Oprava Lemování

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Jolan

Oprava Lemování

Příspěvek od Jolan »

Poradíte mi, jak zatmelit, nebo jinak opravit odštíplé lemování kytary (viz foto). Nejde mi o neviditelnou profi opravu, chci jen, ať se to neodtrhne dál a je to celistvý a jakžtakž podobně do barvy. Napadá vás něco? Díky.
Přesunuto do správné sekce.
Přesunuto do správné sekce.
carver

Re: Oprava Lemování

Příspěvek od carver »

Vypadá to na diamant I. čo? Hlavne to neskúšaj odlúpiť pokiaľ pôjde, pretože to lemovanie tam bohvieako nedrží a odlúpiš ho celé :lol: Ja by som tie konce lemovania zrezal, buď pod uhlom alebo aj kolmo na najbližšej hrane a z nového pásu lemovania by som dopasoval a nalepil chýbajúce časti
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Jo, je to Diamant I. Odříznout a dát novou, to je to, co asi nezvládám. Myslel jsem spíš doplnit nějakou hmotou.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Myslel jsem spíš doplnit nějakou hmotou.
Nemáš kámoše zubního technika? Ten by si určitě věděl rady.
Ti tam mají dokonce vzorkovnice odstínů od bílé po "vintage"
:?: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Za mých mladých let byl populární dentakryl. Snad se prodává dál a dá se snad i obarvit.
Kolem toho rohu bych udělal co nejpřesnější "okap", nalil do toho dentakryl a po vytvrzení to dobrousil. I když se během reakce zahřívá, tak by to okolní materiál nemělo poškodit. Chce to vyzkoušet, je to jen takový nápad.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Dík moc, to vypadá dobře, jen nejmenší balení (100+100g) stojí skoro 300Kč a já využiju tak 10g. Neměl by někdo v Praze zbyteček?
glycerol

Příspěvek od glycerol »

Ten dentakryl je niečo podobné čo použil chlapík vo videu ?(záčana sa to cca 2:55 minúta) http://www.youtube.com/watch?v=sxV9O3at09k
Ináč veľmi pekné "know how" video bez zbytočných kecov ,už mesiac čákam na 3 part :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jolan píše:Neměl by někdo v Praze zbyteček?
Zvedl jsi mě ze židle :D a prohrabal jsem sklep. Mám dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou.
Dentakryl mám, ale expiraci má (měl) do 1993 :cry: Takže to bych ti nedoporučil použít, i když kdo ví, co s tím ne/udělal čas.
Jestli víš kde je v Nuselské ulici Huml music, tak pár metrů od něj je tenhle kšeft - http://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/de ... rava-100-g
Nebo se pozeptej na modelářských fórech - ti ho taky dost používají/li?
Jinak neboj že bys ho nesdělal. Dost ho padne na pokusy, protože i když dodržíš dávkování a mísící poměr, tak se to chce naučit. Ono to rádo dělá bublinky a pak je to vzniklé "plexisklo" znehodnoceno. A když se ti bublinka dostane k hraně, tak můžeš mít na opracovaném povrchu dírky nebo prohlubně.

Kocoure díky za hledání. Já nějak nestíhal.
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Díky noc všem. Ještě podumám, zda koupím celý Dentacryl. Asi nejdřív poptám známé, zda se to někomu neválí v komoře. Kdyby ses chtěl Milane zbavit toho prošlýho, asi bych si na něm aspoň vyzkoušel, jak to funguje. Ještě jednou dík za rady. Pavel
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jolan píše: Kdyby ses chtěl Milane zbavit toho prošlýho,
Není problém, odpověď máš v SZ.
Jolan píše:Díky noc všem.
Není zač. Tobě taky sladké sny. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“