Ecstasy Of St. Theresa - identifikace pedálů

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
zaza_3121

Ecstasy Of St. Theresa - identifikace pedálů

Příspěvek od zaza_3121 »

Vždycky mě zajímalo, jaký rig používala Extáze v shoegazeových začátcích, zejména při nahrávání Peel Sessions, které vyšly pod názvem Fluidtrance Centauri EP. Napsal jsem samotnému Muchowovi a překvapivě mi i odepsal :lol: Co si pamatuje, tak používali "hodně oldskool věci, jeden distortion se jmenoval SquareWave" a pak "asi 3 delaye od Boss ozn. DD-3 a ještě jeden overdrive, nějakej americkej, žádnej japonec, byla to velká kovová krabička". Reverb používali jen z komba (Vox AC30).

Bohužel si Honza nepamatuje výrobce Squarewave a název toho OD, prý jim i krátce po tom vykradli zkušebnu a zbytek znáte - kytary vyměnili za samplery a vznikla nová Extáze.. Čistě ze zvědavosti apeluju na všechny pedálové guru, kteří by třeba věděli, co to bylo za krabičky. Indícií není moc, ale i tak děkuju "Mouchovi", že si za těch 20 let pamatuje tyhle informace :) Ani bych se nedivil, kdyby jsme na nic nepřišli, ale na fóru jsou lidi šikovný, tak uvidíme :)

Takže, co víme:
Distortion: Squarewave (výrobce?), pravděpodobně vintage efekt
Overdrive: made in USA, velká kovová krabička

Ví někdo?
Fořt

Re: Ecstasy Of St. Theresa - identifikace pedálů

Příspěvek od Fořt »

Že by tento?:

Amerických overdrivů ve velké kovové krabici je hafo. Velké krabice měly efekty Electro Harmonix, i když si nevybavuju v těch velkých krabicích žádný OD, jen fuzz (Big Muff), OD byly spíš v menších krabičkách. Double Muff se dá označit (když je zaplý jen single) jako OD ...
Nemohl to být nějaký lampový OD?
zaza_3121

Re: Ecstasy Of St. Theresa - identifikace pedálů

Příspěvek od zaza_3121 »

Díky za reakci, Fořte. EHX by si člověk nejspíš pamatoval.. klidně to mohl být ten lampový OD nebo nějaký boutique, já bohužel vím jen tohle málo informací. Hlavně to musely být efekty dostupné před rokem '90, '92. Když tu příjdeme aspoň na pár možných tipů, tak se pak můžu zase Muchowa zeptat, jestli to byl některý z nich - nechci ho otravovat s každou maličkostí, sám se divím, že mi vůbec odepsal..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“