ESP alebo IBANEZ

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Ktora gitara?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

dalabo

Re: ESP alebo IBANEZ

Příspěvek od dalabo »

Ibanez.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bummer píše: A mám pocit, že jsem v commentech u toho videa četl, že mají ty kytary se standard laděním problém.
Proč by měly být? Kobylku to má seřiditelnou (oktávy), takže no-problem. Jen samozřejmě jsou pak struny tvrdší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nero píše:
Bummer píše: A mám pocit, že jsem v commentech u toho videa četl, že mají ty kytary se standard laděním problém.
Proč by měly být? Kobylku to má seřiditelnou (oktávy), takže no-problem. Jen samozřejmě jsou pak struny tvrdší.
Jen říkám, co jsem četl. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Škoda že autor toho commentu nevysvětlit důvody. Protože jinak to je jen jedna paní povídala a to bych vůbec neřešil :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dealglory

Příspěvek od Dealglory »

takze ta ibaneza bude vhodna na standardne ladenie a na metal a rock?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, v pohodě.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
frenk54

ESP x Ibanez

Příspěvek od frenk54 »

Zdar :D potřeboval bych poradit ohledně výběru kytary. Zatín hraju na kytaru značky stagg, ale celkem rád bych ju vyměnil :D nejvíc mě zaujaly tyhle kytary http://kytary.cz/esp-ltd-m-50-bks/HN093 ... 3godJnwAhQ pak http://kytary.cz/esp-ltd-m-10-bks/HN121613/ a nebo http://www.audiotek.cz/product-17492-ibanez-grg270b-bkn . Pokud možný byl bych rád kdyby ste jsem sdíleli i jiné kytary v cenové relaci tak do 7 500 :D jde mi o to aby mi kytara vydžela na delší dobu . Pokud jde o typ a využití tak nejlíp superstrat kterej se hodí na thrash metal :D dík za každou dobrou radu :D
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 20.06.2013 20:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem, netřeba zakládat duplicitní.
José

Re: ESP x Ibanez

Příspěvek od José »

Bazar?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Bazar? (třikrát lepší kytara za třetinu peněz?)

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Měli jste za ten bazar místo otazníku dát vykřičník. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Na bazar už jsem se díval a je problém s tím že nemožu najit nějakou ideální poptávku :D nejspíš kvůli tomu, že upřednostňuju ESP, ale je to tam skoro samá 7-stunka a to mě nějak nebere :D
José

Příspěvek od José »

Jen drobnost, bacha na označení těch kytar. Jsou to LTD, což je sice podznačka ESP, ale opravdové ESP jsou jiná cenová...
Edit: Počkej vždyť ibanezek se tam válí tuna za přiměřený peníze...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Já už to tady psal, Ibanez vždy poskytnul přiměřený poměr kvality a kvantity. Hooodně mi toho prošlo rukama. Půlka nástrojů byla Ibanez. Myslím, že poslouží i jiným. Jen nekupuj to nejlevnější a nekupuj to nové. To je úchylné, to je neporozumění trhu, jak funguje.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

Z těch, cos psal, spíš ten Ibanez, ale kolem 7500, - je i ESP LTD MH-103QM (7700,-), nebo levnější ESP LTD MH-50FR BK (7200,-) - obě LTD mají slušnější vibráto Floyd Rose special, nebo se zkus podívat na Corty. Pokud nějaký z těch LTD, cos psal, tak spíš tu s pevnou kobylkou (struny skrz tělo) - je pravděpodobnější, že se bude míň rozlaďovat, než tremolo bez zámků. Bazar je taky možnost, jde o to, jestli chceš novou, nebo je ti jedno :)
José

Příspěvek od José »

Vždyť se tam válejí i ib RG 470, za tu samou cenu jak v tom obchodě grg 270. A ta už má vibráto slušný..
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

No uvidím zatím chvíli vyčkám na nějaký inzeráty k ESP :D nemyslím že ibanez by byla špatná kytara, ale nějak se mi pošťasnilo si teď na jednu ibanez zahrát a nehrálo se mi moc dobře. Šlo o to, že ikdyž byla kytara naladěná podle ladičky tak mi furt nezněla tak eště furt váhám :D
junapetr

Příspěvek od junapetr »

frenk54 píše:No uvidím zatím chvíli vyčkám na nějaký inzeráty k ESP :D nemyslím že ibanez by byla špatná kytara, ale nějak se mi pošťasnilo si teď na jednu ibanez zahrát a nehrálo se mi moc dobře. Šlo o to, že ikdyž byla kytara naladěná podle ladičky tak mi furt nezněla tak eště furt váhám :D
Když zavrhneš celou produkci protože se ti jedna kytara nelíbí tak se může stát že nakonec budeš bez kytary.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Špatně seřízená kytara a může za to Ibanez :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

frenk54 píše:No uvidím zatím chvíli vyčkám na nějaký inzeráty k ESP :D nemyslím že ibanez by byla špatná kytara, ale nějak se mi pošťasnilo si teď na jednu ibanez zahrát a nehrálo se mi moc dobře. Šlo o to, že ikdyž byla kytara naladěná podle ladičky tak mi furt nezněla tak eště furt váhám :D
Ibanez dělá desítky let v určitých kategoriích jedny z nejlevnějších a nejlepších kytar na světě. Prosím, vyber si, jdi do toho. Musíš trošku hrát, ne se ptát tady na foru.
Je to něco jako Sony, tam se také moc nespleteš. Pokud víš, co myslím. To je ta kategorie.

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

martina72 píše: Ibanez dělá desítky let v určitých kategoriích jedny z nejlevnějších a nejlepších kytar na světě.
Už je trochu jiná doba. Má mnohem větší konkurenci, než si asi uvědomuješ. Poměr cena/kvalita u nejlevnějších Ibanezek není zas takový zázrak.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“