Kytara a PC
Pravidla fóra
Re: Kytara a PC
kdyztak se da jeste zkusit kazdou stranu trochu rozladit ... tak (velmi priblizne) o 6-10 centu, mix tak 30% ... jednu stranu dolu, jednu nahoru.
Děkuji oběma.
Paris, jsem docela laik, šlo by to pro mě prosím česky?
Co myslíš tím rozladit?
Paris, jsem docela laik, šlo by to pro mě prosím česky?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
"Pitch Shift" - takto to bývá obvykle k nalezení v programech.
P.
P.
nebo "detune" (ja pouzivam delay, ktery tuhle funkci navic ma)
Ještě jednou díky. Už jsem asi dosáhl požadovaného zvuku
Použil jsem dva rozdílné ampy, přidal k jednomu delay a k oběma mírně Pitch shifter.
Vyzkoušejte Greenmachine VST. Našel jsem to a začal používat poté, co se mi taky nedařilo vykroutit z GR žádnej použitelnej zvuk nehledě na jeho HW náročnost. Jak čistý, tak i zkreslený zvuky se tam daj najít. Amplitube jsem ani nezkoušel, protože to nemá midi learn, takže s tim nemůžu hrát se svym vybastlenym MIDI kontrolerem s 6 tlačítky a dvěma Volume pedály, který pak přiřadim libovolnýmu CC v DAW
http://www.greenmachine.pwuq.de/Wurr_Au ... nload.html
Doplňuju, že jsem to doposud používal s několika druhy kytar - LP, Strat, PRS a bez problémů. Všude se hodí kytara a vždycky jsem k tomu našel ten správnej zvuk - když děláme s kámošem elektronickej metal, na cvičení písní od kapely kde jsem měl hrát druhou kytaru, ale sešlo z toho (V.T.Marvin), na skládání Hardcore Hip Hopu pro nejmenovaný vyznavače Miloše Frýby (to nemá nic společnýho s tim nejmenovaným militantním přiblbíkem a falešně zpívajícím boxerem, kterej nám tu myšlenku jaksi před 20 léty ukrad, protože ten zkurví úplně všechno čeho se dotkne) na čistý zvuky pro jeden "projekt" typu downtempo/latino/jazz/triphop. Samozřejmě je to stále subjektivní doporučení, ale i tak by mě zajímal názor, jestli to někdo používáte?
http://www.greenmachine.pwuq.de/Wurr_Au ... nload.html
Doplňuju, že jsem to doposud používal s několika druhy kytar - LP, Strat, PRS a bez problémů. Všude se hodí kytara a vždycky jsem k tomu našel ten správnej zvuk - když děláme s kámošem elektronickej metal, na cvičení písní od kapely kde jsem měl hrát druhou kytaru, ale sešlo z toho (V.T.Marvin), na skládání Hardcore Hip Hopu pro nejmenovaný vyznavače Miloše Frýby (to nemá nic společnýho s tim nejmenovaným militantním přiblbíkem a falešně zpívajícím boxerem, kterej nám tu myšlenku jaksi před 20 léty ukrad, protože ten zkurví úplně všechno čeho se dotkne) na čistý zvuky pro jeden "projekt" typu downtempo/latino/jazz/triphop. Samozřejmě je to stále subjektivní doporučení, ale i tak by mě zajímal názor, jestli to někdo používáte?
Naposledy upravil(a) nzp dne 18.02.2014 10:27, celkem upraveno 1 x.
