Homemade tele

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
potkanX

Re: Homemade tele

Příspěvek od potkanX »

myslim, ze pokial niekto ide robit krk, nemusi byt spatny napad si na rezanie prazcov kupit sablonu na ebay za nejakych 15-20€.
AliRaine

Příspěvek od AliRaine »

Jj, zatim s tim hmatnik teď čekám na lepší pilku abych to nemusel znovu předělávat. Ano, ta hlava je podle mého Epiphone strata, popřemýšlím nad tím jestli neudělat klasickou telecí
vyvitekdo
last.fm: https://www.last.fm/user/VyViteKdo
Bandzone: https://bandzone.cz/dtn

Kobylka Telecaster

Příspěvek od vyvitekdo »

Ahoj, po celkem krátkém uvažování jsem se rozhodl, postavit si Telecastera. Klasické Tele s uchycením strun skrz tělo. Mám i plány, ale nevím, jakou na to koupit kobylku, aby se přes ni daly uchytit struny v těle.

Budu rád za jakoukoliv odpověď. :)

Edit: Malá poznámka, že výsledná kytara bude Thinline, tudíž taková...polodutá.
Naposledy upravil(a) Bejk dne 9.06.2013 9:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunul jsem to do Homemade sekce a sloučil už s nějakou výrobou telecastera. Pročti si Homemade sekci, najdeš tu spoustu rad o stavbě telete.
Apollo DSG 1200 + SH-4
Bach Explorer + GOTOH + RMB + F2N
Trembita GS-B
Upravená Kopie Marshall JCM900
2xRola Celestion G12-50 1976
EHX Metal Muff
Boss TU-3
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kobylka Telecaster

Příspěvek od Bummer »

Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mskvr

Re: Kobylka Telecaster

Příspěvek od mskvr »

A samozřejmě potřebuješ z druhé strany, do děr v korpusu, zalisovat průchodky, čili ferrule
http://www.bachmusik.com/hledat?q=pr%C5 ... 500&y=-171
vyvitekdo
last.fm: https://www.last.fm/user/VyViteKdo
Bandzone: https://bandzone.cz/dtn

Příspěvek od vyvitekdo »

Jojo, to je ono, moc díky, Na takovou classic kobylu už jsem se díval, akorát jsem pořád nevěděl, jestli u ní jde protáhnout struny skrz, nebo jenom uchytit na tom zadním plátu. Někde jsem se totiž dočetl, že ne všechny kobylky mají připravené díry a já bych do ní nechtěl vrtat.

Každopádně děkuju :)
Apollo DSG 1200 + SH-4
Bach Explorer + GOTOH + RMB + F2N
Trembita GS-B
Upravená Kopie Marshall JCM900
2xRola Celestion G12-50 1976
EHX Metal Muff
Boss TU-3
jipaa

Příspěvek od jipaa »

Dali (by) jste si na homemade kytaru vintage tele kobylku? Co si myslíte o ladění, může tam být problém? Já mám teda dojem, že co se ladění týče, je to záležitost spíše kvality/přesnosti krku, než nastavitelnosti kobylky, ale stalo se někomu, že by se sebelépe seřízenou 3kamennou kobylkou došel do takové fáze, že si řekl: Jó teď bych jí vyměnil za tu 3ikamennou?
Vzhledem k tomu jak to mám s laděním na svém Affinity Strat si ani nedovedu představit, že by kobylka měla jen 3 kameny, ale používá se často, tak mi to vrtá hlavou...
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

jipaa píše:Dali (by) jste si na homemade kytaru vintage tele kobylku? Co si myslíte o ladění, může tam být problém? Já mám teda dojem, že co se ladění týče, je to záležitost spíše kvality/přesnosti krku, než nastavitelnosti kobylky, ale stalo se někomu, že by se sebelépe seřízenou 3kamennou kobylkou došel do takové fáze, že si řekl: Jó teď bych jí vyměnil za tu 3ikamennou?
Vzhledem k tomu jak to mám s laděním na svém Affinity Strat si ani nedovedu představit, že by kobylka měla jen 3 kameny, ale používá se často, tak mi to vrtá hlavou...
Přesnost nadrážkování krku bude stejná u U.S. kytary za 100 000 Kč jako u čínský šlupky za 1350 Kč. Dělá se to na přesných pilách, kde jim to nařeže celej hmatník na jeden zátah. Paradoxně nějakej custom shop, u kterýho to bude nějakej kytarář šudlat ručně pilkou bude míň přesnej. U tý vintidžový kobyly s 3 kameny bych se obával rozdílný kompenzace na neopředený struně g a opředeným d. Může tam být rozdíl i několik mm. Pokud používáš opředený g, tak by to mohlo být v pohodě.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
jipaa

Příspěvek od jipaa »

OK dík, pak ale nechápu, co je příčinou nutnosti dolaďování na kobyle...
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“