Lepení plat na zeď aneb zvučení zkušebny

Dotazy, rady, zkušenosti ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Lepení plat na zeď aneb zvučení zkušebny

Příspěvek od KIWI »

Tohle téma už tu bylo, ale myslím že skočilo mezi těma co sjou smazány...takže...
Jak nalepit plata od vajec na zed?
A jak byste poradili s upravením akustiky zkušebny? Koberce?
Vaše zkušenosti...
Naposledy upravil(a) KIWI dne 20.12.2007 15:37, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Mi používáme koberce... učitel mi rikal proc , ale uz si to nepamatuju :D
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

prej plata nic moc :) ty koberce jsou prej lepší
twisted... > to haješ sám jo ? (sorry já mám takovou náladu že všechno řešim :lol: )
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

kuba182 píše:prej plata nic moc :) ty koberce jsou prej lepší
twisted... > to haješ sám jo ? (sorry já mám takovou náladu že všechno řešim :lol: )
Jak to myslis sam? :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

A co, mám jako polepit zdi kobercama?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nejlepší je pár cm od zdi pověsit koberec od stropu až k podlaze - nejlíp ti to bude tlumit páč takhle zavěšenej koberec ti to nejlíp pohltí.Plata od vajec se k tomu efektem ani nehrabou :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Zrovna jsem si vzpomel ze ucitel rikal ze pry ty vajicka jak tam jsou takove ty kopecky tak to lip pohlti .. no zkousejte :)
Šotek

Příspěvek od Šotek »

No nejlepší je prej dřevo,má lepší vschopnosti pohltit zvuk než koberec,zní to sice jako kravina ale jsou na to nějaký tabulky nebo co,ale máme to vyřešeno taky kobercema a různejma dekama
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No a co treba derkovana drevovlaknina, za ni skelna vata a teprve potom je stena, ktere najdete treba v audio kabinkach na usnich oddelenich? Tam clovek luskne, tleskne ci zarve a to naprosto pohlti, zadny zvuk. odraz ... akorat je to dost nakladne no.
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

*Twisted.Brother* píše:Mi používáme koberce... učitel mi rikal proc , ale uz si to nepamatuju :D
tohle sem myslel ale promiň já měl rejpavou :lol:
jinak lepší plata než nic :wink: je to nákladný ta skelná vata a tak
pehve

Příspěvek od pehve »

my máme ze secondhandu závěsy okolo celé zkušebny pověšený na tyčce a bohatě nařasený. Tlumí skvěle a je to na kila!! Jedině textil, nebo potom profi řešení, vajíčka jsou pracný a hnusný
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zprvu si ujasni, co chces primarne resit - odhlucneni (aby zvuk nerusil sousedy) nebo akustiku (aby v mistnosti nebyl slyset jen bordel). Jsou to totiz dve docela odlisny veci ;)
Odhlucneni:
Zprvu a ze vseho nejdulezitejsi je mistnost co nejlip vzduchove utesnit. Tzn. zavrit okna, podivat se, jestli nekde netahne a kdyztak tam prdnout trochu silikonu atd.
Potom je dobry popremyslet, kudy utika zvuk nejvic. Pokud nemate steny z papundeklu, tak ty problemovy nebudou, tradicne jsou problemovy dvere a okna. Dvere je nejlepsi oplacat molitanem a kobercama, pokud mate dost prostredku nebo materialniho sponzora, tak tam muzete dat treba dreveny desky nebo tepelne izolacni materialy (napr. Orsil, pouziva se na baraky), ktery ale musite zabalit do igelitu, protoze to neni nejzdravejsi vec (mikroskopicky castecky z toho ti zustanou v plicich). Okna jsou problem jeste vetsi, pokud maji byt vetratelny, my ve zkusebne stloukli dreveny desky k sobe, aby to melo +- velikost toho okenniho vyklenku, z jedne strany nabouchali polystyren a z druhe strany koberec, pridelali jsme madla, aby byly vyndavaci (a tim padem slo vetrat) a je hotovo. Ven je slyset akorat trochu kopak (basy se tlumi nejhur) a virbl (kterej narozdil od jinych bubnu nemame nijak odhlucnenej (molitan/kus hadru v korpusu).

Akustika: Tohle je svinarna jeste vetsi. Pokud jste low on budget, samozrejmosti jsou plata od vajec, co se tyce akustiky tak obcas dokazou divy, ovsem NEODHLUCNUJI. Na frekvence od stredu nahoru jsou dobry koberce, ale pozor, kobercema se da mistnost docela snadno akusticky "zabit". velmi dobry reseny je tvarovanej molitan z Karsu (viz http://www.rempoholoubek.cz/eshop/pryze ... -sedy.html
, vypada to asi takhle
http://www.gumotex.cz/picture/produkty/ ... deska1.jpg ) - kdyz se nalepi na cca pulku povrchu sten, tak tohle samo o sobe akustiku poresi docela slusne, pokud teda mate koberec. Je dobry na strop zavesit nejaky prosteradlo, abyste se vyhnuli odrazum od stranu (resp. je minimalizovali). O vikendu nafotim nasi zkusebnu, konecne jsme ji +- dodelali, tak to tam vsecko bude.
BTW, pokud ma clovek pristup k uz zminovanemu Orsilu, vyborna vec jsou basovy pasti a absorbery, pokud by nekdo chtel vedet vic, doporucuju hledat na electrozone.cz
Jo a jeste jedna vec - nejlepsi je ty materialy (at uz jsou to plata od vajec, molitany nebo koberce) natlouct do zdi hrebikama, zkouseli jsme ruzny lepidla a podobny vopicarny a stejne to nakonec jistily hrebiky. A jsou i mnohem levnejsi ;)
BTW2 - nektery koberce a hlavne plata od vajec krasne hori, uz jen kvuli tomu bych se jim snazil vyvarovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

WOHMA: Správná připomínka s tím upřesněním...tak jde mi to aby jsme ve zkušebně neohluchli, co nejmíň všechno pískalo vazbilo apod...zkrátko to druhé co jsi psal...

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Btw, vyborne tlumi napriklad pohovka a je to skvely spolecnik do zkusebny :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Wohma píše:Btw, vyborne tlumi napriklad pohovka a je to skvely spolecnik do zkusebny :)
Spíš jsem myslel něco na zed nebo tak :roll:

Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Bohužel hoří kde co i ten molitan na akustiku to hoří jak nic a když to hoří tak to teče - no nic příjemnýho. :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

máme zavěšenou látku i plata od vajec. plta zvuk lámaj zavěšený věci pohlcujou.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

turbo_MaCk píše:máme zavěšenou látku i plata od vajec. plta zvuk lámaj zavěšený věci pohlcujou.
Co je lepší proti zpětné vazbe?

misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

KIWI píše:
turbo_MaCk píše:máme zavěšenou látku i plata od vajec. plta zvuk lámaj zavěšený věci pohlcujou.
stoupnout si s kytarou dál od komba :wink:

Wohma: dík, hodí se
Norman ST 40 folk
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

misadlouhy píše:
KIWI píše:
stoupnout si s kytarou dál od komba :wink:
Nejde o kytary ale o zpěvy..nejde najít žádná pozice, kde by stál mikrofon a šlo by to nějak rozumně zesílit...o kytary vůbec nejde...

Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“