Struny ve vyšších polohách
Pravidla fóra
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Struny ve vyšších polohách
Ahoj, už nějaký ten pátek hraju na baskytaru a narazil jsem na menší problém ve hře. Špatně se mi malíkem a prsteníkem chytají vyšší tóny na e-struně asi od devátého pražce. Chci se tedy zeptat jestli je lepší to cvičit nebo prostě hru přenést na vyšší strunu. Na tom éčku mi to různě sklouzává atp, určitě to znáte. Je mi jasný, že hlavní by asi mělo být jak se mi to bude hrát nejlíp, ale přec jenom je lepší jít po cestě trnité a dočkat se růží než se vydat po pěšině a najít jen kopretiny (přirovnání, kopretiny sou normálně taky hezký kytky:D)
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Obecně se doporučuje spíš hrát pokud možno v jedné poloze na více strunách a nejezdit jen po ečku po celym krku, ale umět se vyplatí oboje, jinak, pokud ti sklouzává malíček, nechytej to konečkem prstu ale plochou, aspoň to ečko, páč je dost silný, ale časem na to přijdeš 
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Aha sorry, asi jsem tě hrubě podcenil
předpokládám, že chytáš éčko konečkem malíčku, to by mělo být správně, pokud máš ale tenký prsty (jako já) tak to může být problém, zkus mačkat větší plochou, třeba celým posledním článkem prstu, pak už ti nemá nic co kam skouznout 
Myslím že nikdo nemačká ečko konečkem malíčku..to sand ani nejde...Stanley píše:Aha sorry, asi jsem tě hrubě podcenilpředpokládám, že chytáš éčko konečkem malíčku, to by mělo být správně, pokud máš ale tenký prsty (jako já) tak to může být problém, zkus mačkat větší plochou, třeba celým posledním článkem prstu, pak už ti nemá nic co kam skouznout
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Já tak různě, ale jde to, příklepy se jinak hrát snad ani nedajKIWI píše:Myslím že nikdo nemačká ečko konečkem malíčku..to sand ani nejde...Stanley píše:Aha sorry, asi jsem tě hrubě podcenilpředpokládám, že chytáš éčko konečkem malíčku, to by mělo být správně, pokud máš ale tenký prsty (jako já) tak to může být problém, zkus mačkat větší plochou, třeba celým posledním článkem prstu, pak už ti nemá nic co kam skouznout