Import bicích samplů do sekvenceru, proces tvorby samplů

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
klobasnik

Import bicích samplů do sekvenceru, proces tvorby samplů

Příspěvek od klobasnik »

Ahoj, okouzlily mě nástroje firem Toontrack a Steven Slate Drums. Protože jsem ale iOSák, nemohu tyto nástroje využít tak, jak bych chtěl, tedy na iPadu.
Na něm ale mám sekvencer, ve kterém se mi bicí pěkně píšou. Program taky umožňuje tvorbu vlastních bicích sad importem například z Dropboxu.
Jde o to, že bych se případně nemusel omezovat na software pro danou platformu.
Mám nejasno ve věcech okolo velocity a samotné tvorby samplů.
Vezměme si třeba tento produkt: http://www.toontrack.com/products.asp?item=11
Podílel se na něm Tomas Haake z Meshuggah. Dalo by se velmi zjednodušeně říci, že Tomas seděl u sestavené, naladěné a vyladěné sady bicích včetně daných mikrofonů, a postupně třískal do všech bubnů a činelů? Je pravda, že se pro realističtější záznam používá záznam všemi mikrofony naráz? Myslím, že se tomu říká bleed.
Jak je to s velocity? Jde jen o hlasitost? Jde o zeslabování daného samplu nějakou konstantou, přičemž nejvyšší hodnota je ona rána, kterou daný bubeník zasadí do daného předmětu?
Napadlo mě, že bych si celou sadu mohl na počítači nahrát třeba do .wavu s následným exportem z počítače a importem do iPadu. Získal bych tím plnohodnotný bicí automat se stejně kvalitními zvuky jako v PC podobě?
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: Import bicích samplů do sekvenceru, proces tvorby samplů

Příspěvek od DJ Murano »

Tak jak to vysvětluješ, jsem to pochopil, že ve výsledku budeš mít co buben (činel), to stopa. Jenomže tak to není. Tyhle softwary fungujou na principu co stopa, to mikrofon, A tak když chceš bouchnout třeba do virblu, tak se ti to ozve z každý stopy trochu jinak, a tím se dosahuje toho výslednýho reálnýho zvuku. Nějak by toho docílit šlo, ale bylo by to děsně složitý a nejsem si jist, jestli to ten tvůj sekvencer pobral. A s tou intenzitou je to tak jak říkáš, čím menší intenzita, tím menší rána a naopak. To je, řekl bych, daleko důležitější parametr na reálnost, než samotnej charakter zvuku :wink:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“