Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
JakubMatuska

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od JakubMatuska »

Ahoj lidičky, po 4 měsících zpívání a hraní na kytaru jsem se rozhodl nahrát vlastní cover písničky. Chtěl jsem hlavně zjistit jak na to bude reagovat okolí, jestli se to dá poslouchat, což bych rád věděl i od Vás :)
PS: trochu jsem si tu písničku poupravil, ty tóny jsou delší, protáhnutý, zní mi to takhle líp, přeci jen je to cover a nemusí to bejt přímo totožné

Budu rád za všechny poznámky, co dělám špatně, co zlepšit a tak :)

http://www.youtube.com/watch?v=4bcBz2_r7HQ
martincihak

Příspěvek od martincihak »

Ahoj, pokud se budu zamerovat na zpev, tak tam to neni nic moc. Pokud najizdis na ref, kde by melo byt to nejlepsi a ty tam podsadis svuj hlas, tak to ztraci uplne smysl daneho songu. V tvem pripade bych si zkusil nejprve nahrat nastroj a pak samostatne zpev.

Celkove v te pisni litas rytmicky nahoru, dolu.
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
JakubMatuska

O tom refrému vim no, nemám ponětí proč jsem to zazpíval tak nízko, zkusim to nahrát eště jednou a trochu se do toho hlasu opřít. Jak to myslíš lítáš rytmicky nahoru a dolu? Jinak děkuju za názor
martincihak

No, tak s tou rytmikou je to asi takhle...zkus si od začátku tvého songu klepat do rytmu rukou a uvidíš, že to prostě nedáš ani omylem. Docela základ je hrát v rytmu, potažmo v tempu, a tím myslím furt stejně. Příště si zkus ještě naladit kytárku...uvědom si, že jsou tady lidi, co docela slyší a tím je to trošku tahá za slechy =o)

Nemám absolutně nic proti tvé vlastní úpravě, ale nejde to pojmout takovým způsobem jako ty. Vsadím co chceš, že to nikdy nezahraješ stejně =o)) prostě nějaký pravidla by muzika měla mít a ty se mají dodržovat.

Jinak si myslim, že toto se dá i zpívat. Tvůj projev je spíš jako povídání a kytarovým podkresem.
Mikrofon - Shure C606
JakubMatuska

Ty myslíš u kytary rytmiku, no tam je to takový nijaký, to máš taky pravdu. Kytárka by snad naladěná bejt měla, možná to bude tim že jsem to maličko upravoval v cubase. Teprve začínám co se týče muziky, tak vím že to je hrozné, ale chtěl jsem slyšet názor někoho kdo tomu rozumí, ať se mohu poučit a trochu se posunout dál. Zazpívat se to určitě dá, ale to "povídání" je takhle schválně, ani Klus to v originálu vyloženě nezpívá.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Myslím Jakube, že tě z rytmu vyhazuje kytara. Ono to vybrnkávání není zas tak jednoduchý a i tam je třeba držet správný rytmus, jinak to jde všechno z kopce.
Jak jsem zde již několikrát psal, Kluse nemám rád. Musel jsem si najít a pustit originál. Zjistil jsem, že ten song je zvláštní i v originálu (taková smršť, jako kdybych četl noviny a do toho něco bezhlavě brnkal). Chápu tedy, když v tom někdo lítá. Zkus od něj nahrát něco jiného ;)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Nazdárek, tak tu mám zase něco na okomentování, snad se bude líbit je to písnička od Linkin Park http://snd.sc/1751DiK Pište názory. Moc dík ;-)
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

To Flaming> super !
Tak si sem taky přihodím něco svýho:
martincihak

to kelley:
na tu angličtinu moc nesázej. Tvá výslovnost je příšerně tvrdá (příliš česká), a to jsem na AJ docela benevolentní.

Celkový přednes je jak z 80. možná 90. let. Typiše čechyše oneman show...puštěný podkres do kláves a k tomu mikrofon možná ještě kytárka zavěšená na krku...takhle si tě normálně představuju. Zazpívané jako pro domov důchodců, tam by se babičky tutově dobře bavily o tom není pochyb. Zde je však trošičku jiný publikum a troufám si říct, že si pár lidí fakt vážim, ačkoliv jsem třebas od nich ještě nic neslyšel, ale jejich názory mi řeknou hodně. (tímto apeluji na ty, kterých se to týká, aby se pochlapili-myšleno oboupohlavně =oP)

