Hi-gain zesilovač o 15 000
Pravidla fóra
Re: Bazarový zesilovač do 15 000
Stále ma ťahá ta Bugera, ale neviem si predstaviť ako by som fungoval bez mastru. Už vidím ako by to v skúšobni stále pískalo. Takže Laney opať asi víťazí. 
Carpe Diem
Pískání bych se nebál. Spíš toho uhýbání před padající omítkou.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
To je asi jediná nevýhoda, pretože zatial ma najviac láka tá Bugera, hlavne to že by teoreticky by som si ju mohol kúpiť aj novú. 
Carpe Diem
Udělám si reklamu - kolem toho rozpočtu mám na bazaru Orange. Imho oproti Bugeře úplně jiná liga. Co jsem to tu četl, požadavky splňuje.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Hledám, hledám a nenacházím. Už jsem celkem bezradný. Včera jsem byl zkoušet rok starý ESH 2000 s 6v6 a docela mě to zklamalo. Ta verze (i když zrezlá) s 6l6 hrála daleko líp. MIDRANGE jsem musel úplně vypnout, aby to bylo mně poslouchatelný, nevím čím to je...
Na bazaru se teď nenachází skoro nic pro mě použitelného. Modernější zkreslení se slušným nezkresleným zvukem se mi zdá nedosažitelné (v této cenové kategorii). Celkem mě zaujalo Orange TH 30 ale zvuk je zas takový plošší, gumový, nicméně by se to blížilo k tomu co bych chtěl, existují ještě nějaké alternativy k tomuto aparátu? Poslouchal jsem Rockera, ale ten mi přijde fakt víc do klasického rocku.
EDIT: ukázka toho TH http://www.youtube.com/watch?v=tfm_AFusMms
Na bazaru se teď nenachází skoro nic pro mě použitelného. Modernější zkreslení se slušným nezkresleným zvukem se mi zdá nedosažitelné (v této cenové kategorii). Celkem mě zaujalo Orange TH 30 ale zvuk je zas takový plošší, gumový, nicméně by se to blížilo k tomu co bych chtěl, existují ještě nějaké alternativy k tomuto aparátu? Poslouchal jsem Rockera, ale ten mi přijde fakt víc do klasického rocku.
EDIT: ukázka toho TH http://www.youtube.com/watch?v=tfm_AFusMms
Naposledy upravil(a) Thrall dne 25.06.2013 15:45, celkem upraveno 1 x.
Pokud jseš odněkud od Plzně, můžu nabídnout na vyzkoušení svojí bestii. GH jsi asi zkoušel, ale tohle má ještě druhej, úplně nezávislej kanál, co jde od čistého až po americké vintage rockové zkreslení.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Promeškal jsi Mesa caliber 50+ za 14 tisícovek...
To je možné, za takovou cenu??Latam píše:Promeškal jsi Mesa caliber 50+ za 14 tisícovek...
Je to tak, byl tam.
No zítra zajedu zkusit TH 30 tak uvidím, co mi to poví... Myslíte, že je to dobrý zesilovač? Jinak si fakt říkám, že s tím HI-GAIN jsem to celkem přehnal. ::)
EDIT: Měl bych ještě dotaz, co by jste zvolili Orange TH30 nebo Bugeru 333xls? Jde mi hlavně o zpracování. Z hlediska zvuku, snad více méně splňují to co bych očekával od obyčejného slušného zesilovače za dobrou cenu. Dle ukázek je Bugera hodně zajímavá a nějak nechápu tu cenu, tak si říkám, kde bude ubráno...
EDIT: Měl bych ještě dotaz, co by jste zvolili Orange TH30 nebo Bugeru 333xls? Jde mi hlavně o zpracování. Z hlediska zvuku, snad více méně splňují to co bych očekával od obyčejného slušného zesilovače za dobrou cenu. Dle ukázek je Bugera hodně zajímavá a nějak nechápu tu cenu, tak si říkám, kde bude ubráno...
co treba jeste zkusit neco takoveho? http://kytary.cz/laney-irt60h-ironheart/HN122332/
na lepší úrovni zpracování bude určitě orange. Bugera spadá pod Behringer, tak to mě trochu odrazovalo při koupi. Kdysi jsem tu někde viděl téma přímo o Bugera zesilovačích kde si lidi celkem stěžovali na zpracování. Pokud nepreferuješ tři kanály, tak bych bral orange
EDIT: Bugera je prostě čína, která to přiznává a netají se s tím
na lepší úrovni zpracování bude určitě orange. Bugera spadá pod Behringer, tak to mě trochu odrazovalo při koupi. Kdysi jsem tu někde viděl téma přímo o Bugera zesilovačích kde si lidi celkem stěžovali na zpracování. Pokud nepreferuješ tři kanály, tak bych bral orange
EDIT: Bugera je prostě čína, která to přiznává a netají se s tím
Díky za tip, nad touhle hlavou už jsem taky laboroval, ale přijde mi spíš do tvrdších stylů.
