R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
RM mají 4 žíly. Ale když koukám na Gibsom 57 Classic nebo Classic Plus, tak je v popisku ve všech obchodech psáno - výstup 2 žíly. Třebas měl upravené?
O žádném upravování nevím, byly takhle už z výroby na klasickém LP.
EDIT: Asi se vyrábí obě verze, jak 2-žil. tak 4-žilové
http://forum.gibson.com/index.php?/topi ... conductor/
A tady je máš u Thomanna http://www.thomann.de/cz/gibson_57_clas ... _zebra.htm
A další důkaz
. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum Něco podobného jsem měl i já.
EDIT: Asi se vyrábí obě verze, jak 2-žil. tak 4-žilové
http://forum.gibson.com/index.php?/topi ... conductor/
A tady je máš u Thomanna http://www.thomann.de/cz/gibson_57_clas ... _zebra.htm
A další důkaz
Jo dík, tak tyhle mi unikly. A jak koukám, tak u Thomanna ani ne tak drahý. No, škoda, že bych je chtěl asi zakrytý. Nakonec asi stejně zkusím toho Macha, věřím mu.
V pohodě, doufám, že budeš spokojený, na moje styly mě ty snímače (Gibson) moc nenadchly, ale to nebude jejich chyba
. Zpátky k RM pickup.
Ale na to, co chci, je Alnico II asi dobrá volba, ne? Předpokládám, že byly i na Kossoffových kytarách. Ty stávající snímače na Epině jsou takový blátivý, a moc nereagují na stahování hlasitosti, až ke konci dráhy poťáku, a to už jsou hodně zahuhlaný. A já se bojím, aby v tonhle Alnico II nebyly ještě horší.
Na to co bys chtěl bych viděl ty Gibsony jako ideální
. Tu reakci poťáků si už bohužel tolik nepamatuju, takže s tím ti nepomůžu
. Záleží na tobě, já bych asi zkusil RMka a kdyby fakt nevyhovovaly tak bych je prodal na bazaru a koupil gibsony (nebo něco podobného co tě do té doby zaujme). Určitě bych se ale o tomto všem poradil nejdříve s Machem, uvidíš co ti na to všechno řekne. Celkově ale myslím, že RMka za tu cenu/kvalitu stojí za vyzkoušení.
Souhlasím, pan Macho poradí, navrhne. Stačí napsat mail, u mě reagoval rychle. Čekal jsem, že nakonec budeme řešit custom verzi, nakonec jsem vzal standartní z nabídky a řešil jsem jen nestandartní rozměr. Navíc je možnost výměny za jiný model, takže pokud nebudu spokojen, zkusím jiný, případně si to nechám udělat na míru. Tím si nejsem jistý, nejspíš bych byl schopen říct, že je třeba přebasovaný, málo zastředěný, ubzučený, případně slabý či silný.
Jasně, dík.
RM AII jsem měl, a měl jsem je rád, až na jednu muchu. Hrály pěkně barevně, i dost silně na papírově nízké hodnoty, jenom hrozně bzučely. A2 je asi ještě náchylnější na chytání brumu než A5. Takže na větší zkreslení nee. Bohužel nemůžu srovnat s origo '57. Oproti Epi HOTCH/57 jsou mnohem živější, lepší dynamika, vyšší subjektivní hlasitost.
Kryt taky nějaký ruch stáhne. Já je prodal a raději hraju na keramické.
Kryt taky nějaký ruch stáhne. Já je prodal a raději hraju na keramické.
Dík, tak aspoň něco konkrétního. Na hi-gain zkreslení je nechci, maximum je vybuzená plexina.
Tak snímač je na místě. Rozepínání na miniswitch. A jak to hraje? Oproti původnímu to má míň výšek, zkreslení se o hodně zlepšilo a už nenapískává. Je čitelný,struny pěkně zní. Celkově mi zkreslení přijde spíš moderní. Jenže výstup je dost silnej,silnější,než jsem čekal. Takže při hře na čistej kanál na Peavey Studio pro 112, kde při volume na 12 hodině s původníma snímačema jen lehce kreslil, ted je to už crunch. Musim říct,že dost hezkej! Ale ne uplně chtěnej. Jasně,můžu použít volume na kytaře...nic jinýho ani nezbejvá. A nebo pro čistou hru budu používat rozepnutej snímač,zvuk v týhle poloze se mi líbí.bobrr píše:Dneska jsem na svýho Sqiera Tele Vintage Customa (to je blbě dlouhej název) objednával HB RM Bridge, tak se pak ozvu,esli mě to udělalo radost. Mimochodem,jakej způsob rozepínání snímačů preferujete - PushPull bo mini switch (už sem to na pár kytarách zahlíd)?
