Alesis DM6 - odskok paličky od kopáku

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
mysgenius

Alesis DM6 - odskok paličky od kopáku

Příspěvek od mysgenius »

Čau, mám takový problém.
Jelikož bydlím v bytě, pořídil jsem si el. bicí Alesis DM6.
Vše funguje celkem bez problému, až na problém s kopákem.
Vlastně jde o to, že vždy, když kopák zahraju, odrazí se palička od té gumy a klepne ještě jednou, takže vlastně klepne dvakrát za sebou.
Zkoušel jsem vzít pedál do učebny, kde jsou akustické a pedálem to není, neboť blána není úplně tak tvrdá jako guma a sílu lépe absorbuje.
Poraďte prosím, co s tím-jde to nějak spravit?
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Alesis DM6 - odskok paličky od kopáku

Příspěvek od ricardo »

shodou okolnosti mam stejnej OEM pad od alesisu jak sem koukal posledne v prodejne :roll: na DD501
akustickou blanu si mužeš naladit ruzne , ta dokaže taky dvoukop a nekdy je to i použitelná technika
tvuj problem ale ja nepozoruju nebo spiš bych rek že když se to stane mne , poteší mne to , je to zajimavejší 8)
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Vykoušej tam páskou nalepit kousek karimatky, molitanu nebo třeba složených novin, prostě něco, co pohltí více energie. Samozřejmě tak, aby ještě snímač dokázal zaznamenat úder.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mysgenius

Příspěvek od mysgenius »

Díky, vyzkouším
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Mě se tenhle dvoukop stáva pri silnejšim napnuti struny na pedálu, a obecne mam spíš tendenci věřit výrobci že to udelal nejlip jak moh. Aspon dle mých skušeností s tim jak si bubenici ladí svou soupravu , a taky ty akustický blány se hodne liší od druhu a výrobcu.
Konkretne ten pad co mám , má jen takovou tekou gumu a je za ní nejaka tlumici část. Přijde mi to docela vpořádku :? Možná že je lepší když to udelaj takový vodskokovitejší než tlumivejší , pak se to da srovnat nejakým chlupatejším beaterem .
Naposledy upravil(a) ricardo dne 28.03.2013 14:13, celkem upraveno 1 x.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Gratuluju. Příspěvek, který je myšlen vážně a neobsahuje nějaké závažnější nesmysly :) Jen tak dál a třeba tě tu začnou brát vážně ;)
Jen teda nevím, co je struna od pedálu, pravděpodobně myslíš pružinu?
ricardo píše:... a obecne mam spíš tendenci věřit výrobci že to udelal nejlip jak moh...
Ale tady na to pozor. Každý bubeník hraje jinak a má jiné požadavky, proto je veškerý vercajk seřiditelný a samozřejmě není možné, aby to vyhovovalo všem ve stavu, jak to vyleze z fabriky. Vžycky je lepší nebát se nastavit si to přesně tak, jak mi to vyhovuje, a ne se přizpůsobovat tomu, jak to nastavené je.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Moleek píše:Gratuluju. Příspěvek, který je myšlen vážně a neobsahuje nějaké závažnější nesmysly :)...
čeéče nevím ... to bude spiš kontrastem k titulu , kdy sem užil muj standard quality response .. :D
Jen teda nevím, co je struna od pedálu, pravděpodobně myslíš pružinu?
asi pružinu , to se použiva víc .. ale pružina se spíš stláči struna natahuje :roll: nebo ne?
monty25

Příspěvek od monty25 »

Koukám že problém s odskokem nikdo nevyřešil tak se o to pokusím já! :D Jak tady někdo psal jde hlavně o nastavení pružiny! Karimatka, molitan a noviny jsou blbost! :evil: Nejspíš máš špatně nastavenou šlapku a nebo nejistou nohu! :( Také mě napadlo jestli máš pořádně utažený beatr. Rozhodně začni zkoušet čím by to mohlo být a jak se tomu vyvarovat než si na to zvykneš! :mrgreen:
mysgenius

Příspěvek od mysgenius »

Jo, no ono to spíše tou nohou, protože jak jsem psal, zkoušel jsem šlapku i na akustikách a tam hrála v pohodě...
Noviny jsem vyzkoušel a jako není to stoprocentní, ale celkem to pomohlo.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

mysgenius píše: Noviny jsem vyzkoušel a jako není to stoprocentní, ale celkem to pomohlo.
Jo? TAk to jsem rád, protože jsem si to vycucal z prstu. :D
Ono je to obdobné na akustikách - utáhneš blánu a máš větší odskok než s povolenou. Gumový pad ale utáhnout nejde, tak se to musí vykoumat nějak jinak

Windy

Příspěvek od Windy »

Ahoj, mám tu samou soupravu a problém se mi povedlo částečně překonat nastavením paličky kopáku. Utáhla jsem ji tak, aby měla menší vůli. Nevím jak to popsat. Prostě palička je míň odkloněná. Také jsem dlouho dumala nad polohou nohy na kopákové šlapce. A oproti akustickým kde mám prsty zhruba na horním kraji takového toho "kolečka", tady mám špišku až skoro úplně u konce šlapky. Mám tak lepší kontrolu. Jenže já mám malou nohu (36,5) a tak tohle bude u tebe asi jinak.
Necháváš paličku na padu a nebo ji pouštíš?
mysgenius

Příspěvek od mysgenius »

nechávám ji tam..
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Já jsem tento problém, myslím tím ten druhý nechtěný úder do padu, vyřešil výměnou pedálu. Dříve jsem používal pedál od Pearlu s dvouřetízkem a filcovým kulovým beatrem. Hodně hmoty v pohybu, část energie pohltí pad a část se promítne ve formě odrazu. odažený beater pak noha okamžitě vrátí na pad. Už asi rok používám Iron Cobru s páskovým převodem. Tam toho materiálu je mnohem míň a opravdu mám problém vyřešený. Moc mi to vyhovuje. Ale pozor. Chod tohoto pedálu je hodně specifický a nemusí vyhovovat každému.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Přátelé žádné kousky karimatek nebo nějaké lepení čehokoliv na kopák....... tady je v praxi vidět jedna z mnoha rozdílných věcí které přináší hraní na elektrické a akustické bubny. Vše je o jinačím nastavení pedálu pro každou ze souprav a trošku pozměněné technice hry. Ten prvotní problém s nechtěným dvoukopem je jasný příklad toho že noha bubeníka nemá pedál pod kontrolou. Takže nastavovat pružiny i odklon beateru pedálu.... a pak samozřejmě cvičit jinačí techniku kterou ten jinak nastavený pedál vyžaduje :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“