Program na notaci bicích + převod tabulatur na noty

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pepaskopal

Program na notaci bicích + převod tabulatur na noty

Příspěvek od pepaskopal »

nevite o nejakem programu na noty pro bicí

diky
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Re: Program na notaci bicích

Příspěvek od Saghi »

pepaskopal píše:nevite o nejakem programu na noty pro bicí

diky

Guitar Pro?
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
heczis

Příspěvek od heczis »

Jestli chceš ty noty parádní a nebojíš se do lesa, tak LilyPond http://lilypond.org/. Zdarma, umí cokoliv a dělá to parádně. Zdrojáky se píšou v libovolnym txt editoru (notepad, emacs, pspad, vi, cokoliv...).
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
pepaskopal

Příspěvek od pepaskopal »

heczis píše:Jestli chceš ty noty parádní a nebojíš se do lesa, tak LilyPond http://lilypond.org/. Zdarma, umí cokoliv a dělá to parádně. Zdrojáky se píšou v libovolnym txt editoru (notepad, emacs, pspad, vi, cokoliv...).
jak se s tim dela diky
kosny666

Příspěvek od kosny666 »

Ja bych doporucoval Guitar pro 5, nedavno sice vysla verze 6, ale tu silne nedoporucuji, krom hezkeho vzhledu, totalne nepkraticka.
Guitar pro ma vyhodu, ze si to muzes pustit, a nasledne k tomu napsat i dalsi nastroje a vlastne v tem krome napsat celou skladbu.
Pokud neumis noty, ikdyz nejspis asi ano, tak tady se to zapisuje pomoci tabu (cisel) jednoduse kazdy prvek ma svoje cislo. Me se tento system moc libi a mohu jen doporucit.
Windy

Převod tabulatury na bicí na noty

Příspěvek od Windy »

Prosím o radu: je nějaký program na převod tabulatury pro bicí na noty?
Snažím se ze všech sil naučit noty a hrát z tabulatury se mi fakt nechce. Bohužel zajímavé skladby v notách nemohu najít. A ruční převod mi trvá tak dlouho, že to nemá cenu :-D
Pokud je někde tady na fóru už stejné téma, prosím o odkaz, nenašla jsem to.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Odkaz ti nedám, ale rovnou ti to sloučím se starším threadem. :wink:
Windy

Příspěvek od Windy »

Programy na notaci jsou jiné než to, co potřebuji :-(
Já chci převod tabulatury na noty... to je přesně opačný problém než se tu řeší. A guitar pro nemá notace pro open a close hi-hat a další speciální značky pro bicí. Podle toho co jsemviděla je speciálně pro strunné nástroje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, já teda nejsem studovaný bubeník (ani nestudovaný), ale GP5 zavřenou a otevřenou hajtku v notovém zápisu normálně rozlišuje ;).
Přílohy
gp_drum.jpg
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Windy píše:Programy na notaci jsou jiné než to, co potřebuji :-(
Já chci převod tabulatury na noty...
Prosím, vysvětli mi rozdíl mezi "notací" a "převodem na noty"?
Windy píše: Podle toho co jsemviděla je speciálně pro strunné nástroje.
Tak si ho prohlédni ještě lépe.
Windy píše: to je přesně opačný problém než se tu řeší.
To ale přeci neznamená, že když se tu doposud řešil GP (který to podle tebe neumí), tak že se tu nemůže začít řešit jiný program podle tvých požadavků.

P.S. Upravil jsem název vlákna. Teď už spokojenost?
Windy

Re: Program na notaci bicích + převod tabulatur na noty

Příspěvek od Windy »

MilanT:
Děkuji za úpravu názvu vlákna.

1. K tomu rozdílu mezi notací a převodem na noty: Zapoměla jsem do věty dát slovo kytar - tedy "programy na notaci kytar nejsou..." za to se omlouvám. Snažila jsem se být stručná.

Zkrátka: nejedná se mi o tabulaturu na kytaru. Tam je 4-7 linek a každá reprezentuje jednu strunu...
Tabulatura pro bicí může mít linek více i méně. S tím podle mě Guitar pro nepočítá a pokud ano, nedokázala jsem v tom programu zjistit jak. Pokud to víš, nebo pokud to ví někdo jiný, velmi snažně prosím o nápovědu.

2.Prohlédni si ho ještě lépe?
prohlédla!
Dovolím si citovat určení programu přímo z manuálu
"Introduction
Welcome to Guitar Pro!
Guitar Pro is the ultimate workshop dedicated to the beginner as well as the advanced guitar player. It is aimed at helping the user progress, compose, or simply accompany himself with the guitar.
Guitar Pro has been designed for 4 to 7 strings instruments (guitar, bass, banjo, mandolin, ...). "
Ať hledám jak chci, pořád nemohu najít slovo "libovolný nástroj" a dokonce ani bicí. ;-)

Ale pořád jsem ochotná připustit, že se mýlím. Pokud tedy někdo umí Guitar Pro používat (a také používá) pro převod tabulatur "bicích" na normální noty, prosím o radu.

