Malinkatá bicí souprava

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Grenge
last.fm: Opule
Bandzone: hanysekg

Malinkatá bicí souprava

Příspěvek od Grenge »

Zdravím lidi, abych vás uvedl do děje...

Jsem do jisté míry multiinstrumentalista a bydlím v Olomouci na privátě v paneláku, čili místa málo atd. Rádi bychom s kamarády složili kapelu, kde bych hrál na bicí a zpíval k tomu (tyto pokusy už mám za sebou a vcelku se to ujalo), jen se mi nechce a momentálně nemůžu investovat nějakou horentní sumu do bicí soupravy za nějakých 5-10 tisíc (student, studium si musím platit, už). A proto mě napadlo vytvořit si nějakou malilinkatou bicí soupravu, se kterou by se dalo hrát třeba i venku, byla by relativně přenosná atd (hraním venku nenmyslím v zimě! ale to je vedlejší, prostě něco malinkatého). Proč přenositelné? Aby se s tím dalo hrát víceméně kdekoliv (v Olomouci nedostatek zkušeben a když už jsou, tak ti hudebnící, čert ví proč ;) neradi půjčují bubny :D však to znáte, takže raději něco malinkatého, ale svého...

Kdysi jsem objevil toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=CGgPbXIPHio

Co myslíte, je reálné něco takového složit? Za kolik by to teoreticky mohlo být a jak nastavit posléze ten pedál na ten kotel? Přijde mi to roztomilé a zvukově naprosto dostačující...

Díky za názory
monty25

Re: Malinkatá bicí souprava

Příspěvek od monty25 »

Zdar, myslím že jsi měl namysli tohle http://bici-sady.heureka.cz/dimavery-cd ... e/galerie/ Zkoušel jsem to doma udělat, aby si došel k nějakému dobrému zvuku na tom kotlu tak to u toho zešedivíš. Přidělání šlapky není takový problém, je přidělaná k noze kotlu a otočená! ale co se týče zvuku, tyhle sady jsou dělané nějak zvláštně (a když se podíváš je to tam i vidět) že virbl je na tom kotlu přidělaný! Myslím si že pro tebe by bylo řešení sehnat elektrické bicí než tohle! Ale záleží na tobě!
Grenge
last.fm: Opule
Bandzone: hanysekg

Příspěvek od Grenge »

Inu, ti goo goo dolls, ten jejich bubeník, má standartní kotel, pokud vidim dobře... A elektrická bicí souprava řešením není, rozhodně není levnější a nedá se s ní hrát i venku... Napadl mě i Cajon, ale u toho se nedá zpívat... Jakožto hlavní zpěvák.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Zkus Arbiter drums - jsou to bicí bez korpusu, ale kupodivu to hraje docela v pohodě!
Mají i nějakou levnější řadu, takže by ses do 10 t. vešel, když prohledáš bazary.
ps: Google napoví :wink:
Nebo mě napadla nějaká "koktejlová" sada.
http://staufferpercussion.com/wp-conten ... _kit_1.jpg
A nebo kup malý 16" kopák + rytmičák + hi-hat + jeden činel a souprava je na světě!
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Medák píše:Zkus Arbiter drums - jsou to bicí bez korpusu, ale kupodivu to hraje docela v pohodě!
Mají i nějakou levnější řadu, takže by ses do 10 t. vešel, když prohledáš bazary.
ps: Google napoví :wink:
Nebo mě napadla nějaká "koktejlová" sada.
http://staufferpercussion.com/wp-conten ... _kit_1.jpg
A nebo kup malý 16" kopák + rytmičák + hi-hat + jeden činel a souprava je na světě!

Taky bych navrhla ten ARBITER nebo třeba Pearl TRAVELER... prostě něco s nízkými korpusy, co vypadá jako skutečná souprava, ale sbalí se to do krosny na záda a hraje to opravdu nad očekávání slušně!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Mně by se zase líbila tato sestavička: http://hudba.bazos.cz/inzerat/19555299/ ... s-Lite.php
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ijen~2005/
I když upřímně, jak to hraje, nemám ani zdání. Jen můžu tušit :D
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
steimila

Příspěvek od steimila »

zzbar píše:Mně by se zase líbila tato sestavička: http://hudba.bazos.cz/inzerat/19555299/ ... s-Lite.php
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ijen~2005/
I když upřímně, jak to hraje, nemám ani zdání. Jen můžu tušit :D
No tato sestavička je právě ARBITER.Můžu doporučit - mám ji. Zvuk ok a co je hlavní - parádně bez ozvučení uhrají klub pro 150 lidí.Pearl Traveler bych asi nedoporučoval.Arbitry se dají sehnat i za cenu těch Pearlů.Zvukově jsou Arbitry o několik pater výše - a to naprosto bez debaty.
Naposledy upravil(a) steimila dne 30.11.2012 0:57, celkem upraveno 1 x.
Dw Drums 20" +14" + 14" +12" + 8"
Alesis Electric Set
Tama 18" + 14" + 12" + 10"
Arbiter Flats Line Set
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Upsss. To je tak, když člověk čte předchozí příspěvky ledabyle :oops: :oops: .
steimila píše:Zvuk ok a co je hlavní - parádně bez ozvučení uhraje klub pro 150 lidí.
Tomuhle se mi malinko nechce věřit... :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
steimila

