Když jsem ještě hobloval "jedenáctky", tak mi v poměru cena/výkon připadaly dobrý Rotosound JK 11 Jumbo King. Spousta muziky za stopadeKinx píše:doporucte mi prosim v cechach dostupne struny na akustiku (Dcko s vyrezem), neco mezi 11/52 a 10/48 co se tvrdosti tyce, silne struny spis na strane tech 52 a slabe spis mekkcidvanactky a pod neuhraju, ted mam natazeny Ashton 11/52 (za kilo si nestezuju, akorat me nastvalo ze tenke E prdlo hned pri natahovani) a je to tak na hrane - neco s mensim tahem ale podobnou tloustkou by bylo lepsi. Tu .52 preferuju zejmena kvuli alternativnim ladeni, hraju par veci v CGDGHE, zbytek pul na pul drop D a standard. Vetsinu casu strumming trsatkem, slap a fingerpicking spis min.
samozrejme cim levnejsi tim lepsi, struny jsou u me ryze spotrebni material
Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
struny Picato znám hodně dlouho, na elektriku ... byly excellentní ... ale nemusí vyhovět každému a mohly se také změnit ...Nicolas píše:Nezkousel jste nekdo struny na akustiku Picato 650??jsou to pry struny vyrabejici se v Anglii a v recenzi je chvalili a nejen na akustiku.hlavni vyhoda za dobry peniz.asi je zkusim...
osobně na dreadnought používám fosforbronz jedenáctky Martin ... cenu a životnost neřeším ... jde o zvuk a hratelnost ... po týdnu si sednou, dva tři týdny hrajou ... co víc?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Jaké používáte struny?
Co víc ? Dvanáctkymartina72 píše: osobně na dreadnought používám fosforbronz jedenáctky Martin ... cenu a životnost neřeším ... jde o zvuk a hratelnost ... po týdnu si sednou, dva tři týdny hrajou ... co víc?
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Ahoj,
aky je rozdiel medzi strunami niklovymi a poniklovanymi (ocel a na tom vrstva niklu)?
Ktore su setrnejsi na prazce?
Dik.
aky je rozdiel medzi strunami niklovymi a poniklovanymi (ocel a na tom vrstva niklu)?
Ktore su setrnejsi na prazce?
Dik.
Niklové mají teplejší zvuk, ocelové jsou ostřejší, pro pražce jsou šetrnější niklové struny. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Co sa este tyka tej opotrebovanosti prazcu.
Je jedno ci pouzijem niklove alebo ocelove obalene niklom? Drat ich to bude rovnako?
Je jedno ci pouzijem niklove alebo ocelove obalene niklom? Drat ich to bude rovnako?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takze i ty ktore maju napis akoze niklove su v skutocnosti len ocelove a obalene niklom?
Inak chcem kupovat struny na eletricku kytaru, aby som bol presny...
Inak chcem kupovat struny na eletricku kytaru, aby som bol presny...
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem byl s kytarou na přepražcování u pana Macha v Hodslavicích a nabídnul mi servisní balení strun ClearTone za 200,-. Má to normálně ve svazcích strun. Příští čtvrtek pro kytaru jedu,tak pak dám do placu první a pak další dojmy ohledně zvuku a životnosti. Proti Elixirům poloviční cena-tak jsem zvědavý. Tož tak...
Tak jsem poprvé vyzkoušel elixiry, a to nanoweb 11-52 fosforbronz a musím říci, že na těch strunách něco je, jen doufám, že ten zvuk opravdu chvíli vydrží, když už stojí takový peníz. Když jsem je natahoval, tak to byly nervy, abych je nezprznil. Mrzí mě, že v českých obchodech není k sehnání nějaký ten multipack za zvýhodněnou cenu, určitě bych o tom uvažoval. Ještě bych chtěl vyzkoušet fosforbronz daddarka exp, které byly na kytaře nataženy při koupi a zvuk měly také zajímavý a ty mají teď na kytary.cz ve zvýhodněném setu, ale nejdřív si užiju elixiry.
