ENGL Z12 FOOTSWITCH

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kali
Kontaktovat uživatele:

ENGL Z12 FOOTSWITCH

Příspěvek od Kali »

Máte někdo prosím zkušenosti s tímto midi padálem?
Chci vědět, jestli je to "blbuvzdorné". Umí to spolupracovat s každým zařízením na midi?
Nebo si to umí "tykat" jen s věcmi od Englu.
Ten ovladač vypadá poctivě a já si raději trošku připlatím, než kupovat BEHRINGERa. :mrgreen:

http://kytary.cz/engl-z12-footswitch/HN118328/
Fořt

Re: ENGL Z12 FOOTSWITCH

Příspěvek od Fořt »

nejde jen o připlacení. Srovnej si možnosti tohoto Engla a FCB1010. Má expression pedály? Možnost switchů pro nonMIDI zařízení (kanály zesilovače ...). Zrovna za tohle se Uli stydět nemusí ...
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Zdravím mistra Fořta.
Chtěl jsem Vám poslat soukromou zprávu, ale nejde se mi dostat na Váš profil.
Prosím Vás, já teď chci přejít na midi ovládání. Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost.
Teprve se začínám rozkoukávat. By by jsem velice rád, kdyby jste mi poradil s některými detaili.
Popíšu Vám tedy, jakou mám představu. Potřebuji vědět, jestli se mi to pdaří "plně rozjet".
Mám zasilovač Mesa Boogie Roadking2 (uvažuji o změne na Mark V).
http://www.tonymckenzie.com/Site/images ... G_rear.jpg
Na internetu jsem pochopil (zkrz Váš příspěvek), že potřebuji tohle.
http://www.thomann.de/cz/g_lab_mac_44_m ... boogie.htm
Jako efekťák mám doma zatím Rocktron Intellifex, ale uvažuji o pořízení G-majora.
http://www.handelima.net/studiogear/man ... ifxltd.pdf
No a teď právě k tomu řeším ten ovladač.
Bude mi k tomu stačit ten Engl, nebo potřebuji něco jiného?
Pojede mi to tak, aby si to rozumělo všecko se vším a dokázal si nastavit presety podle sebe,
bez nějakých komplikací? Někdo mi říkal, že určité midi zařízení můžou mít předem nastaveny
některé programi, které se pak už nedají měnit.
Samozřejmně mi jde o běžné nastavení presetů. Přepínán kanálů a s těmi zároveň přepínání efektů z
toho Intellifexa. Např. čistý kanál + chorus,delay,reverb, zkreslený kanál+ reverb a noise gate,
sólový zkreslený kanál se solo volume+ delay a noise gate... prostě úplně obyč klasické nastavení... 8)
Děkuji za Vaši radu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zdravím Kali.
Možná by ti poradil líp někdo z ostřílenějších uživatelů MIDI. Já osobně MIDI nepoužívám (zatím), mám sice G Lab GSC 2 MIDI kontroler, ale o tom modulu pro přepínání MB aparátů vím jen proto, že jsem řešil něco podobného pro přepínání na Fenderu SCXD. Tam se to ale vyřešilo bez MIDI, pomocí switchů na G Labu (to třeba ten Engl asi nemá).
S konkrétním MIDI zařízením a jeho nastavením, zda není pevné, by ti musel poradit konkrétní uživatel. Ten G Lab modul pro MB myslím možnost nastavení má. Víc MIDI zařízení najednou používat můžeš s využitím MIDI THROUGH. Zda si bude vše rozumět se vším ti zase poradí jen ten, kdo to už používá, případně to vyzkoušet a v případě neúspěchu hledat radu.
Jinak si myslím, že tě to řešení přijde na dost peněz. U Thomanna jsou výrobky G Lab kupodivu dost drahé. Já teď uvažuju o G Lab MIDI ovládaném A/B boxu pro přepínání mezi 2 aparáty, a to mají na Kytarách skoro za polovic než u Thomanna. Ale taky jim tam výrobky G Lab mizí a nejsou asi na sklad doplňovány, tak třeba je to výprodej.
Nevím, zda by to přepínání MB nešlo vyřešit pomocí switchů. Kdybys třeba koupil G Lab GSC 1, tak máš v jednom MIDI ovladač, TB lištu (looper - tuším že s 5 smyčkami) pro případné dodatečné připojení krabiček, napájení krabiček, a jsou v něm 2 stereo switche, což jsou de facto 4 switche. Ovšem nezaručuju, že by to u MB šlo takto použít, tedy zda je jeden pól společný. Pokud by to fungovalo, obešel by ses bez toho modulu. Pokud plánuješ G Major, ten má v sobě taky switche, tuším, že 2.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Díky za odpověď.
Bohužel jsem pořád tam , kde jsem byl... :D
Finanční stránku neřešme, protože kdybych na to neměl, tak o tom tady nepíšu.
Na víc mám plný rack krámů, které prodávám a bude mě obratem stačit jeden efekt, který
pro začátek mám. Co jsem právě tak koukal, tak ten G Lab na mesu je oproti jiným midi přepínačům
relativně levný a hlavně lehce dostupný. 3000kč není za takové zařízení nějaká velká pálka.
Rozhodně bych to chtěl vyřešit takto, protože mít aparát s jedním multiefektem a jedním
ovladačem na zemi je prostě luxus. Nechci to řešit zas nějakou hromadou krabiček ve smyčkách atd.
Chci si život ulehčit a né si ho komplikovat.
Třeba poradí někdo další uvidíme... 8)
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Tak když jsem byl požádán v SZ, tak se tedy taky přidám...
Ten Engl je blbej jak lobotomizovanej šváb. To nic neumí. (navíc si majitelé stěžují, že se to moc leskne a odráží to světlo/slunce, takže často na tom nic nevidí - zejména na OpenAir)
FCB není rozhodně nejchytřejší, jsou jiné kontroléry, které toho umí víc, ale pro běžné racky, kde je jen několik rack modulů, je to pořád dobrá volba. V této ceně bezkonkurenční.
Z mého pohledu je nevýhoda v absenci phantom napájení po MIDI kabelu (proč tahat další dráty na forbínu, když to jde jenom jedním), řada lidí si to pak na tohle napájení upravovala.
Umí to vysílat Program change pro 5 zařízení současně (na různých MIDI kanálech), což je podstatné k tomu, aby se to dalo rozumně používat s větším množstvím zařízení současně. Prostě v kategorii do 10 litrů vítěz. Je to trochu velký, pokud člověk nechce používat pedály, ale dá se to přežít.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“