Efekty na zpěv

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Efekty na zpěv

Příspěvek od Letho »

Co používáte za efekty na zpěv? (ne že mě někdo odpoví jedním slovem "hall" ;-) )

Tj. jaké procesory, jaké parametry efektů atd... prostě co je teď v "módě" :mrgreen:

Mě to zajímá z hlediska live, hlavně na rockovky, to ale neznamená že neuvítám odpovědi z jiných žánrů.

Hledám inspiraci pro osvěžení a jakési zvětšení zajímavosti celkové pozice hlasu v kapele.
Dík
LTH
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Efekty na zpěv

Příspěvek od Nero »

Předpokládám, že se zde ptáš z pozice zvukaře zvukařů. Chtěl-li by ses ptát zpěváků, byla by asi vhodnějí sekce zpev/ :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Nero píše:Předpokládám, že se zde ptáš z pozice zvukaře zvukařů. Chtěl-li by ses ptát zpěváků, byla by asi vhodnějí sekce zpev/ :)
Šmarja, to mě vůbec nenapadlo tam připsat oslovení :mrgreen:
jasně, zvukaři, ale i zvukařo/zpěváci ;-)
LTH
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

poslední dobou většinou integrovaný efekty z digi soundcraftu... jinak hrozně rád mam TC M-1 na hall - používám první tovární preset... stejně tak jako TC D-2 na dozvuky... pak mám ještě rád yamahu SPX na bicí....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Jens Ludwig píše:poslední dobou většinou integrovaný efekty z digi soundcraftu... jinak hrozně rád mam TC M-1 na hall - používám první tovární preset... stejně tak jako TC D-2 na dozvuky... pak mám ještě rád yamahu SPX na bicí....
Tak TCčkem jsi mě potěšil, oba dva mám a velmi rád používám (M One ve verzi XL).
Jasný, že k digitálu je asi hloupost pořizovat nějaký rozsáhlý outboard (snad krom lampových kompresorů atd.), pokud je mix kvalitní.
Na bicí (a kraviny okolo) používám lexicon mx400.

Nějaký ty málo použivaný chorusy, vibráta, flangery na zpěv používáš? (aneb jak zakrýt, když zpěvák neumí zpívat)
LTH
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

modulaci nepoužívám vůbec - teda jednou kdysi jsem to použil na přání zpěváka-náhradníka a dopadlo to dobře, ale jinak v tom nevidim přínos - v kapelách, se kterýma jezdim to nepotřebuju a v kapelách, který "neznám" nehodlám vyrábět "umění"

jinak musim se přiznat, že mx400 mam a jsem z toho trochu rozpačitej, nějak mě její zvuk uplně neoslovuje...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Jens Ludwig píše:...
jinak musim se přiznat, že mx400 mam a jsem z toho trochu rozpačitej, nějak mě její zvuk uplně neoslovuje...
Musí se s tím kroutit jako blázen, presety od výrobce za nic nestojí. Zvuk v porovnání s M Onem se mi taky zdá horší, právě proto ho používám jen na okrajové věci a na reverby a delaye mám TCčka.
Nicméně to u pár tuzemských kapel byla riderová položka, navíc jde editovat přes PC.
LTH
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“