Po připojení na muj 18W lampáč paráda,opět radost ze zkreslení a trochu smutek, že ubylo vejšek a i toho vintage charakteru. Celkovej dojem ze zvuku je dobrej,ale asi si budu muset chvíli zvykat na trochu jinej,modernější charakter. A hned mě napadá,pokud si nezvyknu - máte někdo zkušenost s RM Color Sound Bridge?
Hele, silnej signál ze snímačů (a barva zvuku) je i tim, jak je máš daleko od strun. Kolikrát pomůže to všecko dát dál od sebe. Já dal na kytaru nabroušený singly a jiný struny, to se děly zázraky. Snímače šly dolů, u strun jsem se modlil, aby si po tejdnu sedly a neřvaly. Poreferuj, až si to sedne u tebe. Každá zkušenost je dobrá.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... ++%2BSoundbobrr píše:máte někdo zkušenost s RM Color Sound Bridge?
Zdravím, pro bobrr: Jestli se ten úbytek výšek projevuje hlavně při nižší hlasitosti, mohl by pomoci "treble bleed" capacitor, který se zapojí na potenciometr hlasitosti v kytaře mezi "živý" konec a běžec. Jeho kapacita bývá většinou 1nF, je však možno vyzkoušet i jiné kapacity. Tady: http://www.guitarelectronics.com/catego ... g_faqs/#q7
se o tom můžeš dovědět trochu víc. Je lepší použít foliový než keramický.
Po zadání "treble bleed" capacitor wiring schematic gůgl určitě něco užitečného vyplivne
.
se o tom můžeš dovědět trochu víc. Je lepší použít foliový než keramický.
Po zadání "treble bleed" capacitor wiring schematic gůgl určitě něco užitečného vyplivne
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
OK,díky za tipy,budu experimetovat. Začnu se vzdáleností snímače,pak dyštak zkusim ten treble bleed. Dam vědět,až se někam posunu.
Čau,dneska mi přišel snímač F1,chci ho dá to ibanez grgr 121ex. z původního snímače vedou pouze dva dráty,bílej a černej. Bílej je připájenej na 3way switchi a černej je na poťáku. Ale RM má 4 drátky. Žlutej,zelenej,bílej,hnědej a jeden bez izolace.. Vím,že bílej a bez izolace je k uzemnění,ale kam mám připájet hnědej(který RM popisuje jako výstupní),když už k samici hnědej drát vede a ten je připájenej na samici a poťáku. A jak poznam,kterej drátek patří na swicth a kterej na poťák( žlutej a zelenej) ?
-
bambas
Misto bileho hnedy a misto cervenyho spojenej zeleny+zluty. viz:Tompson píše:Čau,dneska mi přišel snímač F1,chci ho dá to ibanez grgr 121ex. z původního snímače vedou pouze dva dráty,bílej a černej. Bílej je připájenej na 3way switchi a černej je na poťáku. Ale RM má 4 drátky. Žlutej,zelenej,bílej,hnědej a jeden bez izolace.. Vím,že bílej a bez izolace je k uzemnění,ale kam mám připájet hnědej(který RM popisuje jako výstupní),když už k samici hnědej drát vede a ten je připájenej na samici a poťáku. A jak poznam,kterej drátek patří na swicth a kterej na poťák( žlutej a zelenej) ?
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/z ... ml#p614517
Nicmene primo na strankach rmpickups jsou ke stazeni schemata podle typu zapojeni.
EDIT: sorry, myslel jsem, ze ma grg 121 ex 3 snimace, HSH. takze je to tak, jak pise Abu...
Naposledy upravil(a) bambas dne 9.07.2013 12:46, celkem upraveno 1 x.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Tady si najdi ktere zapojeni chces a podle toho to zapoj - http://www.rmpickups.cz/schemata-zapojeni/
Pokud nechces prepinat snimac na single nebo paralelni zapojeni, tak zlutej+zelenej jen spoj dohromady, zaizoluj a nikam jinam nepripojuj. Pak to bude fungovat jako obycejnej humbucker.
Pokud nechces prepinat snimac na single nebo paralelni zapojeni, tak zlutej+zelenej jen spoj dohromady, zaizoluj a nikam jinam nepripojuj. Pak to bude fungovat jako obycejnej humbucker.
Hraju výhradně na šrot.
áá to jsem potřeboval vědět,díkyy !! takže jen místo bílýho drátku,kterej je na switchi připájim hnědej, bílej a bez izolace uzenim a to je všechno?
-
bambas
Ano.Tompson píše:áá to jsem potřeboval vědět,díkyy !! takže jen místo bílýho drátku,kterej je na switchi připájim hnědej, bílej a bez izolace uzenim a to je všechno?