Vox night train

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pavka

Vox night train

Příspěvek od pavka »

Ahoj,chci si pořídit tudle mini hlavu..ještě jsem neměl možnost ji zkusit,ale co jsem slyšel ukázky na netu tak se mi to líbilo...máte s ní nikdo zkušenosti?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Vox night train

Příspěvek od Kinx »

zkoiusel jsem ji jen s nejakym voxackym boxem s "custom" celestionama, ale i tak hrala dobre. vic komprimuje nez tiny terror, ale zase je univerzalnejsi. ma strasne moc gainu a ma docela velkou skalu zvuku. akorat me prekvapilo ze nema takovou dynamiku jako jiny class a apce se kterejma mam zkusenost. hezky zvyrazni i charakter kytary.

nejvic se mi libila kdyz byla na plno
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jeden "voxtrain" je u Bajgera v OVe k odzkouseni. Kolega kytarista si jej bude porizovat, po testovani byl z nej velmi nadseny. Koneckoncu je to fakt luxusni hlava! Jedine minus, ktere bych tomu dal, ze box neni v cene. :lol:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

dneska jsem si zas zahral na tiny terror a ackoliv ten muj nazor nemusi byt bran jakozto uplne relevantni (box 1960A proti voxu s lacinyma celestionama, casovy odstup cca tyden) tak na me pusobi porad jako dospelejsi aparat - umi taky moderni zvuky (i kdyz jich umi min) ale vic bere v potaz kytaru i praci rukou, proste hraje dynamicteji. ale i tak ten vox hraje dobre :)
dankosmile

Příspěvek od dankosmile »

Osobne som si ju bol skusit do kytar.cz a po odskusani som bol nadseny. Momentalne mam kombo AC 30 a toto znie este lepsie :). Otazka ale znie: myslite, ze tych 15 watt bude stacit na stage (kluby, festy)? Mate niekto skusenosti s vykonovo slabsimi aparatmi? Mne je to osobne inak aj sympatickejsie, ale skoda, ze nema dva kanaly.
Ibanez Art Star 50, Danelectro 59 DANO, Squier Jazz Bass, VOX AC 30, MV3 (Bass Head), MikroKorg, Electro-Harmonix Worm, TC Electronics - Chorus/Flanger, Boss TU2, Cry Baby Deluxe, Boss Acoustic Simulator 2, Boss Line Selector, EH nanoMUFF...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co na to říkáte? Mně se to docela dost líbí. Pravda ... proti bazarovému HT-5 ta cena není zas o tolik menší, ale třeba to ještě zlevní. :) Jako cvičítko to zní fakt super.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já toho voxe slyšel nakoplého distortionem, nějaký johnsonem a musím říct, že se mi to líbilo fakt hodně, byl k tomu ten origo box...ale nehrál jsem na to, jen u toho stál. Sám bych si klidně dal říct :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli bude Lil` NT hrát stejně dobře jako velký NT, tak to bude svěží vánek do vod levnějších lampiček :wink: Předpoklady na to má...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
IgyMM

Vox Lil Night Train NT2H

Příspěvek od IgyMM »

Ahoj bratři v kytaře,
jsem mladý kytarista a prozatím mám doma kytarové kombo od Fendera Mustang I, není to vůbec špatný kombíčko, ale prostě chci něco lepšího, zatoužil jsem po lampě. Sháním něco menšího a docela mě zaujali menší zesilovače, konkrétně od Voxe zmenšenina Night Train. Zkoušel jsem ho i v kytaráchcz v Praze a zdál se mi pěkný, nicméně mi pořád vrtá v hlavě a koukám se po internetu jestli náhodou nenajdu něco lepšího nebo tak něco, no a tak jsem se chtěl zeptat jestli máte zkušenosti s tímhle zesíkem, nebo jestli by jste by mi doporučili něco jinýho, lampový kombo nebo tak něco, ještě jsem koukal na Bugeru V22 nebo VHT special 6 ultra, nicméně si říkám Vox je Vox, ale i tak. Investovat bych chtěl něco tak do 10k (bud kombo nebo zesilovač + reprobox). Doporučíte nějakou sestavu? Zkušenosti? Námitky? Rád se nechám poučit, jak říkám moc toho zatím o tomhle nevím ;) budu rád za všechny názory!

http://kytary.cz/vox-night-train-nt2h/HN113489/
Naposledy upravil(a) Bejk dne 27.06.2013 9:50, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem, netřeba zakládat duplicitní.
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Když jsme u Voxu, tak ještě AC4 by možná stál za vyzkoušení.
Buď kombo s desítkou: ZDE
Nebo verze hlava + reprák dvanáctka: Hlava + repro.