Příspěvek od steimila »

zzbar píše:Upsss. To je tak, když člověk čte předchozí příspěvky ledabyle :oops: :oops: .
steimila píše:Zvuk ok a co je hlavní - parádně bez ozvučení uhraje klub pro 150 lidí.
Tomuhle se mi malinko nechce věřit... :wink:
Tak se zeptej v Olomouci Řepčíně v hospodě u Kapličky (motorkářskej Pub) tam jsme hrávali bigbít.
Obsluha Ti to řekne jakej to mělo zvuk bez mikráků.Mám to osazený Remo Pin Stripe a humbuk to je pořádnej.V Brně na starý pekárně jsem to taky nezvučil ( je z toho malej záznam) a nikdo nepoznal,že je to z těch placek.Ale samozřejmě je třeba si pohrát s tím laděním,protože blány se tam upínají jinak,než na klasický bicí.Je to jejich patentovej systém.
Dw Drums 20" +14" + 14" +12" + 8"
Alesis Electric Set
Tama 18" + 14" + 12" + 10"
Arbiter Flats Line Set
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

Grenge píše:... nemůžu investovat nějakou horentní sumu do bicí soupravy za nějakých 5-10 tisíc ..
Chápeš doufám, že to je tak cena činelu, Arbiter mám a proti nějakejm koktejlkám nebo domorobo pokusům jsou to fakt bicí a jestli je problém místo, tak Flats se ve skladnosti rovnat nemůže nic, zaberou místa asi jako činely (činely a tomy) a kotel(rampa, HW, krámy) z plnotučný soupravy :twisted:
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Monikad píše: Taky bych navrhla ten ARBITER nebo třeba Pearl TRAVELER... prostě něco s nízkými korpusy, co vypadá jako skutečná souprava, ale sbalí se to do krosny na záda a hraje to opravdu nad očekávání slušně!
Ahoj všichni bubeníci, zdraví vás nebubeník.
Zařizuju si doma v suterénu domku - řadovky zkušebničku a chci si ji natrvalo vybavit bicími.
Bubeníci se budou střídat a zatím vlastně nemám žádného, kterého bych se zeptal, co by mu vyhovovalo. A to by pak nemuselo vyhovovat tomu dalšímu ...
Místa je tam málo, standardní souprava by se sice vešla, ale každý cm se bude hodit. A taky se bojím rámusu, nejen kvůli sousedům, ale i nám uvnitř zkušebny. Limitující je i cena, kterou bych moc přes 10000 nechtěl hnát.
Elektrické bicí jsem zavrhnul, tam by byl zase problém se zvučením, které počítá jen se zpěvem, max. klávesami (kytary a basa by šly z nástrojovek). A bubeníci by možná žbrblali.
Zaujaly mě právě ty Pearly - Rhythm Traveler. Ukázky na YT (ne všechny, samozřejmě) vypadají slušně. Máte s tím někdo zkušenosti? Hraje to trochu jako std. bicí a přitom potišeji? Je to použitelné aspoň do zkušebny? Počítám, že bych koupil u Thomanna tu kompaktní sadu bubnů bez stojanů a k tomu nějakou levnější sadu HW (Thomann prodává light sadu Millenium, kde je šlapka, hi-hat stojan, 2 stojany na činely, držák virblu bych nepoužil). Činely bych zatím brát nemusel, ty by si bubeníci snad vozili své (asi i šlapku), i když jako nouzovku bych možná vzal sadu činelů Millenium, kterou velký počet recenzí na webu Thomanna nezavrhuje, spíš chválí. I s těmi činely a stoličkou bych se vešel asi do 12500 Kč. Nebo je lepší vzít toho Travelera ve verzi se šlapkou, s hi-hat a 1 činel. stojanem (vč. činelů), za cca 11000 Kč? Opakuju, že bicí by měly stát napevno ve zkušebně, takže ten HW Millenium by to bez opakovaných rozborek-sborek snad nějakou dobu přežil.
Dík za tipy.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Dobrý nápad,ale ..
O jakou hudbu se jedná? Pokud se bavíme o folku,country atd..,je tvoje myšlenka do určité míry přijatelná.
Každopádně fakt nemá cenu kupovat nějaký levný šit do 10t. s tím,že se s tím stejně nebude hejbat!!!!
Jestli si chceš zvát nějaký bubeníky na občasný hraní,nebo nahrávání,každý má svoje bicí na který je zvyklej a tak to prostě je. :wink:
Můj tip,kvalitní březové Sonory:
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... =10&order=
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dík, to bych mohl koupit třeba i nové Sonory 507, které jsou teď v akci u Humla za 9000. Muzika je blues, blues rock, dřevní hard rock. Momentálně revival Free a Bad Company.
Ale já se ptal především na zvuk těch Travelerů... A předpokládal bych, že mechanicky ta sada (nebudu se bavit o dokoupeném HW) nebude sh*t, když se asi u ní předpokládá "cestování"...
