Co hrát na svatbě (obřad)?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Co hrát na svatbě (obřad)?

Příspěvek od rotten77 »

Čau, koncem června jsem byl pověřen tím že mám kamarádce hrát na svatbě během obřadu. Problém je, že nejsem žádný virtuóz, takže sám bych to asi neuhrál. Řeším proto, jak to nejlíp celé zařídit. Nebude tam k dispozici elektrika, takže odpadá možnost, že bych to nějak zkombinoval se synťákama/PC. Mám tedy dvě otázky:

1) Co vlastně hrát?
Taková ta klasika (nevím jak se to jmenuje) se mi moc hrát nechce. Přemýšlel jsem, že bych pro to i něco jednoduchého složil, ale na to už asi nemám čas :-)

2) Jak to vlastně hrát?
K dispozici jsem já - kytara. Můžu hrát buď doprovod, nebo "sólo".
Dál můžu sehnat druhou kytaru, saxofon, jenže nikomu se do toho moc nechce :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Co hrát na svatbě (obřad)?

Příspěvek od Hendrek »

Zdá se mi (po účasti na několika svatbách z poslední doby), že je dost populární Hallelujah.

Takže pokud zvládáš hrát a zpívat zároveň (případně dát ten vokál saxofonu)...
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Napadá mě Cavatina z filmu Deerhunter. Nádherná skladba, byť hodně těžká.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

zaza_3121 píše:Napadá mě Cavatina z filmu Deerhunter. Nádherná skladba, byť hodně těžká.
Velmi dobrý nápad, skladba je nádherná a na obřad sedí. Jen nechápu, co je na ní těžkého, technicky je to tak na začátek druhého roku kytarového hraní, tedy pro děti. Ovšem hrát by to měl dospělý, spíš starší člověk, který tam dá ten prožitek, cit, nadhled, život.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

:cry: Tak to potom vůbec neumím hrát na kytaru :(

:roll:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

martina72 píše:
zaza_3121 píše:Napadá mě Cavatina z filmu Deerhunter. Nádherná skladba, byť hodně těžká.
Velmi dobrý nápad, skladba je nádherná a na obřad sedí. Jen nechápu, co je na ní těžkého, technicky je to tak na začátek druhého roku kytarového hraní, tedy pro děti. Ovšem hrát by to měl dospělý, spíš starší člověk, který tam dá ten prožitek, cit, nadhled, život.
Já bych to nezahrál, tyhle brnkačky neumím, to bych musel hrát na dvě kytary :-)

Každopádně díky za tipy. Nejspíš to dopadne tak, že jsem "přemluvil" kluky, co budou hrát potom na párty, že by odehráli i ten obřad. Bubeník se živí jako trombónista, takže na podobné akce je zvyklý. Nějak to dopadne :-)
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Řekni martině72, ten ti to tam zahraje procítěně ;)
Naposledy upravil(a) zaza_3121 dne 22.06.2013 13:44, celkem upraveno 1 x.
Brnkal

Příspěvek od Brnkal »

rotten77 píše:Čau, koncem června jsem byl pověřen tím že mám kamarádce hrát na svatbě během obřadu. Problém je, že nejsem žádný virtuóz, takže sám bych to asi neuhrál. Řeším proto, jak to nejlíp celé zařídit. Nebude tam k dispozici elektrika, takže odpadá možnost, že bych to nějak zkombinoval se synťákama/PC. Mám tedy dvě otázky:

1) Co vlastně hrát?
Taková ta klasika (nevím jak se to jmenuje) se mi moc hrát nechce. Přemýšlel jsem, že bych pro to i něco jednoduchého složil, ale na to už asi nemám čas :-)

2) Jak to vlastně hrát?
K dispozici jsem já - kytara. Můžu hrát buď doprovod, nebo "sólo".
Dál můžu sehnat druhou kytaru, saxofon, jenže nikomu se do toho moc nechce :-)
Pokud nejsi virtuóz, nemáš nic připraveno a chceš aby měla kamarádka na ten obřad pěknou vzpomínku, pak Ti nezbývá nic jiného než si objednat nějakého profíka. Vzhledem k ceně a absenci el. proudu bych to viděl na nějakého varhaníka s přenosným mechanickým harmóniem s měchy nebo se samohrajkou na baterky. :wink:

Přidám ještě malou inspiraci: http://www.chaloupsky.op.cz/svatby/repertoir_svatby.htm
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Nebo můžete bejt drsní a složit se jí, jako dar, na skotskýho dudáka.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“