Efekt na pěkná sóla a distortion do 3000

Pedály, multiefekty, procesory, ...
velbloudus

Efekt na pěkná sóla a distortion do 3000

Příspěvek od velbloudus »

Zdravím, chci se zeptat, jak docílit podobného zvuku jako mají třeba Avenged Sevenfold? Nějakej zesík na sóla, ale aby to byl i celkem pěknej distortion. Zároveň bych do toho ale nechtěl tak moc investovat, zas tak zapálenej do hry nejsem.
Uvažoval jsem nad EHX Metall Muff, ale přijde mi, že je to zkreslení hlavně ve stylu thrash metalu a nějak si nedovedu představit ty sóla. Taky jsem uvažoval o SD-1, ale zas nevim, jestli to zkreslení stačí. Tak se chci zeptat, jestli s tím máte nějaký zkušenosti, co byste mi doporučili, tak do dvou tisíc.
Co jsem ale koukal, krásně zní třeba MXR Wylde Overdrive, myslíte, že se vyplatí do toho investovat?
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Re: Pěkná sóla a distortion za slušnou cenu

Příspěvek od Dafčánek »

Nějakej Zakk Wylde overdrive používají kluci ze Segmentu, docela jim to hraje. Nejlepší je si zajít s chechtáky do obchodu, nechat si krabičky představit a samozřejmě vyzkoušet.
Chtělo by to také říct cenový limit ("nechci moc investovat" toho moc neprozradí). Krabičkám od Bosse se tu radí vyhnout se obloukem.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
velbloudus

no samozřejmě záleží na zvuku a čim levnější, tim lepší. Proto jsem se původně chtěl vejít tak do litra, ale to se nabízí jen Nano Metal Muff a to si fakt s těma sólama nejsem jistej. Vyzkoušet to nemám moc šanci, bydlim ve městečku, kde neni absolutně nic a nemám pořádně šanci se někam podívat. Nicméně finančně na tom taky nejsem zrovna nejlíp, proto jestli mám investovat tři litry za Wylda, tak bych byl docela rád, aby to opravdu stálo za to. No takže max tak 3000 a samozřejmě, pokud někdo ví o něčem levnějším, tak tim líp, nejsem zas takovej fajnšmekr.
Hlavní problém je v tom, že chci nějakej nožní přepínač, ale kombo se mi s footswitchem nekamarádí, tak chci efekt na zkreslení cleanu, zároveň ale aby se ty sóla daly poslouchat.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Za ZWOD vyhodíš zbytečně moc peněz a stejně nedostaneč zvuk, který hledáš. Píšeš, že chceš sólový zkreslený zvuk dostat z krabičky do clean kanálu komba. Jakého? Lampového, tranzistorového? Na zvuk, jaký si nejspíš představuješ, to budeš potřebovat spíš nějaký distortion, s OD dostaneš takový zvuk jen s už kreslícím zesilovačem.
Za stejnou cenu by byl vhodnější např. VOX Satchurator, který ti umožní nastavit 2 úrovně gainu (má 2. přepínač MORE pro přikrmení gainu).
Naposledy upravil(a) Fořt dne 2.07.2013 22:31, celkem upraveno 1 x.
Dafčánek
Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory

Příspěvek od Dafčánek »

Záleží taky jakou máš aparaturu a kytaru, to jsou taky dost zásadní hlediska. Zvuk můžeš posoudit jen ty sám, sto lidí sto chutí a něco co se líbí někomu tady se nemusí pozdávat tobě.
Za litr jsem kupoval kdysi novej Razzor Extreme Metal

Nerozuměl si ale s mým kombem a zvuk se mi moc nelíbil, jiní ho na svou cenu chválí.
Diskuzi o těch efektech obecně najdeš zde - kytarove-efekty/gitarove-efekty-razzor-t28026.html
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
velbloudus

Jsem student s výdaji :D mám teda jen začátečnickej komplet ESP-ltd F-10. Za tu cenu si na ní fakt nestěžuju, jde z toho vytáhnout i zvuk, kterej v nižších tónech zní celkem fajnově. Ale pravdou je, že sóla doslova rvou uši i přes krkovej snímač. Takže hledám něco, co mi udělá z cleanu distortion, ale zároveň aby ty sóla zněly jak to říct... lahodně, aby to nebyl ten nepříjemnej skvíl, kterej to má na základním distortion komba. A jak říkám, nemusí to bejt thrash, spíš nějakej novější charakter zvuku. Prostě nějakou výpomoc tomu, kdo nemá 25 litrů na Shectera a pořádnou aparaturu.