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Tak ty Travelery jsen slyšel 2x, jednou jsem měl ze zvuku dobrý pocit, podruhé to nestálo za nic. Myslím, že je to kvalitou naladění nástroje. Jsem příznivcem el. bicích, a překvapuje mně, že jsi tuto variantu zavrhnul. Už vzhledem k prostoru. Ty elektriky mají obrovskou výhodu /vím i o nevýhodách/ a to je VOLUME. Ale promiň, na to jsi se neptal.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Taky dík. Nezavrhnul jsem el.bicí úplně, ale stejně se pak zase budu omezovat kvalitou při požadovaném cenovém stropu a skončím u nějakých Millenium (Medeli), kde si ke kvalitnímu zvuku budu muset dokupovat jiný modul, nebo se neobejdu bez připojení k notebooku s externími zvuky, ne? A s HW bude taky problém, pokud vím, tak ani ty levnější Alesisy nejsou žádná sláva ...
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Viděl jsem v inzerci Yamahy asi DTX III za 9 tisíc. Tak ty už hrajou. Já používám Rolandy, ale ve zkušebně mám ještě tyhlety Yamahy o generaci starsí, tedy DTX II, a fakt zvukově dobrý. Na malý prostory mám 300W basový kombo s hornou od Laney a fakt slušnej zvuk. Zkus, jestli to nebylo na www.bazos.cz. Nechci tady propagovat el. bicí i když je mám rád. Mám spoustu nahrávek a nikdo nikdy neřek:"to je nahraný na elektriky". Ovšem musím souhlasit s Tebou, že by pozvaný bubeník mohl případně ohrnovat nos.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Jen ve ve strucnosti ... s Perl Traveler osobne zkusenost moc nemam ... spis jen chci zareagovat na Basspetra - jsem zastancem akustickych bubnu, na druhou stranu nejsem odpurcem elektrik v urcitym vyuziti - ale tady v tomto Fortovym pripade bych se jich vyvarovala, kor kdyz se tam ma stridat vice bubeniku ... preci jen akustiky (i kdyz jsou jakkoliv zatlumeny), jsou akustiky. Za sebe preferuji zkouset na ty bubny, na ktere budu hrat na koncerte - myslim ted akustiky versus elektriky :)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Další dík. Mně se ta myšlenka elektrických bicích líbí stejně čím dál tím míň, resp. Basspetr mě nepřesvědčil. Znamenalo by to mj. pořídit na ozvučení zvlášť aparát, protože jak jsem psal, malé PA mám dimenzované tak na zpěv.
Ale pokud se tu od někoho nedozvím, zda má ten Traveler výhodu do zkušebny v tom, že je podstatně tišší (on je snad dodáván i se síťkami a plastovými činely nebo tlumítky, ale to by předpokládám by nebylo zrovna to "pravý vořechový" :mrgreen: ) a hraje přijatelně, tak se na to asi vykašlu a koupím standardní studiovou sadu. Ona se tam nějak vejde, resp. my se tam s ní nějak vejdeme.
A bicí možná časem chytnou i syna, klavír ho začal docela bavit. ZUŠka otevřela třídu na bicí i v pobočce v naší vesnici, takže kdyby tam chtěl začít chodit, možná by pro něj byl na učení ze začátku lepší standard než ten Traveler. I když právě pro studenty je doporučován, ale tím se asi myslí jako cvičná nehlučná sada se síťkami.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Na ty Travelery jsem nehrál,ale dovedu si představit jejich zvuk,když mají jen vrchní blány(máme to doma na Amátkách) a ještě ty krátký korpusy.. :roll:
Já bych doporučil sadu s 18" kopákem,s tím už se dá někde vystupovat a nezabírá tolik místa, např.:
http://www.audioworks.cz/jazz-set/6034- ... -13x5.html
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

necibici píše:Na ty Travelery jsem nehrál,ale dovedu si představit jejich zvuk,když mají jen vrchní blány(máme to doma na Amátkách) a ještě ty krátký korpusy.. :roll:
Já bych doporučil sadu s 18" kopákem,s tím už se dá někde vystupovat a nezabírá tolik místa, např.:
http://www.audioworks.cz/jazz-set/6034- ... -13x5.html
S tím 18" kopákem by to nemuselo být marný, ale mně osobně je mnohem více sympatičtější třeba tahle sada od Gretsch:
http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... CT-J484-WG

Hraje to moc hezky, ale ta cena je holt ještě o kousíček jinde no :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“