Singlecoil do díry a preamp

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jeleniste

Singlecoil do díry a preamp

Příspěvek od jeleniste »

Mám dotaz. Mám drátek v kobyle a nějakej preamp v akustický kytaře. Mam v úmyslu koupit pasivní magnetickej snímač "do díry", nejspíš neo-d singlecoil od fishmana, případně shadow sh330. Je rozumnej nápad připojovat ten magtickej snímač do toho preampu? Nebo je lepší pouštět to rovnou do efektů a do komba? Já ma struny dost vysoko nad tou dírou (hraju na lapsteel). Potřeboval bych dostat hrubší zvuk, než má ten kobylkovej snímač (chci mít takovej delta zvuk), ale chci, aby mi to spojovalo pěkně tóny. A ještě na závěr jeden dotaz. Podobnou sestavu je záhodno provozovat na kombu na akustický nástroje, nebo normálně na kombu na elektrickou kytaru? Já se těch věcech okolo eletriky vůbec neorientuju, přeházím od kántry na bigboš :D
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Singlecoil do díry a preamp

Příspěvek od Nero »

Nemělo by vadit, kdybys to prohnal přes preamp, ale osobně bych to asi nedělal.

Ohledně aparátu - jako větší jistotu bych použil aparát pro akustické nástroje. Ale můžeš experimentovat a zkusit i "obyčejná" komba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Proč ne? Když ho v tý kytaře už mam? Že to ten zvuk nenadlepší?

Mě se právě děsně líbí zvuk co má např Roy Rogers tady

Nebo Tom z Delta moon tuhle

Já jsem si samozřejmě vygůglil, co používají (Tom má Mag Mic od Seymoura Duncana) a ten Roy Rogers má 0-16NY Martin w/ DeArmond Pickup (1970) a Boogie MKIIB (1979). Nicméně já teď prostě nejsem ochotnej nasypat 6k do snímače, co má Roy Rogers je uplný scifi. Taky jsem jen amatér. Takže se tomuhle chci spíš přiblížit, je mi jasný, že s mym rozpočtem mi to takhle hrát nebude (nemluvě o schopnostech).
Muj dojem ze všech těch in hole magnetickejch snímačů (co jsem sledoval recenze na yt) je, že se snažej vesměs chytit autentickej zvuk akustický kytary, což neni uplně muj záměr. Já samozřejmě nechci dělat ze svýho weisse elektrickou kytaru (za rozumnou elektrickou lap steel bysem dal míň než za Mag Mic), já chci mít prostě ten specifickej CBG delta zvuk.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.06.2013 7:20, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Zprovozněny Youtube odkazy.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Mohl bysem poprosit moderátora, aby mě to přidal do vlákna o snímačích do akustickejch kytar?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Tak na tohle jsi chtěl magnetický snímač? Tak to je jiná (myslel jsem když jsi se ptal v sekci akustické kytary že s tím chceš dosáhnout co nejvíc akustický zvuk) na tenhle zvuk doporučuju snímač na el. kytaru (ty na akustickou hrajou moc čistě) a lampové kombo. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Chm, no a jakej snímač na el kytaru teda potřebuju? Se v tom vůbec neorientuju a nevim z kterýho konce začít a hlavně jaký kombo lampový? Potřebuju ekvivalent 60 watů tranzistorovejch, takže 15-20 v lampách (jestli jsem to teda správně pochopil). Na bazaru se jich v mojem rozpočtu (4-8 k) válí docela dost a já, popravdě řečeno nevim, po čem mam koukat. Koukal jsem na Crate V18, což by se podle dikuse tady mohlo hodit do blues, pak na nějaký valvekingy (to je ale asi moc watů, to bysem možná zbořil zkušebnu)... Ale jak řikam, vůbec se v tom neorientuju a nevim, podle čeho mam vybírat.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Snímač nějaký humbucker asi s chromovaným krytem, otázka kolik je tam místa na výšku. Kombo lampáč 15W je ideál, buď v inzerátech nebo se chystám prodat svůj Laney LC-15 (made in England) celolampa, 15W, repro 10" Celestion, do blues ideální za 4 500kč + polovina poštovného (asi 100kč)
http://www.youtube.com/watch?v=aHF4JmEiqi4 je to tenhle typ. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“