Ale musím říct taky něco pozitivního. Kdybych byl někde na vesnický zábavě a ty by jsi tam hrál, vůbec bych se nestyděl si jít zatančit s ženskýma a s tebou bych békal do samého rána neboť repertoár tobě podobných muzikantů, je velice rozmanitý a dokážete hrát dlouhé hodiny. Radši toto než pouštěče CD a to myslím zcela upřímně. Ahu, Martin
Mikrofon - Shure C606
kelley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Martine, OK, beru :-) S angličtinou jsem si teda myslel, že jsem na tom líp, ale rodilý mluvčí nejsem, to je jasné...
A co se týká tvé představy - přesně tak jak si to představuješ, tak ta nahrávka skutečně vznikla (nebylo to z kláves ale ze Sonaru, ale v proncipu je to totéž). Pro "one man show" mám docela široký záběr, jen s kytarou na krku (na klávesy nehraju), od Plíhala a Nohavici přes Lucii a Eltona Johna a Beatles třeba až po Extreme a Led Zeppelin ;-) Takže by sis snad zabékal do sytosti. Když se někde mezi lidma zmíním, že hraju na kytaru, tak samozřejmě chtějí, abych zahrál. Jenže mě už nebetyčně sr..y ty jejich "Bedny vod whisky, Dajány a Stánky", tak to už radši Eltona Johna.
Tahle skladba je z roku 1970, takže jsem ji vlastně zmodernizoval :D A těch vesnických zábav jsem na sklonku totáče skutečně taky pár odehrál...
Ad "trošičku jiný publikum" - to mi připadá poněkud troufalé, takhle zevšeobecňovat na celé fórum.
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Mne se to líbilo. Je to opravdu lepší než nějaký český vypalovačky. Fandím
kelley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

FLAMING.RECORDS píše:Mne se to líbilo. Je to opravdu lepší než nějaký český vypalovačky. Fandím
:) Díky, od tebe to obzvlášť potěší, protože narozdíl od jiných o tobě vím, že sám zpíváš skvěle.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

JakubMatuska píše:Ahoj lidičky, po 4 ...
Sykavky, a obecně blbě vyslovuješ. Dávej si na to majzla. Přijde mi, že to občas trochu šidíš přes nos. Hraj toho míň na tu kejtru a soustřeď se na zpěv. Je dost vidět, že se děsně soustředíš, aby si to nepokazil, mít něco nacvičenýho neni jen o tom, že si zapamatuješ kila. POkud to nejseš schopnej zahrát o půlnoci a poslepu, nemůžeš čekat, že se Ti to podaří zazpívat nějak extra dobře.
Sektor píše: Jak jsem zde již několikrát psal, Kluse nemám rád.
Hehe, já taky ne.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Snažím se zrovna nějak zpívat. Neumím to, hlavně se pořád stydím zpívat nahlas, nebo nevím v čem je problém. Dělají mi problém hloubky a i výšky :D
Tady jsem jen tak nahrál Limp Bizkit - Behind Blue Eyes, zároveň s tím i hraju na kytaru, takže je to o to těžší.
Konstruktivní kritika vítána :) Je to první nahrávka zpěvu ever.

https://app.box.com/s/wc9myruv12awv6gykd5n

edit: Tak nějak se mi povedlo trochu překonat strach a snad poprvé v životě se do zpěvu aspoň trochu opřít :D Snad to časem vytrénuju.
https://app.box.com/s/shjiimcw79d29qusli5l
DexterBzuk

Příspěvek od DexterBzuk »

Limp Bizkit - Behind Blue Eyes hahaha.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

DexterBzuk píše:Limp Bizkit - Behind Blue Eyes hahaha.
:?: :?: :?: Rozveď myšlenku. Jinak to není konstruktivní kritika, ale výsměch, a to se mi nelíbí.

Frostys:
S těma výškama máš problém. Ani jednou ses intonačně na ten vrchol nedostal, vždy jsi na něj najížděl glisandem zespod a skončil pod vrcholem. Když chceš zpívat výšky, v hlavě si naopak představuj, že budeš zpívat hluboko, otevře se ti krk a dostaneš se nahoru jednodušeji, prostě si intonaci v hlavě představuj přesně naopak. U hloubek si představ, že jdeš nahoru, a u výšek, že jdeš dolů. Funguje to. Není to můj výmysl, učili nás to tak ve sboru.
Tu písničku jsem měl taky kdysi v repertoáru, ale už ji nezpívám, protože jsem s těma výškama taky bojoval.
Pracoval bych taky více s dynamikou. Tedy u slok zpívat tak, jako v první nahrávce a u refrénu přidat hlasitost, tak jako ve druhé.
No, kdybys to zpíval třeba spolužačkám, tak by to mělo úspěch, to zase jó. :)
Zahrané to bylo pěkně.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Díky. Jak říkám, teprve začínám :)

DexterBzuk měl možná na mysli, že je to vlastně celé cover The Who - Behind Blue Eyes. I na youtube se setkávám s "hejtujícími" komenty u různých videí, když někdo napíše, že to je Limp Bizkit :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ok, The Who nemám naposlouchané, musím si rozšířit obzory, dík za info.
DexterBzuk

Příspěvek od DexterBzuk »

Omlouvám se za ne zrovna konstruktivní kritiku, jen mi z toho prohlášení bylo tak smutno, až jsem se s tím musel vyrovnat humorem.

Jinak pokud je tohle pro tebe teprve začátek, zvlášt jestli je to doopravdy tvá první nahrávka zpěvu, máš rozhodně na čem stavět, ale konkrétněji ti poradí jiní (viz. Hendrek).
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Z čeho konkrétně ti bylo smutno? :)
Jinak je to tak, jak říkám. Zpíval jsem si jen tak potichu (jako na první nahrávce) občas při hraní na akustiku, abych se naučil zároveň hrát a "zpívat". Teď jsem dostal chuť se naučit zpívat, tak si tu krákám :)
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“