Zvukovka pro Beyerdynamic DT 231 Pro

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
GlaDOSik

Zvukovka pro Beyerdynamic DT 231 Pro

Příspěvek od GlaDOSik »

Dobrý den,
nedávno jsem si konečně pořídil použitelná sluchátka Beyerdynamic DT 231 Pro. Teď přemýšlím, jestli bych neměl adekvátně vylepšit další důležitý článek zvukového řetězce - zvukovou kartu. Používám integrovaný Realtek ALC887. Nejsem si ale jistý, zda bych si pomohl koupí samostatné karty. Vím, DA a AD převodníky v těch integrovaných obecně nejsou moc kvalitní. Ale četl jsem mnoho názorů a několik z nich bylo takových, že by se zvýšení kvality projevilo u dražších zvukových soustav (občas používám levnější 2.1 Logitech X-230). Na druhou stranu si nemyslím, že Beyerdynamic DT 231 jsou až tak špatné. Naopak. Takže se raději ptám zde. Polepším si koupí samostatné zvukovky, pokud používám sluchátka v cenové hranici 1000 Kč - tedy ty zmíněné Beyerdynamic? Je mi jasné, že koupí zvukovky za 300,- si rozhodně nepolepším. Pokukuji ale po ASUS Xonar DS nebo Xonar DX/XD. Investoval bych do ní okolo 1200,- (DS), maximálně 1700,- (DX/XD), pokud by to ale mělo cenu.

Pokud jde o moji hudební knihovnu, tu tvoří z 98 % MP3 CBR 320 kbps. Ty 2 % jsou bezztrátový formát.

Děkuji za rady.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukovka pro Beyerdynamic DT 231 Pro

Příspěvek od pavlii »

Mno mi nepřijde rozumné zahodit 1200,- tímhle způsobem (=vyměnit multimediální zvukovku za multimediální). Za mě nedoporučuji, nevidím v tom přínos.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Polepšíš si hodně znatelně/slyšitelně koupí zvukovky, ale ne té samé kategorie (multimediální) viz Pavlii.
Čili smysl to má, přejít doporučuju, poznáš to hned po prvních pár vteřinách poslechu, ale u zvukovky určené k recordingu a práci se zvukem (M-audio, Focusrite atd.). Koupit opět multimediální "všehochuť" mi přijde zbytečná investice a zrovna tak v tom případě poslouží i ten Realtec.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No nevím, na entry-level nahrávacích zvukovkách je často ten sluchátkovej předzesilovač dost na prd. Myslím si, že multimediální karta, která je třeba známá tím, že má kvalitní sluchátkový výstup (a takové určitě budou) může posloužit i líp než některý levný nahrávací zvukovky. Šel bych proto jednoznačně po doporučeních týkajících se funkcí/vlastností, který využiju. (Tj. googlit například "zvukovka kvalitní sluchátkový výstup")
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nojo, tak konkrétně :) když přejdu z Realtecu na Saffire 6 usb (několikrát týdně) tak je to skok znatelný v kvalitě poslouchané muziky přes sluchátkový výstup. Bral jsem Focusrite jako entry level, resp. obecně zvukovky kolem 3k. Jak je to u těch opravdu nejnižších pod 3k netuším, ale na něčem se tam určitě šetří, takže pak asi jak píšeš, na sluchátkovým zesiku.
Ale nejde přeci jen o sluchátkový zesik / poslech, nebo jsem špatně pochopil dotaz? :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pupack píše: Ale nejde přeci jen o sluchátkový zesik / poslech, nebo jsem špatně pochopil dotaz? :)
Řekl bych, že jde. Zmiňuje jenom sluchátka a hudební knihovnu, takže asi převážně poslech.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Pravda, asi mě zmátlo že řešil převodník a že jsme ve "studio recording" tak sem to blbě pochopil.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To jo, ale existují MM zvukovky s kvalitním (nebo alespoň dobrým) sluchátkovým výstupem? Ptám se, abych se případně poučil...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pavlii píše:To jo, ale existují MM zvukovky s kvalitním (nebo alespoň dobrým) sluchátkovým výstupem? Ptám se, abych se případně poučil...

P.
Existují, ale konkrétní modely ti neřeknu, to bych vařil z vody. Řekl bych, že třeba na head-fi.org a podobných fórech někdy možná srovnávali i MM a externí zvukovky, to by mohlo být zajímavé.
Somnus Aeternus
GlaDOSik

Příspěvek od GlaDOSik »

Jde opravdu jen o domácí poslech, takže mi jde hlavně o kvalitu sluchátkového výstupu. Zařadil jsem to sem, protože diskuze o zvukovkách mi jinam moc neseděla. Děkuji za všechny rady. Radši si tedy asi ještě připlatím. Pokud máte ještě nějaké nápady nebo tipy, sem s nimi.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud je pro tebe stěžejnní výstup na sluchátka, pak je nejlepší řešení toto:
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... ace/s-dac/
Pokud vyžaduješ i více "zvukovkové" funkce, tak to chce pogooglit, jaká low-end karta má dobrý sluchátkový výstup. Co jsem zběžně našel, tak třeba Scarlett 2i2 nemá špatnej, ale těžko říct, jak to bude v porovnáním se specializovanými sluchátkovými předzesilovači.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“