M-Track plus uz je doma a kytara uz pres PC konecne hraje. Tudiz si odpovim sam - pri prepnuti na mono hrajou oba repraky mono a pri rezimu stereo, hraje pouze prava strana. Tudiz zadnej stereo nastrojovej kabel neni nutny dokupovat.kufi píše:Jeste by me ale zajimala jedna vec - po pripojeni pres tu externi zvukovku budou hrat oba repraky, nebo pouze jeden? Jestli mam koupit stereo nastrojovej kabel, nebo ne http://kytary.cz/bespeco-slss050/HN104772/
nebo ten prepinac mono/stereo slouzi k tomu aby to hralo z obou repraku?.. http://www.m-audio.com/images/global/me ... _Media.jpg
Par foto:
http://abload.de/img/img_20130629_150138v3sap.jpg
http://abload.de/img/img_20130629_150151w5sgb.jpg
Ahoj dotaz, chtěl bych si pořídit zvukovou kartu RME Fireface UC, zajímalo by mě jakým způsobem bych zapojoval kytaru přes efekt BOSS ME - 25 a Fireface do počítače, aby výsledný zvuk byl co nejlepší, děkuji za odpověď
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
kytara -> boss (oba výstupy) -> RME (oba vstupy) ... popř. jen levej (mono) do jednoho vstupu. Imho využiješ zvukovku za 19k ? .... přijde mi to celkem nepoměr...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Dle úrovně dotazu tazatele souhlasím s pupackem a určitě bych doporučil zvuk táhnout přímo z BOSS do PC přes USB. RME je absolutně zbytečný špás.
Pokud už bys pořizoval RME, jediný smysl má zapojit kytaru napřímo do RME + pro efekty použít softwarové plug-iny a BOSS s low-costovými A/D převodníky do toho vůbec netahat. Tak získáš opravdu nejlepší zvuk.
Pokud už bys pořizoval RME, jediný smysl má zapojit kytaru napřímo do RME + pro efekty použít softwarové plug-iny a BOSS s low-costovými A/D převodníky do toho vůbec netahat. Tak získáš opravdu nejlepší zvuk.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tady přece nejde až tak o to, jaké má BOSS převodníky
to je jako napsat, že jedině lampové kombo má smysl a tranzistor je low-cost. Pokud chce mít zvuk z BOSS a zaznamenat ho co nejlépe, má smysl kvalitativně (ano, zde se jedná o převodníky) lepší zvukovka, což RME bezpochyby je.
Otázka týkající se převodníků je JAK by se lišil zvuk zaznamenaný v RME a přímo z BOSS (ve funkci zvukové karty).
SW plug-in efekty mu BOSS nahradit nemusí.
P.
Otázka týkající se převodníků je JAK by se lišil zvuk zaznamenaný v RME a přímo z BOSS (ve funkci zvukové karty).
SW plug-in efekty mu BOSS nahradit nemusí.
P.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
No jde o to, že i když bude točit přes RME tak převodníky z analogu do digitálu v Bossu to zpracují jako první - to neobejdeš = to bude maximální kvalita. Jestli to pak ještě prožene RME, na tom nic nemění. Je to tak, nebo se pletu? 
Proto bych osobně neviděl smysl točit Bosse do RME, když (dle mě) bude zvuk naprosto stejný i za použití Bosse samotného. Čili osobně bych použil USB u Bosse, když tam je...
Čímž nijak neshazuju kvalitu Bosse. To ani náhodou, je to dobrý multiefekt. Jen si dotyčný tím, že to bude točit přes RME, ničím nepomůže a nevidím v tom žádný smysl. Jestli mi někdo ten smysl vysvětlí a opraví mě, budu rád a tázající taky
Proto bych osobně neviděl smysl točit Bosse do RME, když (dle mě) bude zvuk naprosto stejný i za použití Bosse samotného. Čili osobně bych použil USB u Bosse, když tam je...
Čímž nijak neshazuju kvalitu Bosse. To ani náhodou, je to dobrý multiefekt. Jen si dotyčný tím, že to bude točit přes RME, ničím nepomůže a nevidím v tom žádný smysl. Jestli mi někdo ten smysl vysvětlí a opraví mě, budu rád a tázající taky
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem k tomu přistupoval asi takhle: A/D/A převod v BOPSS dává ten výsledný zvuk, který JohnnyD (pravděpodobně) chce i zaznamenat. RME mu ho zcela jistě tak i nahraje. Ale - jak jsem naznačil - možná ten výsledek bude shodný (zvukově) s tím, jak to digitálně předloží BOSS po USB jako zvukovka.
