Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
ok...v podstatě, je lepší investice do tohohttp://kytary.cz/fender-classic-player- ... /HN110027/ nebo do tohot http://kytary.cz/fender-classic-series- ... /HN083090/
A ty chceš investovat, nebo hrát? Jestli chceš hrát, tak ber tu pohodlnější, ne? (Třeba jen porovnání číslíček - mají jiný rádius)
tak jasně že hrát, každopádně vyměním snímače a dám tam DiMarziovky ale jde o to jestli má smysl investovat víc když to samý budu mít z levnějšího nástroje 
Tak oba je maj v brně v kytarách..U těhle cen už tě nějaká cesta do Brna nezabije, ne? Tam je můžeš přímo porovnat a vzít pro tebe lepšího. A smysl můžeš porovnat rovnou sám..
do Brna trochu z ruky...zkusím najít něco blíž
- OndrejCvrk
Ten classic player je víc customizovanej. Má lepší snímače, ale zase má úplně jiný rádius, 2-point tremolo a zezadu má na neck platu napsáno designed by Custom Shop. Ty kytary jsou jiné, liší si od sebe určitě zvukově po zapojení do aparátu a na první osahaní hned poznáš, že ten krk je taky úplně jiný. Doporučuji vyzkoušet
Ad investice - z tohoto pohledu je nejlepsi bazarovy nastroj
rozdíl ceny mezi tímto http://www.audiotek.cz/product-52280-fe ... urst-maple a tímto http://www.audiotek.cz/product-52283-fe ... cola-maple je jen v barvě? .... btw všiml jsem si, že jsou na těle některých stratů kde je vidět dřevo, že tělo je jakoby ze tří kusů a ne z jednoho...viděl jsem takové rovné nepatrné čáry od konce těla ke krku...nebo že by to byl jen optický klam? 
Je to běžný jev, drtivá většina těl el. kytar je z více kusů dřeva (3-7)..
Ze 3 kusů mi přijde nejlepší varianta (ale nejsem kytarář, jen uvažuji). V takovém případě je nejméně namáhán spoj těla, protože spoj leží mimo kobylku (než např. ze 2 kusů, 7 kusů co zmiňuje José mi přijde jako skládačka a nevím na jaké kytaře to přesně viděl). ALe řešil bych primárně zvuk než z kolika kusů to zrovna je.
Já mám doma jednoho strata z překližky, tam bych kusy raději ani nepočítal. Těch sedm kusů jsme řešili někde tady na fóru, ale nechce se mi to hledat..
Překližka je něco jiného, jen mě zaujalo těch 7 kusů. Zkusím to někde najít.
Kinx to psal tu o mexických fenderech viz search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... Bkus%C5%AF
Jo, to je zajímavý, u mexikánů bych to asi už nečekal, ale když to hraje, tak o co jde
.
Myslím, že na blind test bych nerozeznal ani mou překližku od dalších dřevěných stratů do 10kkč....U těhle kytar dělají ty snímače docela rozdíly.
ahojte. chci si koupit stratocaster. proto mám na fenderáře dva dotazy.
1) je možné koupit kytaru s vyfrézováním na HSS a v případě "nespokojenosti" ohledně zvuku u kobyly ji osadit picquardem SSS? mám na mysli to, zda-li je výsledný zvuk kobyllového snímače odlišný při srovnání dvou "stejných" kytar, které jsou sice osazený singly, ale jedna z nich má vyfrézovaný otvor na HB. má takové řešení negativní vliv na resonanci a výsledný zvuk nebo je to jedno? osobně si myslím, že to jedno není, ale ve fenderech se neorientuji. dík!
2) naštudoval jsem si, že straty mají dva profily krků. jeden je starší, druhý modern C (takže asi užší). dá se takovým způsobem orientovat ve výběru krku nebo zde existují další úskalí. Díky!
1) je možné koupit kytaru s vyfrézováním na HSS a v případě "nespokojenosti" ohledně zvuku u kobyly ji osadit picquardem SSS? mám na mysli to, zda-li je výsledný zvuk kobyllového snímače odlišný při srovnání dvou "stejných" kytar, které jsou sice osazený singly, ale jedna z nich má vyfrézovaný otvor na HB. má takové řešení negativní vliv na resonanci a výsledný zvuk nebo je to jedno? osobně si myslím, že to jedno není, ale ve fenderech se neorientuji. dík!
2) naštudoval jsem si, že straty mají dva profily krků. jeden je starší, druhý modern C (takže asi užší). dá se takovým způsobem orientovat ve výběru krku nebo zde existují další úskalí. Díky!
1) zvuk to neovlivnuje - aspon ne tak, aby se to dalo dokazat. dneska ma 90% stratu vyfrezovane telo pro HSHreason píše:ahojte. chci si koupit stratocaster. proto mám na fenderáře dva dotazy.
2) tech profilu je vic - D, modern C, V neck...osobne spis resim radius hmatniku (u modernejsich kytar plossi, coz je pro me plus)
Ahoj sice nejsem tak úplně Fenderista, ale...
1) Je to samozřejmě možné, ale tu změnu ve zvuku 100% nepoznáš, protože když se podíváš pod pickguard SSS modelu, tak zjistíš, že je tam stejně vyfrézováno HSH (případně HSS).
2) Určitě bych tímhle způsobem nevybíral, protože k pohodlnosti hraní ti hodně přispívá i radius a ten je často rozdílný. Navíc Fender dělá i např. soft V profil.
EDIT: Kinx byl rychlejší, alespoň, že se shodujem
1) Je to samozřejmě možné, ale tu změnu ve zvuku 100% nepoznáš, protože když se podíváš pod pickguard SSS modelu, tak zjistíš, že je tam stejně vyfrézováno HSH (případně HSS).
2) Určitě bych tímhle způsobem nevybíral, protože k pohodlnosti hraní ti hodně přispívá i radius a ten je často rozdílný. Navíc Fender dělá i např. soft V profil.
EDIT: Kinx byl rychlejší, alespoň, že se shodujem
Mám japonskýho Fendera (Squier Series) taky asi ze 6 kusů, přičemž spojení 2 prostředních kusů prochází přesně šroubováním krku.Bejk píše:Překližka je něco jiného, jen mě zaujalo těch 7 kusů. Zkusím to někde najít.
Už nic neříkám, jen mě to tenkrát zaujalo
. Já jsem raději pro spoj, který není v té středové části kytary, ale je např. ze tří kusů (střed + křídla po stranách). To je ale spíš jen tak pro můj pocit možná, nějak se mi to "líbí" víc. Sám mám strata z jednoho nebo dvou kusů jasanu.
Nevím, jestli bych japonskou squier sérii nazýval Fender, ale nechci vyvolávat žádný flame a ani nesnižuju její kvality.
Nevím, jestli bych japonskou squier sérii nazýval Fender, ale nechci vyvolávat žádný flame a ani nesnižuju její kvality.