3. Ano, velmi ráda bych našla program který řeší přímo bicí. To je také podstata mého dotazu.

P.S. nebyla jsem nespokojená, jen se obávám, že téma toho starého vlákna se ubírá jiným směrem :-) nicméně, třeba se to změní. Takže děkuji!
Windy

Příspěvek od Windy »

Hendrek píše:No, já teda nejsem studovaný bubeník (ani nestudovaný), ale GP5 zavřenou a otevřenou hajtku v notovém zápisu normálně rozlišuje ;).
NO, koukám se na to...
jen neumím přijít na to jak má tedy vypadat tabulatura, aby ji tenhle program uměl dobře převést...
Máš prosím nějakou představu?
P.S. Nechci si psát noty ručně.

Edit: už je noc a tak opravuji gramatiku :-(
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nevím, jak vypadá "správná" tabulatura pro bicí, ale normálně si seženeš .mid nebo .gp file písničky (kterých je na netu moře), hodíš jej do GP5 a automaticky ti to zobrazí bicí stopu v notách. Nic už nepřepisuješ.

Tabulatura pro bicí v GP5 jsou čísla, která vidíš na tom obrázku. Každému číslu je přiřazena nějaká perkuse. Pak je jedno, kam si ji do osnovy zapíšeš. Já mám ve zvyku si to rozdělit tak, že mám na dolní lince kopák, pak tomy, nad tím snare, pak hi-hat, a nahoře činely. Ovšem každý si to může udělat, jak vyhovuje jemu.

Ovšem tento zápis tabulatury platí jen v GP5. Pochybuji, že bude ten program rozumět např. takovému zápisu:
Obrázek

Jak jsem psal výše, najdi si k písni na internetu (např. http://www.ultimate-guitar.com/) buď přímo soubor .gp nebo .mid.

PS: například teď jsem stáhl .gp4 file k Metallice - Nothing else matters. Otevřel, zaklikl zobrazení jen bicí stopy a máš to hotovo. Cca půl minuty práce. Pro zvětšení obrázku na něj klikni ;).
Windy

Příspěvek od Windy »

Ahoj a moc díky za vysvětlení...
bohužel mám přesně ten druh tabulatur, který jsi tu ukázal. Ale jestli najdu všechny skladby co potřebuji i v gp, tak to bude super.
Čili... není to sice program, který jsem hledala, ale je to rozhodně cesta dobrým směrem :-) Děkuji moc!
Brnkal

Příspěvek od Brnkal »

Windy, na internetu najdeš spoustu hotových skladeb ve formátu mid, které umí Guitar Pro načíst a zobrazit tak, jak Ti to na obrázku předvedl Hendrek.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Windy píše: Tabulatura pro bicí může mít linek více i méně. S tím podle mě Guitar pro nepočítá a pokud ano, nedokázala jsem v tom programu zjistit jak. Pokud to víš, nebo pokud to ví někdo jiný, velmi snažně prosím o nápovědu.
1. záložka "stopa"
2. "Přidat..." (Shift+Ctrl+Ins)
3. "Typ" - zvolit "Bicí"
4. Umístění stopy - zvolit "první" - OK
5. Vlastnosti stopy - zvolit jméno a barvu stopy... -OK

Pak by to mělo vypadat takto:

Pokud teď klikneš na ikonku s bubínkem (v červeném kroužku vpravo nahoře), tak se ti otevře okno s nabídkou bubnů, činelů a jejich not:

Pokud použiješ klávesu F7, objeví se ti nabídka různých sestav bicích, které si můžeš i poslechnout (tohle nemám vyzkoušeno a tak se omlouvám za případné bludy):

Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

ještě přihodím, že existuje několik prográmků, co umí exportovat tabulatury pro bicí do midi.
dej vyhledat - drum tab to midi converter -
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Omlouvám se,že se do toho pletu..
Tak jsem si to vyzkoušel a na bicí opravdu nic moc.Já se o to programování muziky moc nezajímám,ale dříve jsem zkoušel pracovat s programem Jeskola Buzz,ten systém je trochu jiný,ale mě to víc vyhovovalo.
Chápu Windy,chtěla něco přímo na bicí. 8)
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

necibici píše:Omlouvám se,že se do toho pletu..
Ale to je v pořádku, tady se nejedná o žádné pletení, ale o fórum. Já nejsem bubeník a tak jsem jen reagoval na otázku, zda GP zvládá i bicí. Na jaké úrovni a jak moc složitě, to už neumím posoudit nebo poradit.
Pletu se do toho spíš já tobě, bubeníkovi.
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

jako přehrávač midi tracků pro bicí taky můžu doporučit Drum Tutor od Rolandu - kromě zobrazení not o které tady v dotazu šlo, má i skákající kuličku na doby jako u karaoke, metronom, úpravu tempa, dájí se tam jednoduše vytvořit opakující se smyčky. A při propojení s el. bicími zaznamenává i vaše údery do notového zápisu a máte kontrolu kam vám to padá :) jediná nevýhoda, že to není freeware :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“