DigiTech GSP1101

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Krizaak

Re: DigiTech GSP1101 + všechny rackové DigiTechy

Příspěvek od Krizaak »

wau, dík - to vypadá dobře ... uvidíme, jak dlouho bude trvat, než mi to Rocktronácký dovozce sežene...Na Midi Raidera jsem čekal strašně dlouho a ještě se dohadoval o ceně - PEKLO :-(
cherreda
Rádce

DigiTech GSP1101

Příspěvek od cherreda »

V pátek jsem byl pomoct známému rozchodit GSP1101 + Control 2 fujswič + Carvin V3 head a musím uznat, že na mě GSP moc pozitivně zapůsobil, obzvlášť ve spojení s orig. fujswičem. Je to výborně promyšlená mašinka, možnosti nastavení jsou bohaté a přitom vcelku intuitivní, co jsem vyzkoušel, tak efekty zněly výborně. Zásadní bomba je samozřejmě možnost zapojit zesik do GSP jako externí preamp a řadit efekty před vstup a do smyčky (jako u Lexicon MPX G2) a "user friendly" vyřazení simulací v podstatě jakýmsi globálním presetem, k tomu fakt není co dodat, než za 1 s pochvalou. :!:

Co mi naopak vadí je pro dnešní dobu typická kombinace odlitko-plechoidní robustnosti vs. fórové plastové čudlíky-encodéry, ale to se dá ještě zkousnout na přístroji v racku. Ale největší ZLÖ je ethernetový konektor/kabel pro propojení fujswiče. Nad tím nelze než kroutit hlavou. Podle mě kabel nesnese ani jedno nechtěné přejetí kolečkem od 4x12" boxu a konektor ve fujswiči vylomí i prdnutí leprechauna do zelených trenek. Trochu mě s tím smiřuje to, že ten kabel by měl být standardní CAT5, který jde snadno koupit, ale to aby jich člověk pro jistotu vozil pět. :roll:
Obrázek

Moje představa konektoru pro koncertní použití je dost jinde. :|
Obrázek
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

GSP je hodně povedená věc, používám v kombinaci s Laney VH100R do efektový smyčky, takže mám i svůj zvuk. Nevýhoda je originál Control 2 nožní přepínač, jelikož neumí pracovat s vícero kanálama (jak mě bylo řečeno z hotlajny), takže mít na dalším kanálu přepínání zesilovače je nemožné - což je hoodně velké mínus.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

feki píše:Ani na 5pin neni zapojeno v GSP vše, rocktron prodává 5 to 7 pin a adaptér si můžeš dát do racku. ( http://www.rocktron.com/products/access ... le5to7pin/ )
Já si dal pěkně tlustej napájecí kabel k FCB, a k němu připnul ten midikablík, teď si ty hovada na tom můžou dupat jak chtěj, už mi nebavilo kupovat nové kabely :_)

Jinak Feki dík, kontaktoval jsem ještě Microdesignum a má to taky.
http://www.microdesignum.cz/Produkty/Hu ... IDI-kabely
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Krizaak píše:GSP je hodně povedená věc, používám v kombinaci s Laney VH100R do efektový smyčky, takže mám i svůj zvuk. Nevýhoda je originál Control 2 nožní přepínač, jelikož neumí pracovat s vícero kanálama (jak mě bylo řečeno z hotlajny), takže mít na dalším kanálu přepínání zesilovače je nemožné - což je hoodně velké mínus.
Úplně nerozumím. Chápu správně, že máš na mysli přepínání přes relé? Jak to je u GSP? Má jen jeden jack jako u Gmajoru, takže umí přepnout mezi 2 kanály?
Nekoukal jsem na to, protože Carvin V3 má midi modul, čímž se to samozřejmě pořeší, akorát jsem se do toho nepouštěl, nebyl midikabel.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

cherreda píše:
Krizaak píše:GSP je hodně povedená věc, používám v kombinaci s Laney VH100R do efektový smyčky, takže mám i svůj zvuk. Nevýhoda je originál Control 2 nožní přepínač, jelikož neumí pracovat s vícero kanálama (jak mě bylo řečeno z hotlajny), takže mít na dalším kanálu přepínání zesilovače je nemožné - což je hoodně velké mínus.
Úplně nerozumím. Chápu správně, že máš na mysli přepínání přes relé? Jak to je u GSP? Má jen jeden jack jako u Gmajoru, takže umí přepnout mezi 2 kanály?
Nekoukal jsem na to, protože Carvin V3 má midi modul, čímž se to samozřejmě pořeší, akorát jsem se do toho nepouštěl, nebyl midikabel.
Ne, blbě jsem to popsal. Originál Digitech Control 2 neumí poslat rozdílný příkaz "program change" do více midi kanálů (např. GSP je na kanálu 1, Gmajor na kanálu 2, preamp na kanálu 3).
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