Ten Razzor zní pěkně, jak je to s nim v těch vyšších polohách? Berte v potaz, že se v tomhle fakt nevyznám :D Takže se chci ještě zeptat, proč se vyhnout krabkám od Bosse?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten důvod proti krabičkám Boss není žádnej. Krabičky Boss je osvědčená standardní kvalita. Takový SD-1 by byl koneckonců taky dobrá volba, zvlášť s tranzistorovými aparáty na čistém kanalé si rozumí dobře. Při plném gainu a s humbuckery se dá dostat hezký kulatý sólový zvuk. Pro někoho možná s nedostatkem "charakteru", ale ten určitě zatím nehledáš.
Dobré pro tvůj účel by byly taky HardWire SC-2 nebo CM-2.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 2.07.2013 22:54, celkem upraveno 2 x.
velbloudus

Jak říkám, mě je to jedno. Chci se jen v tý cenový relaci alespoň přiblížit zvuku Synystra Gatese :D On sám SD-1 používá, ale k tomu ještě kopu dalších. Taky DS-1 mi nezní špatně a ten Razzor taky v pohodě, jen mě zajímaj ty vejšky

HardWire SC-2 zní fakt parádně! Poměr cena/zvuk se mi zamlouvá mnohem víc, než ten Wylde. Ještě kouknu na nějaký videa, díky moc ;)
Ale čim víc poslouchám DS-1, tak si říkám, že by možná taky stačil. Je to hodně velkej rozdíl vedle toho SC-2?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 3.07.2013 6:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Rozdíl, který se vejde do 740 Kč, což je cenový rozdíl obou krabiček, tam určitě je. Pokud pominu true bypass (což samozřejmě nemusíš vyžadovat) a dvoupásmové korekce u SC-2, tak samotná kvalita zkreslení za to stojí. DS-1 ze současné produkce už není to co původní japonský, který mu získal jméno. Pořád to není vyloženě špatný distortion, ale na sóla do tranzistorového zesíku ti může přijít tenký, ubzučený, málo kulatý (málo středů - kvůli tomu se dělají i jeho modifikace).
Naposledy upravil(a) Fořt dne 3.07.2013 13:12, celkem upraveno 1 x.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

velbloudus píše:Jak říkám, mě je to jedno. Chci se jen v tý cenový relaci alespoň přiblížit zvuku Synystra Gatese :D On sám SD-1 používá, ale k tomu ještě kopu dalších. Taky DS-1 mi nezní špatně a ten Razzor taky v pohodě, jen mě zajímaj ty vejšky
Rozdíl je v tom, že on má kopec pořádných celolampových zesilovačů a k nim občas něco použije, zatímco u tebe z nejlevnějším čínským kombem z ESP packu se i stejná krabička bude chovat naprosto rozdílně. SD-1 je bezva krabička, akorát je to prostě bossácký tube screamer (dobře, s jednou diodou navíc), takže je vhodný hlavně pro dobuzení (nakoputí) lampáče. U tranzistorů to nebude ono. DS-1 pro toto podle mne bude s tvým combem ubzučená... Skoro si říkám, jestli k tomuhle combu by spíš nebyl lepší nějaký rozumně navržený modeling (byť normálně jsem zarputilý zastánce lamp).
Obrázek
MIran

Re: Efekt na pěkná sóla a distortion do 3000

Příspěvek od MIran »

Já se přidám se žádostí o radu. Mám Fender Stratocaster a VOX VT40+, nejraději hraju blues a rock. Chtěl bych něco na zesílení pro sóla s trochou kreslení. Zaujal mě BOSS Bluesdriver a Maschall BluesBraker. Ale nedokážu si představit jak budou s tranďákem fungovat. Původně jsem to chtěl řešit pomocí nastavitelných presetů, ale není to ono, těžko se odhaduje navýšení dB. Jenom na vysvětlenou, protože jsem posledních 30 let nehrál , nemám s těmito věcmi žádnou zkušenost.

