Malinkatá bicí souprava

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
pehve

Re: Malinkatá bicí souprava

Příspěvek od pehve »

Fořte, jak to myslíš ušetřit místo, koukni se na ty "bubny" co chceš těm chudákům bubeníkům koupit a představ si na jejich místě set s normální korpusy s dvěma blánami - myslíš že zaberou více místa? Možná v prostoru od kotle ke kopáku :) Půdorys setu potřebuješ stejný. Dynamiku vyřeš menšími a nižšími korpusy a vhodnými blánami, bubeník použije vhodnou techniku hry, paravan...
Tohle nehraje, setkal jsem se s tím už vícekrát, mělký korpus s jednou blánou to se blíží někam k rotatamům....zvuk nemá charakter, barvu ani koule , doba už pokročila.
Videím na YT nevěř.
Elektriky rozhodně neber, nas*al bys většinu pokročilých bubeníků. Vezmi dřevo. Gretsch nebo Sonor, tam si vybereš.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Díky, to je v podstatě, co jsem potřeboval slyšet. Už to dál neřeším a pořídím std studiovou soupravu s 20" kopákem.
grock

Příspěvek od grock »

Já bych vůbec neváhal a šel jednoznačně do el.bicích. Zaberou nejméně místa, budou hrát jen tak nahlas, jak bude v malém prostoru potřeba, což ušetří na ozvučování ostatních a ještě umožní pořídit lehce přehlednou nahrávku zkoušky. Ve všech těchto hlavních parametrech budou ak. bicí jen horší.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dík, ale přestal jsem to řešit. Elektrické bicí, které by se jak zvukově, tak kvalitou HW vyrovnaly nějaké levnější ale dostatečně kvalitní sadě, taky nebudou levná záležitost, navíc bych musel řešit jejich ozvučení. Všichni bubeníci, se kterými jsem v poslední době hrál, zvládali dynamiku tak, že s nimi nebylo peklo ani při zkoušení nebo vystupování v malém prostoru (kolikrát byly požadavky např. při hraní na rautech, aby se hosté během produkce mohli mezi sebou bavit). Ti, se kterými počítám teď, jsou myslím taky dost ostřílení, aby to zvládali. Taky nechceme hrát žádný metal - Free a Bad Company.
Ale možná tu budu za pár týdnů hledat nebo se vyptávat, jak řešite ty tlumicí zástěny a paravány... :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

grock píše:Já bych vůbec neváhal a šel jednoznačně do el.bicích. Zaberou nejméně místa, budou hrát jen tak nahlas, jak bude v malém prostoru potřeba, což ušetří na ozvučování ostatních a ještě umožní pořídit lehce přehlednou nahrávku zkoušky. Ve všech těchto hlavních parametrech budou ak. bicí jen horší.
ty nejsi moc bubeník, co? :roll:
grock

Příspěvek od grock »

Nejsem vůbec bubeník (kromě sranda kapely kdysi na škole, čož nelze brát vážně). Měl jsem stejné předsudky jako vy, dokud si před rokem nekoupil náš bubeník ty nejlevnější Yamahy, koukal jsem na ně taky s despektem. Teď po více jak roce života s bubeníkem s el.soupravou už jsem totálně změnil názor ! A pokud je zkušebna malá, tak tuplem !! Otázka ozvučení v tomto případě další klad, když si představíš, co budou muset udělat kytaristé v malém kumbálku s aku.soupravou...Nemyslete si pořád, že el.bicí znamená zvuk ala Dalibor Janda :wink: .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

pehve píše:
grock píše:Já bych vůbec neváhal a šel jednoznačně do el.bicích. Zaberou nejméně místa, budou hrát jen tak nahlas, jak bude v malém prostoru potřeba, což ušetří na ozvučování ostatních a ještě umožní pořídit lehce přehlednou nahrávku zkoušky. Ve všech těchto hlavních parametrech budou ak. bicí jen horší.

Mám podobný názor jako grock. Nikomu ho nenutím. Jen se budu muset asi nějak identifikovat. Doposud jsem si myslel, že i když obsluhuji el. bicí, jsem bubeník.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No nevím. Myslím jako kytarista, že s elektrickými bicími bych byl nakonec okřikován já, že jsem moc nahlas, a to i s 15 W Fenderem SCXD nebo i s 5W "plexinkou", pokud bych chtěl, aby to hrálo jak potřebuju (což je u toho 5 W prcka skoro naplno).
grock

Příspěvek od grock »

Bingo! :lol: :lol: :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

Basspetr píše:
pehve píše:

Mám podobný názor jako grock. Nikomu ho nenutím. Jen se budu muset asi nějak identifikovat. Doposud jsem si myslel, že i když obsluhuji el. bicí, jsem bubeník.
ale on doopravdy není bubeník, sám to přiznává, já jsem to jen z jeho postu poznal a pro jistotu se optal :)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“