To je pravda,alepokud dáš z GSP midikabel z trhu do majora a navolíš ho taky jako č1, dá se na stejných presetech něco navolit, s tím že ho dáš fo FX na ampu. Ale je to externí situace, maximálně pro nějaký efekt co v GSP NENI.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

tak by to taky šlo, ale pokus by jsi používal vícero preampů, třeba E-530 a Piranha, tak to bohužel s Control 2 nedáš. Ale ta geinální věc, že se nemusím obracet a ladičku máš před sebou je k nezaplacení...aspon pro mě
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Krizaak píše:Ne, blbě jsem to popsal. Originál Digitech Control 2 neumí poslat rozdílný příkaz "program change" do více midi kanálů (např. GSP je na kanálu 1, Gmajor na kanálu 2, preamp na kanálu 3).
Jj, rozumím. Není kanál jako kanál. :) O čemž se asi dneska už zase přesvědčujou lidi, kteří bydlí moc blízko u vody.
Naštěstí známý bude mít jen jednoduchý setup s Carvinem.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Pro jistotu se zeptám, zda jsem správně pochopil návod a nastavení. Pokud mám zesilovač v efektorvé smyčce GSP a vyřadím externí preamp, tím pádem použiju simulaci.
Mám možnost pro živé hraní použít konec zesilovače, box a zároven z XLR výstupu vést signál, který simuluje mnou navolený kytarový box?
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ano, přesně tak to funguje, a proto GSP1101 miluju. Lidi, co to navrhují, evidentně spolupracují se spoustou hudebníků a tak znají jejich potřeby. Už 2112/2120 už umí po uživatelské stránce opravdu hodně, jen třeba má jen jeden pár výstupů a mono efektovou smyčku.

Jediná slabina 1101 je asi jen Design v pastelových barvách. Případně i simulace aparátů... ne, že by na performance nestačily, ale konkurence je dnes přeci jen dál.

Doufám, že DigiTech co nejdříve vypustí na trh něco nového v racku, a ne zas až po 10ti letech (to by byl rok 2017). Snad to přinese i revoluci v simulaci aparátů. Přál bych si, aby se vrátili k lampovému a tranzistorovému preampu, jak to bylo dříve. Z trhu toto úplně vymizelo díky kvalitě digitálních simulací.

ad Control 2:
Evidentně tu někdo nepochopil účel tohoto nožního ovladače. Pokud se dožaduješ relé, chtěj ho přímo na GSP.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Prosím o Váš názor na možné příčiny.

GSP1101...ovladač Rocktron Midi Raider...kabel na fantom, délka 9m

Tu a tam se mi stane, že Midi Raider se zapne na defaultní nastavení velikosti banky 15 (mám nastaveno na 10). Všechna ostatní nastavení si pamatuje, takže "jenom" musím znovu nastavit jedno nastavení.
Po konzultaci s panem Krejčím z Microdesignum jsem se rozhodl nenapájet přes fantom, ale přímo (prý by to mohlo být malým proudem)
Nyní jsem na koncertě napájel Raidera originálním zdrojem (naběhl správně), ale asi ve 2/3 koncertu při sešlápnutí banky na solový zvuk (sepne kanál na hlavě a GSP je kompresor, noise gate, overdrive, oktáver, delay a hall) mi z nastavení zmizel delay, který při opětovném sešlápnutí zase naběhl ...
Tato chyba mi ale nepřijde, že by za to mohl Raider, jelikož pouze posílá číslo PC, ale pokud si dobře pamatuju, tak když jsem používal FCB1010, tak se tato chyba nikdy nestala.
Používám Mustbeta C63.
Názory?
Díky
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Midi kabel 9m je dost, měl by dobře šlapat do 10m, ale může to být jeho délkou v souvislosti s jeho stářím - tím myslím jak často se po něm šlape atd. Po tom bych šel jako první. Já mám 6m, bez problémů, ale pro jistotu vozím rezrvní. Na ještě delší vzdálenosti jedině pak totok :
http://www.youtube.com/watch?v=0U1raX_eSRc
http://www.youtube.com/watch?v=2hEYwqozoRk
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