Díky
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Cybermuff píše:Skoro si říkám, jestli k tomuhle combu by spíš nebyl lepší nějaký rozumně navržený modeling (byť normálně jsem zarputilý zastánce lamp).
Cybermuff navrhuje možná nejlepší řešení. Pak bych asi přemýšlel o Zoomu MS-50G, kde se za cenu pod 3000 nabízí multiFX velikosti 1 std. krabičky, ze které buď použiješ jednu ze simulací zkreslovačů, kterých je tam dost na to, aby sis vybral, nebo si uděláš potřebný zvuk kombinací krabičky a amp simulace. Modulace, dozvuky, ladičku, možnost uložení presetů atd. už pak můžeš brát jen jako nepotřebný bonus .. :mrgreen:
Na to, že je to digitální simulace, bych se vykašlal. S výbavou, se kterou to chceš používat (a možná i s mnohem lepší) to nemáš šanci rozeznat od analogových předloh. I kdybys později přešel na lepší kytaru a aparát, tahle krabka nebude nikdy k zahození.
MIran píše:Já se přidám se žádostí o radu. Mám Fender Stratocaster a VOX VT40+, nejraději hraju blues a rock. Chtěl bych něco na zesílení pro sóla s trochou kreslení. Zaujal mě BOSS Bluesdriver a Maschall BluesBraker. Ale nedokážu si představit jak budou s tranďákem fungovat. Původně jsem to chtěl řešit pomocí nastavitelných presetů, ale není to ono, těžko se odhaduje navýšení dB. Jenom na vysvětlenou, protože jsem posledních 30 let nehrál , nemám s těmito věcmi žádnou zkušenost.

Díky
Na půjčený VOX z téhle řady VT jsem hrál s použitím overdrivu (s jeho zkreslením, ne jako nakopávátka), a chovalo se to docela normálně, tedy při použití nějaké z těch téměř čistých (nezkreslených) simulací (nějaký Fender Twin nebo něco podobného). Pokud chceš nakopávat už víc zkreslený zvuk, nečekej zvýšení hlasitosti, to nefunguje ani na lampě.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 3.07.2013 14:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky.
MIran

Příspěvek od MIran »

Fořt píše:
MIran píše:Já se přidám se žádostí o radu. Mám Fender Stratocaster a VOX VT40+, nejraději hraju blues a rock. Chtěl bych něco na zesílení pro sóla s trochou kreslení. Zaujal mě BOSS Bluesdriver a Maschall BluesBraker. Ale nedokážu si představit jak budou s tranďákem fungovat. Původně jsem to chtěl řešit pomocí nastavitelných presetů, ale není to ono, těžko se odhaduje navýšení dB. Jenom na vysvětlenou, protože jsem posledních 30 let nehrál , nemám s těmito věcmi žádnou zkušenost.

Díky
Na půjčený VOX z téhle řady VT jsem hrál s použitím overdrivu (s jeho zkreslením, ne jako nakopávátka), a chovalo se to docela normálně, tedy při použití nějaké z těch téměř čistých (nezkreslených) simulací (nějaký Fender Twin nebo něco podobného). Pokud chceš nakopávat už víc zkreslený zvuk, nečekej zvýšení hlasitosti, to nefunguje ani na lampě.
A co by jsi použil pro zesílení ? Volume pedál ?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Má to kombo efektovou smyčku? Pokud ano, tak booster nebo ekvalizér s možností boostu do ef. smyčky. Tam se ten skok hlasitosti dá udělat, i když teď si nejsem moc jistý, jak u tohoto komba, protože pokud vím, tak ta 1 lampička ve "Valve Reactoru" není preampová, ale je v koncovém zesilovači.
Nejspíš ji ale nemá. Pak můžeš jedině používat 2 presety z komba s rozdílnou hlasitostí, nebo hrát do čistého zvuku a mít 2 zkreslovací krabičky s různě nastavenou hlasitostí. Anebo 1, a za ní booster příp. ekvalizér. Nebo i ten volume pedál. Jinak ten ti před zkresleným zvukem na kombu taky moc nepomůže, protože když jím ubereš hlasitost, půjde dolů spíš zkreslení než hlasitost, pokud se to kombo chová trochu dynamicky jako lampa. O zesilování na sóla je tu celé téma, najdi si to ("Jak se zesilujete na sóla"). To se divím, že tě jindy aktivní moderátoři ještě nenapomenuli a nepřesměrovali (oni případně napomenou mě ) ... :wink:
MIran

