nové snímače....Ibanez GSR

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Lenon

nové snímače....Ibanez GSR

Příspěvek od Lenon »

Prosím poradtě jake snímače by se hodili na basu ibanez GSR 200 .. chtěl bych do nich vrazit tak 5000 ale vůbec nemám ponětí jake....a jestli jestli pasivní nebo aktvivní.....chtěl bych single snímač s nějakym vyrazným tonem a hambuckery poradtě vy.....díky

aivn86//upravil jsem název tématu
heczis

Re: nové snímače....

Příspěvek od heczis »

Ahoj,
předně: jaké snímače tam teď jsou? Podle popisu na netu to jsou nějaký od Ibanezu, ale jaký mají zvuk a jaký by měly mít podle tebe zvuk? (tj. proč je měnit?) Tím si ujasníš informace o tom jakou konstrukci by ten snímač měl mít - typ magnetu, impedance a tak. Pak už jen najít firmu, která něco podobnýho vyrábí s rozměry, co budou sedět :-)

Osobně bych se nebál vyzkoušet snímače české firmy RM, nemám s nimi zatím špatnou zkušenost.
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
pudel

Příspěvek od pudel »

Já teda s výměnou snímačů žádné zkušenosti nemám ( i když na to ve slabších chvilkách u svýho JB myslím ), ale nový snímače do ibanezu GSR? Eště k tomu za 5k? Dyť to je víc, než stojí nová taková basa...
Tohleto bych si rozmyslel...má smysl do takový basy cpát peňauze? Měl jsem Ibanez GSR205, trošku vím, o čem mluvím, a říkám jednoznačně NE.
Nic proti, ale to by byly vyhozený peníze. GSR Tě stejně omrzí, dobrej nástroj z toho neuděláš, a ty prachy už Ti nikdo nevrátí. Pokud chceš lepší zvuk, lepší zpracování a lepší pocit ze hry, prodej GSR a kup si lepší basu. Jestli más rozpočet na snímače 5k, Ibanezu můžes střelit tak max. za 4...a za 9k už se dá sehnat na bazáči dobrej nástroj.

Nechci si hrát na žádnýho odborníka, protože jím nejsem, ale tohleto mi říká selskej rozum. Investovat do GSR200 je kravina.
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání... ;)
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

pudel píše:Já teda s výměnou sn,ímačů žádné zkušenosti nemám ( i když na to ve slabších chvilkách u svýho JB myslím ), ale nový snímače do ibanezu GSR? Eště k tomu za 5k? Dyť to je víc, než stojí nová taková basa...
Tohleto bych si rozmyslel...má smysl do takový basy cpát peňauze? Měl jsem Ibanez GSR205, trošku vím, o čem mluvím, a říkám jednoznačně NE.
Nic proti, ale to by byly vyhozený peníze. GSR Tě stejně omrzí, dobrej nástroj z toho neuděláš, a ty prachy už Ti nikdo nevrátí. Pokud chceš lepší zvuk, lepší zpracování a lepší pocit ze hry, prodej GSR a kup si lepší basu. Jestli más rozpočet na snímače 5k, Ibanezu můžes střelit tak max. za 4...a za 9k už se dá sehnat na bazáči dobrej nástroj.

Nechci si hrát na žádnýho odborníka, protože jím nejsem, ale tohleto mi říká selskej rozum. Investovat do GSR200 je kravina.
souhlas... ptal jsem se kytaráře co mi seřizoval basu jestli se vyplatí investovat do nových snímačů nebo elektroniky a že ne.. a to moje stála 9,2k...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: nové snímače....Ibanez GSR 200

Příspěvek od aivn86 »

Také souhlasím. Pět tisíc bych do GSR 200 nedal. Opravdu je to nedekvátní částka. A stejně tu basu čase prodaš, protože zjistíš, že to stále není ono.

Ale jinak já jsem do svojí Fokusky za 6500,- Koupil JB a PB snímač od RM pickups (přesněji JRM2 a PRM2) s keramickými magnety. Vyšlo mě to cca na 2600. Což není zase tak vysoká částka. A zvuk? Mnohem lepší než původní snímače. Krkový snímač byl hodně basového charakteru, ale ne zahuhlanej. Na mě těch basů bylo až skoro dost. Musel jsem to korigovat na kombu. Kobylkový snímač byl velice konkrétní s takovým dravějším zvukem. Myslím, si, že ty RM se dají považovat za rozumnou volbu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Xenos

Upgrade snímačů - Ibanez GSR205

Příspěvek od Xenos »

Zdravím, mám dotaz ohledně výměny snímačů na base Ibanez GSR205, které by tam pasovaly a nejvhodnější značku. Basa za 6k + rozumný cenový ekvivalent těch snímačů. Asi rozumíte.

No něco málo o sobě, aby se třeba lépe radilo. Je mi 32 :lol: a basu jsem měl naposledy v ruce když mi bylo 17 a byla to Jolana. Od té doby nic jen občas obyč akustická kytara. Mno chytla mě zpětná můza a před 2 měsíci jsem si pořídil tuto Ibanezu. V první řadě jsem chtěl 5-tku, protože mám rád HC a miluju tvrdej zvuk, což mi tato baskytara pro začátečníky dala :)
Aparát nemám a zatím používám PC repro. Je to nouzovka, než si pořídím kombo. Nejsem v tom zběhlý a dávám přednost image a Eden mi napovídá, že to je ono. Ale o to nejde :D
Zatím si zvykám na rozteč strun a hraju jen prsty. No a musím se pochválit. Nevím čím to je, ale dřív jsem tak nekouzlil. (můj osobní názor, promiňte) Jde o to, že přesně vím jaký zvuk chci a během rozehrávání přijdu na správný dohmat-riff a zní to dobře. Vlastně jsem spokojený a upřímně si ani nedokážu představit, jak by mi naložil kvalitní vybuzenej aparát.

Nicméně zpět k otázce. Jde mi o lepší zkvalitnění zvuku. Chci se o tom dopředu něco dočíst a proto se ptám už teď. Chci si taky na této zkušební baskytaře provézt sám upgrade a mít "něco" za sebou, než budu hrabat do nějaké lepší v budoucnu.

Děkuju za případné odpovědi.
MilanT

Re: nové snímače....Ibanez GSR

Příspěvek od MilanT »

Xenos - špatná sekce + duplicitní téma. Příště lépe hledej. Díky.
Sloučeno se starším vláknem.
Xenos

Příspěvek od Xenos »

JJ díky a omlouvám se.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bez toho, abys napsal, co je pro tebe rozumný cenový ekvivalent, tak se těžko radí. U těhle levnějších bas jde výměnou elektroniky udělat dost velký skok ve zvuku, takže je jen na tobě, jak velký skok chceš. Začít můžeš na úrovni R.M. Pickups, ale klidně můžeš jít i výš, pokud se ti chce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Investoval bych maximalne do RM. Nebo pripadne kdybys investoval do lepsich, tak je pri prodeji basy muzes zase vymontovat a nechat si je, ale i tak, vic nez RM bych neinvestoval. A ja osobne treba asi vubec.
Naposledy upravil(a) KIWI dne 15.07.2013 16:17, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Xenos

Příspěvek od Xenos »

Tak jsem především zainvestoval do komba s tím, že do tý GSR205 opravdu nemá smysl investovat. Vzal jsem si bazarový Eden en10 50W. Na domácí cvičení v pohodě. Díky za reakce.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“