Jinak bych koukal na bazaru, jestli s tím nemáš problém, ušetříš dost peněz. Pokud by ti sedly, koukal bych třeba i po Blackheart. Teď je na bazaru jen jejich 15W hlava. Když vydržíš, tak se časem zase objeví určitě i 5W varianta.

Jinak teď je na bazaru i Carvin, kdybys ho chtěl zkusit. Dá se přepnout na 5W.

Třeba by ti sedl i Super champ od Fenderu.

Na bazaru je starý XD, ale těžko říct, jestli by ho majitel vzhledem k povaze inzerátu prodal zvlášť.
Ale je tam i novější model v sestavě hlava + repro X2.

Možná ještě koukni na Laney, LC 15 nebo VC 15. Ještě možná Laney Cub.

Víc mě hned tak z hlavy nenapadá, zajisté se ozve ještě někdo další.

Jde hlavně o to, jaký zvuk hledáš a které kombo (sestava) ti jak sedne. :) Takže pokud moc nevíš, co hledáš, tak to chce v hudebninách vyzkoušet, jak ti jaký zvuky sednou.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

No hledám spíš pěkný čistý zvuk, ale mám rád i ostřejší zkreslení (na to mám krabičky), proto AC4 jsem vyřadil rovnou, taky si myslím, že by nebyla špatná, ale není to prostě to co hledám. Ten Blackheart by mě možná zajímal, jen mám strach, aby to nebyl nějakej šmejd (jak říkám moc toho nevím :D ), nemám s tím zkušenosti, jen takhle co prohlížím obchody no... myslíš teda, že se toho Blackheart nemám bát, když mi sedne?
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak šmejd. Já nejsem technický typ a v kvalitě vnitřních součástek se moc nevyznám. Pro mě jsou to prostě stroje, které můžou mít nárok na poruchu. Když se porouchají, tak půjdu do servisu. Ale Blackheart jsou docela doporučované, někteří na fóru je vlastní/vlastnili, tak ti poví o spolehlivosti víc. Já bych se toho nebál. Ale Blackheart ( pokud vím) přestal existovat, takže nové kusy asi neseženeš, musíš jedině bazar, kde se docela vyskytujou. Ale se svým rozpočtem si můžeš koupit pravděpodobně něco lepšího.

Zkus i hledat na fóru, je tu toho docela dost. Např. VHT 6 je ručně pájené, ale minimálně dva lidi z fóra je tuším brzy po koupi reklamovali.

A ještě nedávno na bazaru lítalo kombo od Mmjuze, to by taky mohlo stát za hřích, o jeho kombech tu najdeš taky dost. :) A kvality zpracování by ses určitě bát nemusel.

Jinak třeba zkus mrknout ještě na Fender Blues junior nebo Pro junior.

Hlavně mnohem víc tě posune, když půjdeš do hudebnin a ty menší komba nebo sestavy si vyzkoušíš. Zjistíš, co ti sedne a co ne a můžeš pokračovat v hledání. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Minimálně moje BH 5 drží už dobrých pár let. Zcela bezproblémový zesák.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Asi dám na tvou radu, udělám si den výlet směr Praha a projedu to tam nějak, pak dám vědět, ale zatím co jsem tak koukal tak se mi pořád líbí ten malej Vox nt2h :D nevíš ještě podle čeho bych měl vybrat reprobox? V těch reprácích se vůbec nevyznám...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Repráky vybírej ideálně podle toho, na co hrají tví oblíbenci, jejichž tvorbu přes ně budeš hrát. Co se boxu samotného týče, vyhni se dřevotřísce, OSB bych ti po nedávné zkušenosti taky nedoporučil a pokud můžeš, před koupí si ho poslechni pořádně nahlas.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

K AC4 byl nemusel být špatný tento box, navíc je za super cenu (za míň jak poloviční cenu nového) :lol:
Navíc jsem od tohoto člověka nedávno kupoval kytaru a vše naprosto vpohodě, seriózní jednání. :wink:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jo, přesně tenhle box mě k tomu taky napadl, ale AC4 je pro něj nakonec asi ze hry. Nicméně ten chlapík už z toho musí být zoufalý, začínal s tím boxem někde kolem 12 tisíc tuším :D
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Nevím proč, ale pořád se mi nejvíc zamlouvá ten Voxík :D asi ho fakt vezmu... ještě ho vyzkouším pořádně. Myslíte, že utáhne 12" reprobox? K Night Train se dělá modelová řada reproboxů, ale ten 10" se mi zdá moc malej, nevim. Co myslíte?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslím si, že vklidu utáhne i 2x12 :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Kombo BlackHeart BH-5, kdybys měl blízko na vyzkoušení. Skoro nové, ale srazil bych cenu.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“