Fender - série Road Worn

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
poz3n

Fender - série Road Worn

Příspěvek od poz3n »

Zdravím, má někdo zkušenosti s kytarama ze série Road Worn? např. http://kytary.cz/fender-road-worn-60s-s ... /HN103342/
Podle popisku na kytarách.cz je to vlastně taková levnější verze relic kytar z Custom shopu. Vyrábějí se v USA nebo je to zase nějaká mexická série? Díky
KLÁVESY: Yamaha portable grand dgx 220
ELEKTRICKÁ KYTARA: Squier Fender Affinity Stratocaster
KOMBO: Fender Mustang II
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender - série Road Worn

Příspěvek od Smrťokvítek »

To, že je to levnější verze custom shopu bych rozhodně netvrdil.
Kytary jsou z Mexika a víceméně se dá říct, že je to classic 60's/50's série s relic úpravou.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Smrťokvítek píše:To, že je to levnější verze custom shopu bych rozhodně netvrdil.
Kytary jsou z Mexika a víceméně se dá říct, že je to classic 60's/50's série s relic úpravou.
No vidíš, hrál jsem na jednoho road worna, který byl neskutečný. Hrál na úrovni mnohých amerikánů a spoustu by jich i přehrál. Jediný důvod, proč jsem ho nekoupil byl, že jsem pozer a bez toho USA na hlavě bych se necítil v klidu :mrgreen: Zato třeba classic 50s mě moc nepřesvědčila. Tzn. je to kus od kusu.
Poz3n: jestli si myslíš, že kytary z custom shopu jsou o tom, že jsou otřískané, tak se šeredně pleteš.
poz3n

Příspěvek od poz3n »

Latam píše:jestli si myslíš, že kytary z custom shopu jsou o tom, že jsou otřískané, tak se šeredně pleteš.
Kdepak, asi jsem to špatně řekl. Prostě dle popisku u tý kytary: Road Worn série je řada, která je odezvou na volání kytaristů, kteří by rádi nástroj v „relic“ provedení, ale nechce se jim investovat ohromné sumy do kytar z Custom Shopu. :wink:
KLÁVESY: Yamaha portable grand dgx 220
ELEKTRICKÁ KYTARA: Squier Fender Affinity Stratocaster
KOMBO: Fender Mustang II
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Latam píše:
Smrťokvítek píše:To, že je to levnější verze custom shopu bych rozhodně netvrdil.
No vidíš, hrál jsem na jednoho road worna, který byl neskutečný. Hrál na úrovni mnohých amerikánů a spoustu by jich i přehrál. Jediný důvod, proč jsem ho nekoupil byl, že jsem pozer a bez toho USA na hlavě bych se necítil v klidu :mrgreen: Zato třeba classic 50s mě moc nepřesvědčila. Tzn. je to kus od kusu.
Poz3n: jestli si myslíš, že kytary z custom shopu jsou o tom, že jsou otřískané, tak se šeredně pleteš.
no vidíš, já mám zkušenost, dá se říct opačnou. Road Worn co jsem zkoušel byl v pohodě ale za to co se prodával podle mě nestál. Z těch pár Classiců co jsem měl v ruce mě jeden bavil opravdu hodně. :) Takže je to pravda bude to o kusu. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Ešte by som dodal, že Road Worn má telo s Nitro lakom a Classic má polyester. Tiež majú rozdielne pražce a snímače. Krky sú všade z jedného kusu.
Pri týchto gitarách je to fakt kus od kusu, ale keď narazíš na dobrý, tak je to gitara z ktorej zvuku máš radosť. Stačí ti "nakřáplý" clean sound a ľudia híkajú waau :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

poz3n píše:
Latam píše:jestli si myslíš, že kytary z custom shopu jsou o tom, že jsou otřískané, tak se šeredně pleteš.
Kdepak, asi jsem to špatně řekl. Prostě dle popisku u tý kytary: Road Worn série je řada, která je odezvou na volání kytaristů, kteří by rádi nástroj v „relic“ provedení, ale nechce se jim investovat ohromné sumy do kytar z Custom Shopu. :wink:
Ano, mají "stejný" design, ale tím to končí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Předem, mám baskytaru Road Worn, nicméně k té sérii můžu říct jen "Wow"... Ten nástroj mám už dost dlouho na to, abych mohl říct, že je to něco neskutečného. Je to Mexičan, ale hraje skvěle. V sobotu jsme hráli společný koncert s kapelou, jejichž baskytarista měl Jazz Bass Custom Shop, taky relic (i když ne tolik otřískaný, jako RW) a po půl hodinovém studování na jeho Ampegu jsme došli k názoru, že rozdíl mezi CS a RW tu rozhodně je, ale ne tak markantní, takže Road Worn ? Rozhodně ano.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

vidite, ja zkousel jedno Tele z rady Road Worn a ta kytara byla zvukove totalni pruser, kterou prehralo i to nejlevnejsi mexiko za 11k..nicmene vzhled RW je povedeny, ale za takove penize by kytara mohla uz i hrat:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
impact

Příspěvek od impact »

Tím názvem levnější varianta custom shopu je míněno, že mají všechny náležitosti, které obvykle mají kytary z custom shopu (nitro lak, custom shop snímače, ohraný krk - tím myslím ošmirglovanou zadní stranu, ruka po něm jezdí nahoru a dolů úplně nádherně a nelepí se ani ve vedru). Může se tedy sice na první pohled zdát, že jsou na mexičany dost drahý, ale když si člověk uvědomí, kolik by musel dát za američana s podobnými parametry (takovejch 50k minimálně), tak to je vlastně docela dobrá cena.

