Trumpeta - jak se na to vubec hraje?

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Trumpeta - jak se na to vubec hraje?

Příspěvek od Hendrek »

Jsou různé velikosti nátrubků a pro začátečníka mohou být pohodlnější nátrubky s větší hloubkou pohárku.
Více info např. zde dechove-nastroje/spravny-vyber-natrubku-t26196.html
honza_s píše:...Může to být způsobeno nátrubkem? Zdá se mi velmi malý a rty do něj nemohu nacpat...
Není účelem do nátrubku rty nacpat :). Koukni na videa, co jsem uvedl, měly by ti to trochu objasnit, hlavně to druhé video.

Pokud budeš mít čas, pohledej i další videa na YT (http://isearch.avg.com/videos?q=how+tru ... &sap_acp=1).
honza_s

Příspěvek od honza_s »

Omlovám se za to nacpat. Zrovna na odkaz, který jsi dal výše jsem se díval a je tam psáno: "celé růžové rty musí být uvnitř". To je v případě mého mininátrubku nemožné - já mám skoro 2 metry. Jeho označení nevím, je historický stejně jako nástroj.
papir24
Nový uživatel

Příspěvek od papir24 »

Zdravím trumpetisty !! :D na trumpetu hraji již osmým rokem, zároveň i v dechovce druhou křídlovku a z vlastní zkušenosti můžu pouze potvrdit, že Amati je pro začátečníky nejlepší volba. Před třemi lety jsem si koupil vlastní ale značky Thoman, která je pro ty už trochu pokročilejší, a nyní vybírám ze značky Yamaha, která má velice kvalitní trumpety, doporučil mi ji i učitel, který ji osobně vlastní a je s ní nadmíru spokojen. Mimochodem potřebuji pomoc s klapkami, protože já zahraji do D3 ale pak už nevím jak dál hrát :D je to fail no. předem dík za odpověd.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“