ESP alebo IBANEZ

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Ktora gitara?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: ESP alebo IBANEZ

Příspěvek od martina72 »

Nero píše:
martina72 píše: Ibanez dělá desítky let v určitých kategoriích jedny z nejlevnějších a nejlepších kytar na světě.
Už je trochu jiná doba. Má mnohem větší konkurenci, než si asi uvědomuješ. Poměr cena/kvalita u nejlevnějších Ibanezek není zas takový zázrak.
Naprostý souhlas. Je potřebí vybírat. Něco může být nové, něco je lepší 20 - 40 let staré.
Když jsem přišel ke klukoj, kterej měl na podlaze rozložené Ibanezy ze sedmdesátých let, nevěděl jsem, kde si na to půjčit, chtěl jsem je všechny.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

José píše:Vždyť se tam válejí i ib RG 470, za tu samou cenu jak v tom obchodě grg 270. A ta už má vibráto slušný..
Jasně, že na bazaru pravděpodobně sežene lepší kytaru levněji, ale to už jste psali - ptal se na tyhle. Většinou, když se tady někdo ptá na nějakou kytaru, objeví se obligátní bazar. Kupování použitý kytary má taky svoje úskalí.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Gridchaser píše:
José píše:Vždyť se tam válejí i ib RG 470, za tu samou cenu jak v tom obchodě grg 270. A ta už má vibráto slušný..
Jasně, že na bazaru pravděpodobně sežene lepší kytaru levněji, ale to už jste psali - ptal se na tyhle. Většinou, když se tady někdo ptá na nějakou kytaru, objeví se obligátní bazar. Kupování použitý kytary má taky svoje úskalí.
Nemá, použitá kytara je o hodně čitelnější, než nová ... a levnější. Nová kytara je v podstatě na 90% po všech stránkách horší než starší. Pro laika či amatéra či začátečníka je nová kytara obrovský risk. Emocionální i technický. Novou kytaru si může koupit jen znalý člověk, který přesně ví, co chce, a umí to posoudit.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
José

Příspěvek od José »

Ale prakticky jsou ty úskalí stejná jako při nákupu nové, jen při chybě jsou menší ztráty a když chyby není(většina případů) tak je daleko větší zisk..
Edit: kupodivu, ale tu musím s martina72 (jak to mám skloňovat?) souhlasit. A ještě mne předběhl. Ha
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

Nu, já se nepřu :), radši si kupuju novou kytaru, protože si ji člověk od začátku vyhraje podle svýho, chovám se k ní slušně, vím, že mi nikde nespadla, jak jsem ji měl uloženou atd. Nicméně použitou mám taky a jsem s ní spokojen. Toť vše, ale myslím, že tohle téma není o tom, jestli použitá nebo nová, ale o názoru na určitý typy kytar, v kterémžto ohledu jsem už svoje poselství sdělil :D.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

martina72 píše:
Gridchaser píše:
Nemá, použitá kytara je o hodně čitelnější, než nová ... a levnější. Nová kytara je v podstatě na 90% po všech stránkách horší než starší. Pro laika či amatéra či začátečníka je nová kytara obrovský risk. Emocionální i technický. Novou kytaru si může koupit jen znalý člověk, který přesně ví, co chce, a umí to posoudit.
Totéž ovšem s použitou. Na novou máš záruku a když s ní bude něco špatně, tak ji reklamuješ nebo v případě online nákupu prostě vrátíš. Už jsem viděl tolik kytar, co lidé prodávají, ve špatném stavu, že bych jejich koupi začátečníkovi ani v nejmenším nedoporučil, protože úskalí jejich nákupu a případnou možnost napravení problémů s nimi nedokáže zhodnotit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Njn obojí má svoje výhody aji nevýhody :) co se týče těch ibanez nemyslím si že sou to špatný kytary jenom říkám, že sem z ní neměl moc dobrej dojem :D jinak vidím to tak, že se vypravím do města a tam pozkouším nějaký jiný typy :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

frenk54 píše: jinak vidím to tak, že se vypravím do města a tam pozkouším nějaký jiný typy :D
To je to nejrozumnější, co můžeš udělat :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
skyliner

Příspěvek od skyliner »

čao hele chtěl sem se zeptat na názory na tyhle 2 kytary
ESP http://kytary.cz/esp-ltd-h-351nt-stbc/HN117965/
Schecter http://www.audiotek.cz/product-56879-sc ... atin-black
Popřipádě do které je lepší jít.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Prosím příště trochu hledej než se zeptáš, abys měl alespoň základní informace a na ty doplňující se pak můžeš rovnou zeptat.
post548454.html?hilit=Schecter%20Damien%206#p548454
elektricke-kytary/kytary-schecter-t7007 ... Damien%206 - Tady to chce prolézt trochu víc možná
Zkus ještě trochu pohledat co na ně říkají místní a pak se kdyžtak ptej dál.
Já bych šel osobně do Schecteru, přijde mi pohodlnější a zvukově zajímavější, LTD ESP mi prostě nějak nesedí, zvlášť tenhle typ na mě působí dojmem vyšperkovat, vzhledově zaujmout a prodat- hrubě řečeno :). Ale za chvíli přijde někdo kdo ti poradí naopak LTD třeba a ty stejně zjistíš, že nejlepší varianta je (jak už je tu milionkrát napsáno) zajít do hudebnin a obě kytary si vyzkoušet, podle toho se rozhodnout na místě, která ti více sedla do ruky a do ucha.
del

Příspěvek od del »

Na ESP LTD mám podobný názor i já. Tyhle kytary mi přijde, že líp vypadají než hrajou a ještě za neúměrnou cenu, obzvlášť u všelijakých těch signature modelů. Myslím, že v poměru cena/zvuk jsou dost průser. Co se týče "pravých" ESP (Standard série), tak tam je to trochu jiná písnička (taky za jinou cenu). Tyhle kytary, přesto, že jsou sériovky (výroba v Japonsku), se totiž montují v japonských Custom Shopech (proto má ESP imho tak dobrou pověst ve výstupní kontrole). Občas si lidi tyhle dvě značky bohužel spojují a pak tím dost trpí dobré jméno ESP. Možná i proto v roce 2013 ESP zrušilo série ESP Standard (nechalo jen asi 4 modely), změnilo jejich označení na E-II a skutečné ESP už budou nést jen kytary pro japonský trh (špičkové Original série) a Custom Shop. Mám pocit, že dokonce ruší i Signature modely. Ono vůbec ESP v Japonsku je něco asi jako Suhr v USA a veškeré ty jejich LTD a Standardy pro zaoceán-only jsou, když to řeknu nadsazeně, odpadem, ve srovnání s tím, na co jsou japonci zvyklí tam od nich kupovat. :D
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Ona je tak kytara v rámci Schecter ceníku lehce nadprůměrna, což by taky mohlo být jistý měřítko.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“