šestimetr už mám připravenej pro odzkoušení, ale pořád mi nejde do hlavy, jak z nastaveného presetu mohl zmizet delay.
Ten devět metrů mi před dvěma měsíci dělal Microdesignum, je právě dělanej s rozdvojkou pro fantom...
Lukes

Re: DigiTech multiefekty (GSP1101, ...)

Příspěvek od Lukes »

Zdravím chtel jsme se zeptat když dám FACTORY RESET tak se smaží jen všechny presety a všechna nastavení. a bude tam jen nestavení od výrobce..A když tam mám novou verzy C 63 tak ta tam po restartu zůstane?? Nebo se tam dá ta od výrobce?
Krizaak

Příspěvek od Krizaak »

Tak mi v sobotu GSP zachtánilo čest. Po zvukovce jsem všechno vypnul a čekal 2 hodiny na koncert. Přijdu, všechno zapnout a ticho ... něco, z nějakého důvodu, v zesilovači odešlo, takže jsem jenom požádal zvukaře, ať vyhodí mikrofon a xlr jsem píchnul do GSP, rychlé dozvučení odposlech a PA a mohlo se hrát.
Hlavu a GSP mám normálně zapojeno pomocí 4 kabelů jako externí preamp, ale pro jistotu a hlavně ze zvědavosti jsme si udělal totožné presety jenom se simulací a jak se to hned hodilo :-)
Onry

Re: DigiTech GSP1101 + DigiTechy s lampou (rackové i podlaho

Příspěvek od Onry »

Ahoj všichni, prosím o radu. Měl jsem gsp 1101 s původním firmwarem bez updatů. Zvukař mě vždy zvučil z výstupů xlr a vše bylo v pohodě. Ovšem poté co jsem updatoval na c63, z výstupů xlr jde moc silný signál a ještě k tomu je to takový přebuzený. Připadá mi to, že je na xlr signál se stejným charakterem jako kdyby to byl výstup pro power amp a né pro mixer. Ale ať hledám jak hledám, nenašel jsem nikde nic kde by se to dalo přepnout, jen zeslabit. Přepínat se dají jen výstupy pro 1/4 output ale přepínání xlr mezi amp/mixer jsem nikde nanašel. Nevíte někdo kde by mohl být zakopanej pes? Díky moc za všechny odpovědi, mam z toho už hlavu jak pátrací balón :(
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasně, je to tam trochu jinak. Musíš nastavit :
Edit >> I/O SETUP >> SELECT XLR LEVEL CTRL >> NASTAV - 10dBV >> XLR LEVEL2 nastav nejlépe podle PC v nějakém DAW aby to PEAK METER nešel do červeného ( 0 dB ) / druhá možnost je nastavit volume jako VARIABLE a pak XLR LEVEL2 nastav na "0 dB".
Onry

Příspěvek od Onry »

Díky, ale tohle nastavení je jediný co jsem našel. Píšu, zeslabit to umím, ale charakter toho XLR výstupu je prostě jako kdybys měl místo XLR zapojenej v mixu 1/4 output přeplej na poweramp. Potřeboval bych to někde přepnout na MIXER.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

V C63 mixr nefunguje

Ještě jdi do USB SETUP, tam je USB TO XLR nastav -10dB nebo vše USB vypni , taky se v tomto nastavení směřujou různé výstupy, tak bota může být zde.
feki píše:V C63 mixr nefunguje
Jak mile to jede přes XLR nebo USB jede automatické přesměřování do MIXER
Také musíš mít nastaven v modu XLR nějaký IrCab - ne Defaul. a v modu 1/4" nusíš mít OFF
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.03.2014 7:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: feki, ovládej se trochu a používej funkci "upravit". Sloučeny tři po sobě jdoucí příspěvky.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“