že se začínám poohlížet po nějakém přenositelném ,,plnohodnotném" kombu. Tohle se jeví jako zajímavé řešení. Že zvládá pětku je pro mě další velké plus.
hOI!!!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš možnost, zajdi vyzkoušet. Zásoby se jim v Muzikeru nicméně tenčí. V mém okolí jsem už třetí, který si to kombo koupil. Jedno jsem koupil já, dva kousky koupil můj učitel, jeden jeho kamarád. Jinak oba hrají na Markbass a toto je uchvátilo tím, jak je to malé a přenosné a přesto to hraje pěkně a nahlas. Kombo na malé akce jako stvořené (tím myslím, kde není bubeník s drtivým úderem).
Přes víkend jsem na tom zkoušel i další nástroje - elektroakustiku, basové ukulele i elektrickou kytaru. Na elektroakustiku a ukulele to bude více než použitelné. U elektriky už míň. Holt je to sterilní, lampa je lampa. Ale jako nouzovka to bude stačit (když použiju OD prznítko s neohuleným gainem pro lehké "zašpinění" kytary).
Ještě zkusím experimentovat s připojením linkového výstupu z PJB na vstup mého Peavey Bandit 112 (rozšířit hlasitostní možnosti a basové spektrum). Zda se nebudou zvukově nějak "tlouct".
Přes víkend jsem na tom zkoušel i další nástroje - elektroakustiku, basové ukulele i elektrickou kytaru. Na elektroakustiku a ukulele to bude více než použitelné. U elektriky už míň. Holt je to sterilní, lampa je lampa. Ale jako nouzovka to bude stačit (když použiju OD prznítko s neohuleným gainem pro lehké "zašpinění" kytary).
Ještě zkusím experimentovat s připojením linkového výstupu z PJB na vstup mého Peavey Bandit 112 (rozšířit hlasitostní možnosti a basové spektrum). Zda se nebudou zvukově nějak "tlouct".
Možnost vyzkoušet bohužel nemám a na nějakej brzkej nákup to taky nevypadá. Maj ho sice i na Thomannovi, ale tam je o nějakejch 6 tisíc dražší. Achjo 
hOI!!!