Ahoj, rád bych poprosil místní borce, co se ve věcech zvuku trošku vyznaj, o radu:
Mám možnost vzít na bazaru starší mikrofén Rode NT2 (pozor, není to Rode NT2-A, tohle je starší model). Ten mic už se nedělá. Borec za něj chce 3000,-. Nemám odhad, zda je ta cena přiměřená. Co jsem lezl po netu, tak vidím, že tenkrát ještě dělali v Číně a pár řádků jsem přečetl i o tom, že to nebylo úplně ono.
Zajímalo by mne, zda s ním někdo máte zkušenosti a jak si jde dle Vašeho názoru ve srovnání třeba s AKG P220, Audio-Technica AT2035 nebo například http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... e-fc1-mk2/ doporučeným v jiným vlákně.
Obecně sháním kondenzátor s velkou membránou a vyšším SPL (> 140 db). Použití zpěv, overhead, akustický kytary a mám v plánu to použít i na kytarovej aparát (možná v kobinaci s něčím dynamickým, uvidíme, co experimenty přinesou). Cenově kolem 3-4 t.
Díky za rady!!!
Rode NT2 a alternativy
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rode NT2 a alternativy
Golden Age Project - slyším jen samou chválu od lidí kterým věřím = šel bych do něj na místo NT2
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
měl jsem to původně v plánu, ale nesplňuje ten požadavek na SPL, má jen 134db, což mi přijde na kytarovej apec málo.
Ten sE 1a je ale malomembránovej mic - jak je to použitelný na zpěvy? Ono je trošku na pytel, že vhledem k penězům bych rád do začátku nějakej kompromis :-/ p
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle konkrétně jsem na zpěvy nezkoušel, ale tužka od Beyeru docela šla. Nicméně já to nedával jako příklad malomembránového mikrofonu pro tebe, ale jako informaci o SPL 
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jak píše Pavlii to SPL by mělo být v pohodě, nehledě na to, že k apecu stejně dodáš na blízko dynamiku a kondenzát bude o něco dál.Skiner píše:měl jsem to původně v plánu, ale nesplňuje ten požadavek na SPL, má jen 134db, což mi přijde na kytarovej apec málo.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Do studia, že?
Já bych třeba to SPL v tomto případě neřešil, protože si nemyslím, že ti dá kytarovej aparát, byť vyhulen na plno, 140 dB tlaku. O tom že kondík dáš dál než dynamiku by ani neměla být řeč, to je z principu samozřejmost.
Navíc to zkreslení neprobíhá tak, že by ti z mikrofonu při prekročení max. SPL lezla pila, ale například na těch maximálních 134 dB bude zkreslení, plácnu, 0,1%, kdežto nad touto hodnotou už bude například 5%, což si nemyslím, že u kytary poznáš.
sE 1A je použitelný skoro na vše, krom blízkého zpěvu (sbory s ním jdou krásně).
EDIT : Pokud bude přebuzovat vstup mixu/zvuk. karty, uděláš(spájíš) si útlumový článek např. 10 dB. Je to soustava rezistorů, nic těžkýho.
LTH
Já bych třeba to SPL v tomto případě neřešil, protože si nemyslím, že ti dá kytarovej aparát, byť vyhulen na plno, 140 dB tlaku. O tom že kondík dáš dál než dynamiku by ani neměla být řeč, to je z principu samozřejmost.
Navíc to zkreslení neprobíhá tak, že by ti z mikrofonu při prekročení max. SPL lezla pila, ale například na těch maximálních 134 dB bude zkreslení, plácnu, 0,1%, kdežto nad touto hodnotou už bude například 5%, což si nemyslím, že u kytary poznáš.
sE 1A je použitelný skoro na vše, krom blízkého zpěvu (sbory s ním jdou krásně).
EDIT : Pokud bude přebuzovat vstup mixu/zvuk. karty, uděláš(spájíš) si útlumový článek např. 10 dB. Je to soustava rezistorů, nic těžkýho.
LTH