T.C. Electronic G-Major I,II nebo Line6 POD X3 LIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kirkhammett62

T.C. Electronic G-Major I,II nebo Line6 POD X3 LIVE

Příspěvek od kirkhammett62 »

Ahoj měl bych na vás takový dotaz, který z těchto ekfektových procesorů je lepší (který byste více doporučili) T.C. Electronic G-Major I,II nebo Line6 POD X3 LIVE. Díky
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: T.C. Electronic G-Major I,II nebo Line6 POD X3 LIVE

Příspěvek od rotten77 »

Otázka je na co?
Pokud vím, tak LINE6 má jak efekty (modulace atp.), tak zkreslení. G-major má jenom efekty. Řekl bych, že G-major je tak minimálně o třídu výš. Pokud máš kvalitní aparát, s kvalitním zkreslením nebo krabičkou, šel bych určitě do G-majora. Pokud aparát zaostává, tak by ho mohl POD trochu pozvednout. I když já ty PODy rád nemám, ještě jsem u nich neslyšel opravdu dobré zkreslení.
Pokud je někdo toho názoru, že je lepší POD, protože si ho můžeš vzít třeba i domů a na ve zkušebně (na koncertě) aparátu mu vypneš ty simulace, tak prosím, mě s tím ale nepřesvědčí (stejně to pak trochu mrší zvuk).
Nevýhoda G-majora je ještě v tom, že k němu musíš mít pedál (nemusíš, ale přepínat presety ručně...), což taky není levná záležitost. Další možností je místo G-majora koupit nějaký podobný efekt od Rocktronu, nebo BOSSe.
panedge

Příspěvek od panedge »

rotten77 píše:Otázka je na co?
Pokud vím, tak LINE6 má jak efekty (modulace atp.), tak zkreslení. G-major má jenom efekty. Řekl bych, že G-major je tak minimálně o třídu výš. Pokud máš kvalitní aparát, s kvalitním zkreslením nebo krabičkou, šel bych určitě do G-majora. Pokud aparát zaostává, tak by ho mohl POD trochu pozvednout. I když já ty PODy rád nemám, ještě jsem u nich neslyšel opravdu dobré zkreslení.
Pokud je někdo toho názoru, že je lepší POD, protože si ho můžeš vzít třeba i domů a na ve zkušebně (na koncertě) aparátu mu vypneš ty simulace, tak prosím, mě s tím ale nepřesvědčí (stejně to pak trochu mrší zvuk).
Nevýhoda G-majora je ještě v tom, že k němu musíš mít pedál (nemusíš, ale přepínat presety ručně...), což taky není levná záležitost. Další možností je místo G-majora koupit nějaký podobný efekt od Rocktronu, nebo BOSSe.
Možná si slyšel PODy z roku 2000,nebo to má někdo kdo to neumí nastavit,já tvrdím ,že to zvuk nemění,nemrší,sám hraju na AC30 a poožívám Pod xt live jen na efekty,to znamená ne simulace a sem sakra háklivej na to,aby to nemršilo krásnej zvuk Voxe.A když se budem bavit o simulacích,těžko dneska dělá něco lepšího než Line6.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

G-major je lety provereny a kvalitni procesor. Jak jste psali, je nevyhoda, ze k nemu musi byt MIDI pedal, coz je treba dalsi 4000 navic, ale tim se vam otevira dalsi rozmer ovladani. Pokud teda mate hlavu, ktera ma vystupy pro externi MIDI. Pak jednim stisknutim na MIDI ovladaci prepnete jak kanal zesilovace, tak preset s efekty, ktere jste si navolili. SUPER vec, takze obrovske plus. Ted kdybych sel, do nejakeho multiefektu, tak nejspise G-major.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

G-major přepíná kanály preampu pomocí relé...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

mycountry píše:G-major přepíná kanály preampu pomocí relé...
Jasne. Ty vystupy pro externi MIDI se tak jmenuji proto, ze externim MIDI je mysleno to zarizeni jako treba G-major. Nemysli se, ze to prepina primo MIDI signal.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ne, nějak špatně jsme se pochopili - já to myslel tak, že nepotřebuje hlavu co má midi in. Prostě ho propojíš s hlavou jako footswitch...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jeste jsme se nepochopili. Hlava nemusi mit MIDI In, staci vystupy pro externi MIDI, coz jsou v podstate prepinace kanalu, jumpu, efektove smycky atd, ktere funguji stene jako FS zdirka.
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

a bude mi to fungovat, když to zapojím do Valveinga? Jako tedka mám na mysli to přepínání kanálu. Co já vím, tak VK nemám žádnou zdířku na MIDI. Nestačí jenom propojit díru na Footswitch s G-major-em?
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, melo by to slapat v pohode. Normalne zapojis do smycky Majora a ten rele vystup na prepinani kanalu zapichnes do FS zdirky na VK. Naprogramujes a melo by to byt v pohode.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Tak, zrovna to řeším taky!