RME přestává být "overkill" v situacích, kdy si člověk chce udělat radost a mít zajištěnou svým způsobem nekompromisní kvalitu
Nicméně rozdíl ve zvuku může být případně slyšitelný až od určité kvalitativní úrovně poslechu nahoru
To jsou už ale akademické debaty.
P.
RME přestává být "overkill" v situacích, kdy si člověk chce udělat radost a mít zajištěnou svým způsobem nekompromisní kvalitu
P.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
pavlii, celá tvá odpověď je na akademické bázi. Dávám tak 1% šanci, že tazatel opravdu chce zvuk zaznamenat tak, jak píšeš. Recenzi na BOSS psát určitě nebude.
Jediný smysl by dávalo, že chce mít k PC permanentně připojeno více zařízení, aby nemusel neustále měnit konfiguraci nahrávacího SW. Tudíž pak je praktické to vše nacpat analogově do jedné zvukovky.
Ze stejného důvodu jsem to před časem řešil já. Chtěl jsem zvukovku ve stolní verzi, tak jsem vybíral z Apogee Duet 2, MOTU Track16, RME Babyface. Nakonec jsem vzal MOTU, protože byla zrovna na bazaru. Třeba kvalitou A/D převodníků je to značka papírově nejslabší, ale funkcionalitou je jednoznačně vítěz. V případě potřeby ji můžu spřáhnout s mou MOTU UltraLite mk3, což je bomba.
Jediný smysl by dávalo, že chce mít k PC permanentně připojeno více zařízení, aby nemusel neustále měnit konfiguraci nahrávacího SW. Tudíž pak je praktické to vše nacpat analogově do jedné zvukovky.
Ze stejného důvodu jsem to před časem řešil já. Chtěl jsem zvukovku ve stolní verzi, tak jsem vybíral z Apogee Duet 2, MOTU Track16, RME Babyface. Nakonec jsem vzal MOTU, protože byla zrovna na bazaru. Třeba kvalitou A/D převodníků je to značka papírově nejslabší, ale funkcionalitou je jednoznačně vítěz. V případě potřeby ji můžu spřáhnout s mou MOTU UltraLite mk3, což je bomba.
Diky, vypada to zajimave. Neznal jsem to, urcite vyzkousim.nzp píše:Vyzkoušejte Greenmachine VST.
Děkuji za odpověďi, chci jen nejkvalitněji nahrát distortion kytaru aniž bych musel snímat kombo, takže jak už bylo řečeno, kytaru do RME a efekty přes software?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se Ti libí zvuk co máš v Bossu tak použij Boss, má USB a funguje jako externí zvukovka. A nebo ho můžeš zapojit do RME, je to na Tobě.JohnnyD píše:Děkuji za odpověďi, chci jen nejkvalitněji nahrát distortion kytaru aniž bych musel snímat kombo, takže jak už bylo řečeno, kytaru do RME a efekty přes software?
Na čem to budeš poslouchat? Kdybych měl k dispozici 19 klacků, vrazil bych větší část do pořádných monitorů a případné úpravy místnosti. Pokud ani jedno nemáš, bude ti taková zvukovka na prd.JohnnyD píše:Děkuji za odpověďi, chci jen nejkvalitněji nahrát distortion kytaru aniž bych musel snímat kombo, takže jak už bylo řečeno, kytaru do RME a efekty přes software?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
dayslypper píše:pavlii, celá tvá odpověď je na akademické bázi. Dávám tak 1% šanci, že tazatel opravdu chce zvuk zaznamenat tak, jak píšeš....
P.
Propojení kytary a zvukové karty
Zdravíčko, mohl bych poprosit o radu? Koupil jsem si zvukovou kartu, abych mohl hrát a nahrávat přes pc, ale nevím, jakým kabelem bych měl zvukovku a kytaru propojit. Četl jsem, že by měl mít dva dráty, ale to je všechno, co se mi podařilo zjistit. Rád bych věděl, jak se takovým kabelům říká a případně jaké byste mi doporučili. Díky moc za každou radu
(zkoušel jsem to reproduktorovým kabelem
bohůmžel to dost šumí)
(zkoušel jsem to reproduktorovým kabelem