Příspěvek od MIran »

Fořt píše:Má to kombo efektovou smyčku? Pokud ano, tak booster nebo ekvalizér s možností boostu do ef. smyčky. Tam se ten skok hlasitosti dá udělat, i když teď si nejsem moc jistý, jak u tohoto komba, protože pokud vím, tak ta 1 lampička ve "Valve Reactoru" není preampová, ale je v koncovém zesilovači.
Nejspíš ji ale nemá. Pak můžeš jedině používat 2 presety z komba s rozdílnou hlasitostí, nebo hrát do čistého zvuku a mít 2 zkreslovací krabičky s různě nastavenou hlasitostí. Anebo 1, a za ní booster příp. ekvalizér. Nebo i ten volume pedál. Jinak ten ti před zkresleným zvukem na kombu taky moc nepomůže, protože když jím ubereš hlasitost, půjde dolů spíš zkreslení než hlasitost, pokud se to kombo chová trochu dynamicky jako lampa. O zesilování na sóla je tu celé téma, najdi si to ("Jak se zesilujete na sóla"). To se divím, že tě jindy aktivní moderátoři ještě nenapomenuli a nepřesměrovali (oni případně napomenou mě ) ... :wink:

Díky moc, já to vezmu na sebe :D
Je to jak píšeš, efektovou smyčku nemá a lampa je pokud vím opravdu na konci...Ty dva presety jsem zkoušel ale nepovedlo se mi to vyladit aby solo nebylo buď slabé, nebo zase moc přeřvané.
A už se klidím, aby jsme to neschytali zas moc...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Fořt píše:To se divím, že tě jindy aktivní moderátoři ještě nenapomenuli a nepřesměrovali (oni případně napomenou mě ) ... :wink:
Hm, snad nebude tak zle, kdyžtak pokračujte tam kytarove-efekty/jak-se-zesilujete-na-so ... 4-280.html. :).
MIran

Příspěvek od MIran »

Hendrek píše:
Fořt píše:To se divím, že tě jindy aktivní moderátoři ještě nenapomenuli a nepřesměrovali (oni případně napomenou mě ) ... :wink:
Hm, snad nebude tak zle, kdyžtak pokračujte tam kytarove-efekty/jak-se-zesilujete-na-so ... 4-280.html. :).

Už pádim..... :)
velbloudus

Tak jsem prolez ještě několik dalších témat a recenzí a nakonec se nejspíš rozhodnu pro Hardwire SC-2 ;) díky moc
velbloudus

Ještě se chci zeptat..prej to chce adaptér Harman PS0913DC nebo PS200R, ale nejsou nikde k dostání. Jde místo nich pořídit něco jinýho, co dodává těch 1,3A a 9V nebo to chce něco specifickýho?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak tak koukám a hledám, takové parametry mají zdroje od Warwick http://www.muzikant.cz/zbozi/warwick-ro ... -17036.php a http://www.muzikant.cz/zbozi/warwick-ro ... -17037.php.

Pokud bude problém s dostupností měl by fungovat i Zoom http://kytary.cz/zoom-napajeci-zdroj-ad ... /HN080760/.

Uvedl jsem jen ty cenově nejdostupnější modely, zdrojů s vhodnými parametry jsou spousty.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“