Mě osobně vadí dvě věci - hmatník a pražce. Kromě Player modelu, který už má hmatník a pražce moderní, se ostatní Road Worn modely důsledně drží 7-mi palcového radiusu a menších pražců, což mi přijde o něco míň pohodlný.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
del

Příspěvek od del »

Custom shop je ale o něčem trochu jiném, než o snímačích a nitro laku. :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Navíc Road Worn nemají custom shop snímače - dávají tam Tex-Mex. A že to má nitro a relic? To opravdu na srovnání s CS nestačí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

On stejně CS žádné nitro nemá. Je to jen polyurethanový základ přelakovaný nitrem. Hezky to voní a je to fajn, určitě bych tak ale nečekal nějaké zázraky se zvukem.

S porovnávat Road Worn s CS? No některé CS, co jsem u nás viděl, bych řadil možná i na stejnou úroveň jako ta mexika, obecně je ale samozřejmě blbina srovnávat mexika s CS...

Road Worn mě přišel jako omlácený Classic - v každé řady byly dobré a špatné kytary, je to dost kus od kusu, víc než by člověk čekal.
impact

Příspěvek od impact »

No teď koukám, že ty Texas Special snímače( http://www.fender.com/accessories/pick- ... r-pickups/ ) má je ten Road Worn Player Stratocaster, ostatní mají skutečně "jen" Tex-Mex. Asi další důvod, proč mu dát přednost.
del píše:Custom shop je ale o něčem trochu jiném, než o snímačích a nitro laku. :D
O ceně? :) Kytaru zkompletuje místo mexičana američan a dáš za ní kvůli tomu 2x víc. :D Tím samozřejmě nechci shazovat úroveň custom shopu. Jenom říkám, že Road Worn série (minimálně ty Player modely) poskytnou stejný parametry za menší peníze, akorát jsou to prostě Mexika a ne USA-made kytary.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Měl jsi nějaký CS v ruce? Papírové parametry jsou jedna věc, ale reálná kvalita je jiná...

PetrPeter 1975 - 2008
del

Příspěvek od del »

impact: Spíš o tom, že dostaneš přesně to, co chceš a v maximální kvalitě. Není to jen o kompletaci, ale o kvalitě dřeva popř. jiných materiálů, o výstupní kontrole a taky o prestiži/dobrém jméně firmy. Tzn., že s tou kytarou radši zatopí v kamnech, než aby jí pustili ven s nějakou vadou. :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

del píše: a taky o prestiži/dobrém jméně firmy. Tzn., že s tou kytarou radši zatopí v kamnech, než aby jí pustili ven s nějakou vadou. :D
Hah, ty Optimisto 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

U těch CS bych opravdu nebyl takový optimista. Kontrola kvalita tam imho až tak slavná není a kytary tam sekají jako na běžícím pásu. kvalita dřeva je imho asi taky stejná jako u klasickým USA modelů, pouze se možná vybírají kousky, které vypadají dobře na pohled (krky z očkama na javoru, pěkná kresba dřeva na tělo) a používá se méně kusů na tělo - je to ale imho dřevo ze stejné sušárny jako zbytek produkce. I kvůli tomu šel třeba bývalý master builder J suhr z CS pryč. Zatímco dřív mohl master builder udělat jen pár kytar do měsíce a nikdo mu za to ruce nesekal, dnes je tlačí do desítek kytar... A co teprve ty levnější CS, na které se master builder ani nepodívá. Je to klasická fabrika, jen z ní lezou krapek kvalitnější a hezčí kytary než jsou třeba stand. modely USA produkce. Určitě bych to ale nebral jako nějakou modlu, a to jeden CS vlastním. Sice na ten můj kousek nedám dopustit, ale v českém krámě jsem zatím nenašel dražší Fender nástroj (ať již Duluxe USA nebo CS) který bych si byl ochotek koupit - hlavně zpracování mě nikdy moc nebralo. Proto bych kvalitu těch kytar moc nezobecňoval - jsou vybrat super kusy z každé cenové relace, ale není to imho o tom, že si koupím v krámě první CS co uvidím a mám ultrasuper kytaru.
del

Příspěvek od del »

Že by? :D Je pravda, že na Fender CS už jsem nějakou tu kritiku slyšel, že už to není co dřív a to, co byl dříve standard, je dneska CS. Taky asi dost záleží, komu ten CS kousek Fender dělá, jestli vám nebo nějaké hvězdě. Každopádně když už tady padlo jméno John Suhr, tak od Suhra, nebo třeba Vigiera, Tom Andersona bych se nebál, že na krámě první kousek nebude ultrasuper. Na tyhle kytary jsem ještě neslyšel jediné křivé slovo. Taky ale kolik stojí a v jakém množství je dělají. :D

Tady je pěkné video od Carvina, co dělají s kytarou, se kterou nejsou spokojeni. Taková škoda!
http://www.youtube.com/watch?v=YHfxWS7bFzY

EDIT: Taky sem četl, že John odešel kvůli tomu, že Fender nebyl moc otevřený (a nechtěl investovat) k novým technologiím. Podle mě věci jako nerezové pražce, exotická dřeva, která se špatně obrábí, PLEK... to, co je nyní u Suhra standard.
Naposledy upravil(a) del dne 27.06.2013 13:35, celkem upraveno 2 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Od Suhra je prý dobrá každá kytara... A jetý Suhr (ve stavu nového kusu) se u nás dá sehnat i za 40t. při troše štestí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“