Ozvučení menšího koncertu

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Bagy

Ozvučení menšího koncertu

Příspěvek od Bagy »

Zdravím. Jsem v téhle problematice opravdu neznalý, no i tak se ke mně dostal tento nelehký úkol. Pořádáme takovej "menší" čtyřkoncert. Bude se to odehrávat na pódiu asi 5x5m, venku před hospodou (více méně na zahrádce). Kapely, co tu budou hrát jsou v obsazení od 3 do 5 členů - dvě kytary, basa, bicí a jeden dva zpěvy.
Mě bylo dáno za úkol se o ozvučení nějak postarat (alespoň materiálně) a já si s tím vůbec nevím rady. Jak moc velkej mixák bude potřeba? Kolik repráků by mělo jít do lidí a kolik je potřeba odposlechů? Finančně to taky není žádná sláva, ten mixák okolo 5000 a ty bedny asi podobně (dohromady).
Díky moc za každou radu, já su totiž ztracenej :-D
Moleek

Re: Ozvučení menšího koncertu

Příspěvek od Moleek »

Sorry, ale najměte si zvukaře... Jiná cesta není možná. Rozhodně ne s takovým rozpočtem.
Možná by se dalo oželet zvučení kytar a hrálo by to z pódia, bicí by se dali na 2-4 mikrofony, takže mix by se asi sehnat dal, ale bez efektů by byl zvuk suchý a hnusný, ale bedny kolem 5 tisíc jsou naprostá blbost tím spíš, že byste chtěli i odposlechy.
Za slušného zvukaře dáte třeba dvojku (střílím od boku) a bude to nesrovnatelně lepší.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Ano, opravdu to je hloupost.
Napiš odkud jsi, třeba ti někdo udělá nabídku ozvučení
LTH
Bagy

Příspěvek od Bagy »

Ok, to zní rozumněji :-)
Jsem z Brna, tak jestli o někom víte, tak by to byla pecka.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Napsal jsem ti SZ, závisí to na datumu. Víkendy mám obsazené.
LTH
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Rozhodně se přikláním k variantě ozvučit akci zvukařem. Zvlášť ve vašem případě. Tu adresu i datum klidně zveřejni. Třeba se ještě někdo najde, jestli Letho nebude mít čas.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“