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Já měl elixíry jednou a sic zvuk byl relativně pěkný a dlouho držel, černaly na na místech, kde do nich brnkal atd...loupal se mi z nich jakoby ten obal...takže hledám dál a jiné a lepší zvuk...Zatím asi Martinky vedou, ale...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Tak jak se ti pozdávají ty struny Clear tone?Za Zdeňkem Machem jezdím pravidelně,tak přemýšlím,že bych je taky zkusil...Tengli píše:Včera jsem byl s kytarou na přepražcování u pana Macha v Hodslavicích a nabídnul mi servisní balení strun ClearTone za 200,-. Má to normálně ve svazcích strun. Příští čtvrtek pro kytaru jedu,tak pak dám do placu první a pak další dojmy ohledně zvuku a životnosti. Proti Elixirům poloviční cena-tak jsem zvědavý. Tož tak...
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Moc jsem na ně zatím nehrál ale dojmy veskrze kladné. Oproti EXP 16 které jsem zkoušel předtím je to úplně jiná liga. Jsou trošičku slabší v basech ale vynahrazují to krásným dlouhým sustainem. Barva zvuku parádní. Neměřil jsem spodní "E" ale asi bude trošku tenší než .053. Za ty prachy pro mě zatím jasná jednička pokud můžu soudit po cca 8 hodinách hraní. S životností se uvidí-na to je moc brzy. Zatím mě fascinuje to krásně dlouhé doznívání. Trochu mě mrzí,že jsem si nevzal jednu "sadu" navíc,i když bych ji musel smotat do nějakého pytlíku. Pokud vydrží nějaké 3-4 měsíce tak mám nového favorita,co se drátů týče.
Tady jsem hlasoval pro Elixir ale cena je dvojnásobná a kvalita asi srovnatelná. Je to holt subjektivní.
Jinak co se týče práce pana Macha tak kytara je v perfektní kondici za pár peněz. Zároveň jsem od něj,za pár korun,získal pražcový drát na to moje "rezolele" co stavím a darem kousek palisandru na kobylku pro michala85. Zatím jsem u něj byl podruhé a palec jasně nahoru. Je to radost,když někdo umí...
Jinak co se týče práce pana Macha tak kytara je v perfektní kondici za pár peněz. Zároveň jsem od něj,za pár korun,získal pražcový drát na to moje "rezolele" co stavím a darem kousek palisandru na kobylku pro michala85. Zatím jsem u něj byl podruhé a palec jasně nahoru. Je to radost,když někdo umí...
Tak v pátek mě "opustilo" vysoké "e". Prdlo u kobylky. Ostrou hranu tam nemám. Při bližším zkoumání jsem zjistil,že se na "e" a "h" objevila jakási koroze. Ale u kobylky je kontakt s agresivním potem v podstatě nemožný... Že by neopředené struny neměly ochrannou vrstvu? Ty opředené jsou zatím v poho a zvuk stále super. Uznávám,že do toho více "řežu" ale hraji prsty,bez trsátka. Tož zatím tak...S životností se uvidí-na to je moc brzy.
mam otazku, chcem kupit cierne kovove struny na akustiku, ktore su dobre?
Jestli jde hlavně o to aby byly černé, tak o tom moc nepřemýšlej. Cokoliv pod 80,- Kč zčerná poměrně rychle.gembec píše:mam otazku, chcem kupit cierne kovove struny na akustiku, ktore su dobre?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
tak to je jasne
ale lepsie by bolo aby boli cierne hned od kupi a hrali dobre.
- ...EDGE...
Ctu spravne? Cerne? Cerne kytary, hadry, pysky, vlasy, chapu, styl je styl, ale struny? DR dela barevne Neon struny, jestli i cerne, to nevim. Co treba kdybyses proste zabalil pri hrani do velke cerne krabice? Pak muzes mit klidne svatebni saty, ale pro divaky budes temny jak smrt.
ale kde, sice mam rad metal ale neni to o tom, nemam ani cierne hadry ani vlasy, len som to proste chcel skusit hodit na gitaru, mam dowinu natural farba.