Mazání dvojšlapky
Pravidla fóra
Mazání dvojšlapky
Zdravím, koupil jsem si dvojšlapku a v manuálu píšou, že se mají některé části namazat a tak se chci zeptat, zda mažete či nemažete a hlavně ČÍM mažete a které části dvojšlapky mažete...
Díky
Díky
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Re: Mazání dvojšlapky
Mažu motorovým olejem z olejničky všechno co se hejbe,když začne vrzat...
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
na mazanie všetkého je najlepší Konkor
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
KOnkor nebo ještě líp WD40..... prostě nějký jemný mazadlo, rozhodně ne nějaký motorový olej nebo tak něco. To je trošku kontraproduktivní. Mazat se mají logicky klouby kardanu dvojšlapky a ložiska.Víc není třeba....... jo některé dvojšlapky mají vnitřkem pružin tažený kousek filcu a ten je dobrý lehce máznout taky.
Myslím si ale že jestli si četl manuál od dvojšlapky NJORDe, tak tam bude napsáno i KDE a ČÍM mazat
Já jsem svoji současnou dvojšlapku (nejvyšší řetězovou 9611ku od Gibraltar) mazala za těch asi 8 let už tak 3 nebo 4x
Myslím si ale že jestli si četl manuál od dvojšlapky NJORDe, tak tam bude napsáno i KDE a ČÍM mazat
Já jsem svoji současnou dvojšlapku (nejvyšší řetězovou 9611ku od Gibraltar) mazala za těch asi 8 let už tak 3 nebo 4x
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
konkor je mazadlo a WD 40 je čistidlo , ideál je WD -čkom vyčistit a konkorom namazat , WD sa odparuje , maže iba chvílku , konkor je vzlínavý tak sa dostane všade
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Ideální mazadla nelepí, nechytají prach. Všechny tyhle parametry z principu splňují oleje na zbraně. Ideální s přídavkem teflonu jako třeba Break Free CLP (=Cleaner, Lubricant, Protectant). Dost drahá věcička, ale po všech stránkách perfektní. Dále WD-40. Ten je sice bez teflonu (původní účel je ochrana opláštění raketoplánu před vlhkostí), ale je to rovněž ideální čistidlo, mazadlo i ochrana.
Konkor se už nehodí, to je stará formule, maže, lepí, chytá prach, podobně oleje na šicí stroje apod., jsou zcela nevhodné, stejně jako oleje motorové nebo převodové nebo dokonce olej silikonový, to je mastnota, kterou budete pak mít všude a v případě silikonu už neodstraníte. A nejsou určené ke kontaktu s lidskou pokožkou.
Chcete-li naprostý univerzál na všechny aplikace v domácnosti a dokonalou spokojenost, pak WD-40 (umí odstranit i to hnusný lepidlo po cenovkách), chcete-li přepych, pak Break Free CLP (nebrat sprej, ale olejničku, to je šikovnější). Obojí natřít a pak setřít, aby nezůslala viditelná vrstva. Dále: ani jeden z uvedených nenapadá plasty, ani pevnostně, ani povrchově. Oba a ještě i jiné, jsem osobně dlouhodobě odzkoušel při sportovním střílení, za všech podmínek.
Ještě na závěr poznámka: U všech nevyzkoušených olejů nebo mazacích past doporučuji provést kontroly korozních vlastností, nejlíp na hřebíku, který budete venku na dešti nějakou dobu pozorovat. Měl jsem v ruce i dosti drahou pastu, která nejen že nechránila, ale spíš naopak.
Konkor se už nehodí, to je stará formule, maže, lepí, chytá prach, podobně oleje na šicí stroje apod., jsou zcela nevhodné, stejně jako oleje motorové nebo převodové nebo dokonce olej silikonový, to je mastnota, kterou budete pak mít všude a v případě silikonu už neodstraníte. A nejsou určené ke kontaktu s lidskou pokožkou.
Chcete-li naprostý univerzál na všechny aplikace v domácnosti a dokonalou spokojenost, pak WD-40 (umí odstranit i to hnusný lepidlo po cenovkách), chcete-li přepych, pak Break Free CLP (nebrat sprej, ale olejničku, to je šikovnější). Obojí natřít a pak setřít, aby nezůslala viditelná vrstva. Dále: ani jeden z uvedených nenapadá plasty, ani pevnostně, ani povrchově. Oba a ještě i jiné, jsem osobně dlouhodobě odzkoušel při sportovním střílení, za všech podmínek.
Ještě na závěr poznámka: U všech nevyzkoušených olejů nebo mazacích past doporučuji provést kontroly korozních vlastností, nejlíp na hřebíku, který budete venku na dešti nějakou dobu pozorovat. Měl jsem v ruce i dosti drahou pastu, která nejen že nechránila, ale spíš naopak.
Jako strojař, musím nesouhlasit s Monikou. Ložiska nemazat. Z 99%, jsou ložiska na šlapkách/dvojšlapkách zakrytovaná/těsněná (RS). Uvnitř je mazivo, kryt zabraňuje úniku maziva ven a vniknutí nečistot dovnitř. Olejem si vazelínu uvnitř, jen rozpustíš, ta zřídne a může začít vytékat. Nehledě na to, že pokud bys kroužek sundal, už ho zpátky nedáš, takže se ti tam může dostat prach.
- Monikad
- Rádce
Pochopitelně že nemyslím zapouzdřená ložiska... u nich je jakékoliv mazání vlastně nemožné.... a nějaký rozebírání zapouzdření ložiska je přece nesmyslmskvr píše:Jako strojař, musím nesouhlasit s Monikou. Ložiska nemazat. Z 99%, jsou ložiska na šlapkách/dvojšlapkách zakrytovaná/těsněná (RS). Uvnitř je mazivo, kryt zabraňuje úniku maziva ven a vniknutí nečistot dovnitř. Olejem si vazelínu uvnitř, jen rozpustíš, ta zřídne a může začít vytékat. Nehledě na to, že pokud bys kroužek sundal, už ho zpátky nedáš, takže se ti tam může dostat prach.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Psal jsem to z důvodu, aby to tazatele náhodou nenapadlo, né kvůli barvě vlasů 
- Monikad
- Rádce
mskvr píše:Psal jsem to z důvodu, aby to tazatele náhodou nenapadlo, né kvůli barvě vlasů