Dřevo...

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dřevo...

Příspěvek od kocour »

Nastává ale problémek, tušíte jak mám teď odměřit na té šabloně exploreru osu těla? Dělal jsem jí podle obkresu na papír a netuším jak to mám na tak nesouměrném tvaru udělat.
Snad ti to pomůže:
Explorer body contour
Explorer body contour
Raster je 1 x 1 dm. Udělej si raster a přenes v poměru čáry a křivky v jednotlivých kachlích.
:wink: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Průser je že ESP exp je jinak rozložený má jiné délky atd, ale zkusím to
Naposledy upravil(a) Mastr dne 12.06.2013 20:57, celkem upraveno 1 x.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Chlapi, já budu zase trochu otravný.
Začínáte opět sklouzávat do OT. To už není otázka výběru dřeva, ale spíš bych to řešil v Technických výkresech kytar nebo v Technické přípravě výroby.
Díky.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

MilanT píše:Chlapi, já budu zase trochu otravný.
Tak já se přidám a budu taky otravný... :mrgreen: Ale vrátím to zpět ke dřevu. :lol: Ta překližka je borová a ne buková. :wink:

edit:4Mastr A když už jsme u toho děreva,tak kde jsi pořídil ten mahagon a za kolik?
Mastr

Příspěvek od Mastr »

V Jafholzu v krásném poli a mám pocit, že 30000 za m3
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak to mě celkem překvapilo... Papillion tam chtěl koupit nějaké dýhy a ostrouhal. :cry: Jak velká ta fošna byla? A co jiná dřeva? O tuto firmu jsem se už ani nezajímal ale jestli tam jde koupit rozumný kus dřeva a ještě k tomu slušný výběr tak jsou zpátky ve hře. Děláš z toho rovnou bez dosušení nebo už ji máš déle doma? Dík za odpověď. T.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Mám to už pár měsíců doma, ale vypadalo to dost vysušené už jak jsem to kupoval. Na skladu ve Vyškově toho mají dost v Ostravě není skoro nic měl jsem štěstí, že tam zrovna měli 4 mahagonové fošny, které zbyly. Vzal jsem 400x22x5 cm byla to ta nejširší z nich a to rozhodlo.
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Přemejšlim nad teletem, možná nějakou pololubovkou, uplnej nešika nejsem, ale bude to přecejen první kytara tak kdybyc h něco pos*al, nechci aby se mi to nějak prodražilo.. zatim jsem doma našel jediný aspon trochu rozumně kvalitní dřevo smrk, borovici a buk.. myslíte že by v tom byl nějakej problém? pár lidí mě odrazovalo že z buku ta kytara bude těžká, to je mi fuk, jde mi jen o to jak to bude hrát
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Z borovice se telecastery vyráběli. Dnes už jen omezeně, co jsem slyšel, tak je pak prý kytara dost měkká/náchylná na omlácení.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

borovice smrk i dub jsou dobré materiály na nástroj (u jehličnanů čím blíže letokruhy u sebe tím lepší). ten dub opravdu může být dost těžký ale na první pokus proč ne ;-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Stovi píše:Přemejšlim nad teletem, možná nějakou pololubovkou, uplnej nešika nejsem, ale bude to přecejen první kytara tak kdybyc h něco posral, nechci aby se mi to nějak prodražilo.. zatim jsem doma našel jediný aspon trochu rozumně kvalitní dřevo smrk, borovici a buk.. myslíte že by v tom byl nějakej problém? pár lidí mě odrazovalo že z buku ta kytara bude těžká, to je mi fuk, jde mi jen o to jak to bude hrát
U buku nejni problém hmotnost, to by´s unesl. Jde o to, že buk IMHO nehraje.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

U buku nejni problém hmotnost, to by´s unesl. Jde o to, že buk IMHO nehraje.
U mé první home-mádky s bukovým korpusem to bylo právě naopak. Ale to proto, že jsem udělal velký korpus. A zvuk měla bytelný, clean i distortion.
e-Book
e-Book
zatim jsem doma našel jediný aspon trochu rozumně kvalitní dřevo smrk, borovici a buk.. myslíte že by v tom byl nějakej problém?
Vezmi buk, pokud je uleželý, na spodní 3 cm a na 1 cm top použij třeba dub, ořech, jasan, javor, ....
Ve spodku můžeš vydlabat / vyfrézovat dutiny nebo udělat Tele-Thinline.
Na krk ale javor.
:wink: -kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Oká díky vám, přemejšlel jsem nad tou pololubovkou, ale normálně by mi to dalo teď hrozně práce a shánění, přemejšlel jsem že bych to trochu dost obešel. Prostě místo toho spodku, dýhy, topu, těch věcí jak se nařezávvaj a lepí na dýhu (luby?) udělat korpus jako třeba u LP, a vyfrézovat to aby to vypadalo stejně, stejně tenký stěny jako kdyby tam byla ta dýha, prostě jen že by to nebylo lepený z X kusů ale z jednoho celku a na to jen nalepit top, ve zvuku by nějakej rozdíl bejt moc neměl ne? neumim to moc popsat, snad mě pochopíte :)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Stovi píše:Oká díky vám, přemejšlel jsem nad tou pololubovkou, ale normálně by mi to dalo teď hrozně práce a shánění, přemejšlel jsem že bych to trochu dost obešel. Prostě místo toho spodku, dýhy, topu, těch věcí jak se nařezávvaj a lepí na dýhu (luby?) udělat korpus jako třeba u LP, a vyfrézovat to aby to vypadalo stejně, stejně tenký stěny jako kdyby tam byla ta dýha, prostě jen že by to nebylo lepený z X kusů ale z jednoho celku a na to jen nalepit top, ve zvuku by nějakej rozdíl bejt moc neměl ne? neumim to moc popsat, snad mě pochopíte :)
Rozdíl ve zvuku bude obrovský. Ale zvuk bude samozřejmě fajn. Pokud to bude ten, co chceš.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Frézou udělat toto a nalepit na to top?
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Přesně :)
edit: nějaký detaily bych udělal jinak, ale přesně takhle nějak to bylo myšlený
carver

Příspěvek od carver »

nie je to nič neobvyklé, myslím že týmto spôsobom robí niektoré modely napr. Rickenbacker
lathur

Příspěvek od lathur »

Stovi píše:Přemejšlim nad teletem, možná nějakou pololubovkou, uplnej nešika nejsem, ale bude to přecejen první kytara tak kdybyc h něco pos*al, nechci aby se mi to nějak prodražilo.. zatim jsem doma našel jediný aspon trochu rozumně kvalitní dřevo smrk, borovici a buk.. myslíte že by v tom byl nějakej problém? pár lidí mě odrazovalo že z buku ta kytara bude těžká, to je mi fuk, jde mi jen o to jak to bude hrát
Hellou, podívej se sem: http://www.tdpri.com/forum/telecaster-discussion-forum/
tam máš telat mraky a jsou tam i návody jak na to. A staví tam telata i z borovice.
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Díky, ale nakonec jsem se rozhodl pro tu "pololubovku" (stylem jak sem psal).. našel jsem nějaký další dřevo, ale nemám tušení co to je, sám to nepoznám.. :? pomohl by mi s tím někdo ? :) http://bangthegang.rajce.idnes.cz/ES_335/
u tý jedný fotky jak je půlka černá a přes to ty divný šedý čáry.. co to je ? :D
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Vypadá to na dub. Přidej ještě fotku z boku.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“