Já už Poda X3 live mám dlouho.Co se týče simulací, snažil jsem se to porovnávat s např. hlavou Marshall JVM 410.
Nevím jak si vedou simulace ostatních typů zesilovačů, ale Marshall to umí.
Vždyčky jsem si nahrál original JVM crunch kanál - box snímaný mic.- do pultu a DAW.
Potom nějakou simulaci např. JCM 800 na podu.
Možná to není přesně ono, ale co se týče kvality zkreslení,boxu, delay , reverb atd, tak Já osobně jsem spokojený.
Zkouším teď použít Pod jako efekt do smyčky.
Když nastavím smyčkuna JVM na paralelní tak modulace musíš mít na 100%.A trochu laborovat hlasitostí.
Dal jsem smyčku i na seriovou a to potom signál z preampu hlavy převádí Pod do digitalu a zpět do analogu na vstup do powerampu hlavy.Možná někdo řekne, že je to na nic,ale ZVUK TO NEMRŠÍ.!!!
Nebo jsem hluchej!:-)
Chced to chvilku laborovat.

Chtěl jsem taky G majora, ale už na to kašlu.
Poslední dobou jsem pořád jen něco řešil , místo toho abych hrál.

Výhoda Podu je mimo jiné i že má midi a můžeš s ním přepínat hlavu jak se ti líbí.
Ještě jedna věc, pro ty kteří chtějí použít Podx3 live s metodou 4 cable.
http://www.benvesco.com/blog/pod-x3-liv ... ble-method

zapojení je :
Kytara - pod in - fx send na Podu -preamp in AMP - fx loop AMP - fx return na podu- Pod out- fx return AMP.

Problém je v tom že to trochu šumí.
Je to způsobené tím, že impendance na výstupu fx send v Podu je 100 kohm a guitar in ma zesilovači okolo 500 ohm.
Teď jsem objednal Reamp box u Thomanna a ten by to měl vyřešit.
Uvidím.

Zdar
Přílohy
diagram.jpg
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Kúp si Nova System a nemusiš riešiť ďalší MIDI footswitch... Cenovo sa to už pomaly vyrovná G majoru ak prirátam ten potrebný footswitchku G majoru.
Dirt
Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

Fade píše:Jeste jsme se nepochopili. Hlava nemusi mit MIDI In, staci vystupy pro externi MIDI, coz jsou v podstate prepinace kanalu, jumpu, efektove smycky atd, ktere funguji stene jako FS zdirka.
Mám blackstara ten má jak midi in, tak midi thru. Znamená to, že když zapojím Kontroler -> Gmajor -> Blackstar (midi in), tak budu moci přepínat třeba jedním stisknutím kontroleru jak efekt na Gmajorovi a jeste na kanal na blackstarovi?:)
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

--------------------------------------------------------
http://www.bandzone.cz/fiveoclocktea [/b]
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jasně, přesně tak.
breakmark
Bandzone: http://www.bandzone.cz/thecolorblinds
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breakmark »

Nevíte jak to je u G majora s vrstvením efektů? jestli můžu třeba zapnout phaser, chprus a delay najednou... :) vim že tohle avizujou u G Force ale to už je jiná cenová kategorie :D
Marek z The Colorblinds
Gibson Les Paul, ESP custom, Laney TT50H, Orange PPC212, Laney TT50H, Orange PPC212, Dunlop Crybaby, Electro harmonix memory boy, Marshall Rg-1, Boss Tu-3, trsátka sharp 0,88mm, struny JOHN PIERCE
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

breakmark píše:Nevíte jak to je u G majora s vrstvením efektů? jestli můžu třeba zapnout phaser, chprus a delay najednou... :) vim že tohle avizujou u G Force ale to už je jiná cenová kategorie :D
každý z efektů je v odělené sekci, takže to možné je. G-force má možnost libovolného routingu efektů.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“