Velké prsty pro akord A

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
gootter

Velké prsty pro akord A

Příspěvek od gootter »

Zdravím,
u kytary se mi objevil problém a nevím jak ho vyresit. Nejde mi proste zahrát áčko se třema prstama, nevejdou se tam. Hraju ho tedy dvouma, tj. první na první struně a druhy priplacne ty dvě další. Takhle by mi to ani nevadilo, ale problem vznika u durových barréček na struně A :D Kamarádka hraje techniku jedním prstem - priplácne vsechny tri struny najednou, je to praktické, nejlepší :D já mám ale prsty větší a priplácnutí se mi nedaří... je tu pro me nejaka realna moznost jak normalně existovat? :D

Mám westernovku asi tu nejužší :D ... 42 myslim
španělku nechci!! :D

Díky :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Velké prsty pro akord A

Příspěvek od Nero »

Cvič - o ničem jiném to není. Jiné možnosti, než co zmiňuješ, asi nejsou. V základní poloze hrát buď 3 nebo 2 prstama (případně i jedním, ale s tím jsem se u nikoho snad ještě nesetkal). V barré máš v podstatě stejné možnosti, ale nejčastěji se setkávám s použitím ukazováku + 3 prstů nebo 1 prstu, nicméně můžeš použít znovu ty 2 prsty, jako v základní poloze.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Problém jsou velké prsty a úzký krk, u áčka se to dá jedním prstem (já tak áčko hraju) u baréček je to horší.
Asi zkusit kytaru se širším hmatníkem. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Blůva

Příspěvek od Blůva »

Ještě je možnost jinak poskládat ty tři prsty. A sice na strunu G dát 1. prst, na strunu D dát druhý prst a na strunu H dát 3. prst. Vše samozřejmě v rámci druhého pole hmatníku. Vypadá to jako akord D7, ale chycený v jednom poli.
Cort NTL 20
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Blůva píše:Ještě je možnost jinak poskládat ty tři prsty. A sice na strunu G dát 1. prst, na strunu D dát druhý prst a na strunu H dát 3. prst.
Fuj. Teď jsem si málem polámal prsty, jak jsem si to zkoušel ve vzduchu chytnout. Musím vyzkoušet doma na hmatníku, ale nevím nevím :).
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

gootter píše:priplácnutí se mi nedaří...
Tak snad proto na ty kytary cvičíme, aby se po nějakém čase dařilo, ne? :wink:

Já Adur v drtivé většina případů hraju pomocí barré. Tím si ale samozřejm tlumím tenké éčko, takže když tu strunu potřebuju, na zmíněný akord použiju stejný prstoklad jako při běžném držení Ddur.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S trochou štěstí a cviku se i to barré držení dá hrát bez tlumení éčka, jen to chce hodně přesné položení prstu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“