Bugera - Právě že jsem četl recenze od lidí, kteří zvuku dost rozumí a chválí jí. Nicméně z toho zpracování mám dost strach. Dám pěníz za lampy a chci abych do toho minimálně rok nemusel hrabat. A ne, že mi odejde poťák, pak druhej... Pak patice u lampy a podobně. Nechci ale Bugeře křivdit, takže budu rád, když mě někdo vyvede z omylu..
Bugera - Právě že jsem četl recenze od lidí, kteří zvuku dost rozumí a chválí jí. Nicméně z toho zpracování mám dost strach. Dám pěníz za lampy a chci abych do toho minimálně rok nemusel hrabat. A ne, že mi odejde poťák, pak druhej... Pak patice u lampy a podobně. Nechci ale Bugeře křivdit, takže budu rád, když mě někdo vyvede z omylu..
taky jsem se rozhodoval jestli marshalla jcm900 nebo jeho kopii od Bugery. Nakonec jsem zvolil radši marshalla
. Ale Dva kámoši mají Bugery. jeden z nich tu Bugeru 333xls. Zvuk to má pěkný a co vím, tak s tím zatím žádné problémy neměli a za ty peníze si to chválí 
No jo, a proč vlastně ne devítistovku? Kamarád se bude zbavovat verze mk III master volume hi-gain. Je to míň častá veze navazující na JCM800 2203. Je to teda ale spíš pseudodvoukanál... musel by sis pomáhat poťákem na kytaře/volume pedálem/signalpadem.
900ka mě taky zaujala, nicméně nevim jak by vypadala cena...
Problém v tom, že je to čína nehledej. I čínský aparát může být udělaný daleko poctivěji než americký nebo anglický. Navíc oba aparáty tebou vybrané (Orange TH30 a Bugera) jsou čínské, takže podle země původy si stejně nevybereš.
Orange je udělaný určitě poctivěj než Bugera, ikdyž to není zrovna sláva. Analogií světa aut je ten pomeranč něco jako Dacia a Bugera něco jako indická Tata
Orange bude míň hutný, asi se tak brzo nepokazí. Bugera bude mít už jen díky tomu výkonu a použitým lampám hutnější zvuk (ikdyž asi ne tak přirozený jako Orange), ale docela bych se bál toho, že tam brzo něco odejde, taky prodávat se bude daleko hůř než Orange, který docela dobře drží cenu...
Orange je udělaný určitě poctivěj než Bugera, ikdyž to není zrovna sláva. Analogií světa aut je ten pomeranč něco jako Dacia a Bugera něco jako indická Tata
Orange bude míň hutný, asi se tak brzo nepokazí. Bugera bude mít už jen díky tomu výkonu a použitým lampám hutnější zvuk (ikdyž asi ne tak přirozený jako Orange), ale docela bych se bál toho, že tam brzo něco odejde, taky prodávat se bude daleko hůř než Orange, který docela dobře drží cenu...
Na tu Bugeru si zahraju cca za 2,5hod tak jsem zvědav. Dva roky se na tom neměnily lampy, údajně bez problému. Četl jsem recenze, chválí to i přes to, že třeba odešla nějaká kontrolka po hodině hraní, odešla patice lampy a podobně...
Sázím na to TH 30, přemýšlím, že bych k němu koupil Maxon OD808 podle již zmiňované ukázky to znělo dost dobře. Nicméně se mi ho nechce kupovat dřív než aparát - samotný nenakopnutý Orange mě tak nenadchnul... Myslíte, že mi jako testovací OD bude stačit DigiTech BadMonkey? Ten zvuk v ukázce se mi prostě líbí, tak abych zbytečně neodsoudil aparát, kvůli špatnému OD...
Sázím na to TH 30, přemýšlím, že bych k němu koupil Maxon OD808 podle již zmiňované ukázky to znělo dost dobře. Nicméně se mi ho nechce kupovat dřív než aparát - samotný nenakopnutý Orange mě tak nenadchnul... Myslíte, že mi jako testovací OD bude stačit DigiTech BadMonkey? Ten zvuk v ukázce se mi prostě líbí, tak abych zbytečně neodsoudil aparát, kvůli špatnému OD...
Nevím, Orange si podle mě s krabičkama na zkresleném kanálu moc nerozumí a je podle mě i docela zbytečné Orange jako Rocker, Rockerverb nebo TH30 něčím dokopávat, protože gainu mají až až... Osobně bych šel raději do jetého Rockera 30 než do TH30.
Mě nejde o zvýšení zkreslení, toho je tam fakt až, až...
Spíš upravení, a pozměnění. Na mě je až moc "chlupaté" a v tý ukázce to je pěkně utažený, příjemný, objemnější, než když si pustím jiné na YUT. To BM si vezmu sebou... Co se týče toho Rockera. Taky jsem nad tím přemýšlel, nicméně jeden je v Brně (tam se mi zatím nechce letět) a druhý v Praze. Ale ten je v kombu. Tak asi vyzkouším to TH a uvidím, jestli na tom naladím to co chci. Za pár hodin napíšu jak Bugera...
))